2,1K
O alta bunatate pe care o puteti face din gutui este, asa cum va spuneam la Pelteaua de gutui, aceasta marmelada, care a avut un atat de rasunator succes incat in doar cateva zile am ramas fara :))))
Ingrediente:
– cojile si cotoarele fierte de la pelteaua de gutui
– 500 g. zahar
Mod de preparare:
Se dau cojile si cotoarele fierte prin masina de tocat. In pasta obtinuta se adauga zaharul si se pune la foc potrivit. Se amesteca cu lingura de lemn, din cand in cand, pentru a nu se prinde.
Se tine pe foc cca. 30 de minute si se lasa apoi sa se raceasca.
Se pune marmelada in borcane care se inchid ermetic.
P.S. Zaharul se pune, de fapt, dupa gust 😛
1 comentarii
Chiar zilele trecute vorbeam cu o prietena ca nu am mai mancat gem de gutui sau orice altceva de gutui de cativa ani si era preferata mea. Mama nu prea face ca nu avem gutui in curte si probabil nu ii place sa le cumpere (in schimb m-am saturat de gem de caise :D).
Dupa toate astea, tu ma „lovesti” azi cu 2 bunatati de-mi lasa gura apa, parca as fi vazut lamai toata ziua. :)))
Trebuie sa merg azi pe la prieteni in vizita…sa vad cine detine bunatati de gutui. :)))