8,6K

Dragii mei, despre acest gem de corcoduse rosii, absolut extraordinar, va povesteam la postul cu briosele de corcoduse. Este vorba despre un sos, ce are un gust nemaipomeniiiit, o pasta de corcoduse, pe care o puteti folosi la diverse preparate culinare: clatite, prajituri, muffins…
Ingrediente:
- 1 1/2 kg corcoduse
- 1 kg zahar
Dar sa va arat, mai intai, ce rod bogat au avut corcodusii nostri:
Mod de preparare:
Pregatiti mai intai corcodusele. Spalati-le bine si aruncati fructele lovite sau stricate:
Puneti-le apoi intr-un vas: un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar…
Lasati-le sa stea cateva ore sau peste noapte, cum le-am lasat eu, dupa care puneti vasul pe foc la flacara mica.
Dupa primele clocote a avut deja o culoare incredibila!!!
Dupa ce a scazut la jumatate, se rastoarna totul intr-o sita si se paseaza corcodusele, aruncandu-se simburii:
…dupa care se mai fierbe continutul circa 30 de minute, cand a aratat asa:
Rezulta o pasta aromata si gustoasa care se pune la borcan:
S-o folositi cu spor! 🙂
Reteta inspirata de Iuliana
23 comentarii
l-am facut azi si a iesit fff bun, eu am pus niste conservant in el si l-am turnat fierbinte in borcane si l-am dat la patura ..nu am mai facut pina acum ..sper sa se conserve bine ….mi-a ramas putin si am facut clatite ..buneeeeeee
Acum mi-a adus tatal meu o galeata de corcoduse si ma gandeam ,in afara de compot, ce sa fac cu ele. Reteta ta este minunata !:)
Multumesc !
O zi faina !:)
Wow, ce mult ma bucur ca ti-a reusit atat de bine si ca a placut fetitei tale 🙂
Sinteti foarte harnicute voi doua, va pup!!!
Spor in toate…si daca ajungi sa incerci muffinsurile sau altceva 😛 …te-astept sa-mpartasim impresii!
gemul a iesit excelet,dulce-acrisor… dar pt. ca l-am lasat inca 45 min pe foc dupa ce l-am strecurat a iesit mai gros ca la tine … parca e jeleu,fetitza mea e super incantata … m-a si ajutat… de maine ma apuc si de compot … ca aici in danemarca nu se gaseste copot f. bun :(… apropo,borcanele le-am bagat la cuptor pe hartie 5 min. la 200 grade … tot maine voi face si dulceata de mure(reteta gasita pe site-ul Iuliei)… multa sanatate si sper sa incerc cat de curand si alte retzete … briosele trebuie sa le incerc neaparat 🙂
Ana draga, felicitari pentru ca incerci „gemul” 🙂 …nu te panica, te-ai descurcat excelent pana acum! 😉
Eu nu am sterilizat borcanele si pentru ca, exact asa cum spuneai si tu, nu stiam daca pot sa le var in cuptor fara sa se intample ceva nasol 😀 …dar si pentru ca am stiut ca „productia” rezultata va fi savurata pana la Craciun 😛
…asa ca tot ce am facut a fost sa torn gemul fierbinte in borcanele curate si uscate. Eu toate gemurile pe care le-am facut in vara asta le-am facut nu pentru a rezista iernii :)) …ci pentru a fi mancate in (cel mult) cateva luni, timp in care nu exista nici un pericol sa se strice.
Spor in continuare si pofta mare la degustat!!! 🙂
Sa-mi dai de stire cum te-ai descurcat!
Irina, ai ajuns pana la urma sa prepari deliciosul gem?! 🙂
Eu in toamna asta vreau sa plantam o multime de pomi in gradina, printre care si un corcodus galben 😛
…si-atunci o sa am muuulte borcanase de umplut, hi, hi…
Buna! pt. ca arata atat de delicios m-am apucat si eu ieri sa culeg corcoduse … le-am pus pe a doua zi asa cum este mentionat mai sus … acum e pe foc … dar am o nelamurire cu borcanele,am cumparat acelasi tip de borcane ca cele prezentate in pozele retzetei …numai ca ,din cate stiu trebuie sterilizate … cum le sterilizez ? ca sub capacul de sticla au o guma ,nu se topesc la cuptor daca le bag ? … va rog sa-mi raspundeti cat mai repede… pana e gata gemul (as fi folosit borcane simple … dar nu am capsator … iar daca le-as fi acoperit cu celofan,nu am de unde sa-l iau … ca aici am inteles ca nu folosesc asa ceva 🙁 … )
Oh, super! Cred că e minunat pe pâinea cu unt 😀
Chiar mă gândeam ce-aș putea să fac cu atâtea corcodușe disponibile pe marginea drumului…mereu ajung să se strice, nu-și dă lumea seama ce minunăție sunt.Mai ales că se descurcă și cresc singure, fără îngrijire 😀
Cred că mâine strâng o tură, și fac gem. Iar brioșe în altă zi, că tocmai am făcut cu caise 😀
Ce draguta esti, Alison :)) …baa, Bogdi si-a petrecut destul timp printre crengile corcodusilor…si si-a umplut cu nesat „sanul” cu fructe mici si rosii 😛 …dupa ce, in prealabil, mi-a dat si mie o mana de ajutor in strangerea lor…
Ooh, Victoria, cat te invidiez pentru bogatia de fructe si legume existente in gradina ta frumoasa 🙂
Esti extraordinara si meriti toate laudele pentru intretinerea ei!
Eu, din pacate, nu ii am decat pe astia doi, cu rod rosu caci unicul corcodus „galben” ne-a fost rapus acum un an de-un traznet…
…dar chiar si asa sint foarte incantata de ei…ai vazut cate delicii mi-au oferit?! :))
Compotul am sa vi-l arat imediat, m-a inspirat bucatarul meu (maniac :P) preferat!
April, ai dreptate: e chiar ca o peltea, numai ca nu atat de dulceee!!! :))
Borcanele le-am gasit, acum cativa ani prin Metro…sau Real sa fi fost, nu-mi mai amintesc…
Sint tare faine, si mie-mi plac mult dar din pacate, nu le am decat pe astea doua 😀
Madalina/Iolanda, va multumesc frumos pentru propunere…momentan mi-e bine in formula asta 😛
Carmen scumpa, te pup de mii de ori pentru premiul delicios…si cel mai pe gustul meu 😛
Il pun chiar acum pe blog, yummmy!!! :))
Adelina, stai sa vezi cu ce gem fain te-mbii eu peste cateva zile :)) …ala e adevaratul gem de corcoduse! …dar si pasta asta dulce m-a impresionat foarte 😛
Probabil ca cel din corcoduse galbene a fost prea acrisor si poate chiar un pic cam fad…de-aia o fi mai bun la acrit ciorbe decat la dulceturi 😛
P.S. Te pup pentru muffinsurile mega-apetisante!!! 🙂
Ina, sa stii ca pana la urma am facut si suc de-al tau…desi corcodusele mele au fost deja cam coapte…si prea rosii :))
Am sa postez in curand si varianta ta, multumesc de idee!
minunat!crengutele doldora de corcoduse sunt superbe!bogdi se mai agata de ele?sau nu-l tenteaza!
haha,rosii am vrut sa spun.
Arata minunat.Exact reteta asta vreau si eu sa o fac.Si nu o gasisem nicaieri,doar ma gandisem eu sa fac asa.Si eu am corcodusi si risoo si galbeni si mai am un soi care,cand se coc ,sunt ceva intre mov si bleumarin.
Intre timp am facut compot(nectar) de caise si corcoduse.
e ca o peltea…dupa cum arata e superrrrrrrrrrrrr. draga mea, de unde ai tu borcanele alea tare faine?
Nu te-ai gandit sa iti faci un site? firma la care lucrez are o super oferta! 250 euro site de la A la Z, programare, design, layout pt posesor(nu ai nevoie de mentenanta), galerie foto, newsletter, eventual magazin online, totul cu doar 250 euro, iar domeniul costa 180 ron si ramane al tau pe viata!
madalina: 0770257214
…imi ploua in gura…ce bine arata si in pom si la tine in borcane…
…te asteapta un premiu „dulce’ la mine…
Te tuc!
Vai ce bine arată! 🙂 Eu am mâncat doar gem de corcoduşe galbene şi nu mi-a plăcut. Dar al tău cred că e minunat. Îmi place mult culoarea! 🙂
Să ştii că am făcut muffins-urile tale cu afine. Merci de reţetă! Te pup! 🙂
Mmm ce super arata! Si la sucul meu de corcoduse am folosit cele din soiul rosu. Bine, erau verzi si necoapte dar soiul asta erau 🙂