Marmelada de dovleac

2 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15616″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dragilor, cum poate bine stiti, marmelada este, de obicei, tare. Tare buna, si tare, pur si simplu :D, numai ca eu de data asta am vrut o marmelada de dovleac, absolut delicioasa, dar moale :P. O marmelada perfecta, care sa poata fi intinsa pe paine, sau peste blaturi aromate de iarna. Am fost foarte impresionata de gustul ei intens de dovleac, asa ca v-o prezint si recomand din toata inima!!!!!!

Nu uitati nici de dulceata de dovleac, la fel de aromata!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 2 kg. dovleac

– 500 ml. apa

– 600 g. zahar

– 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si seminte; se taie in bucati mici, care se pun sa fiarba in apa rece, intr-o oala incapatoare. La foc potrivit, timp de aproximativ 30 de minute, pana cand dovleacul se sfarama usor intre degete.

Se adauga zaharul si lamaia, taiata felii (cu tot cu coaja). Se lasa sa fiarba inca vreo 30-35 de minute, dupa care se pune in borcane cu capace ermetice.

[shashin type=”photo” id=”15617,15618″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: Daca totusi o vreti mai inchegata, mai lasati-o la fiert inca 30 de minute.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Alin 8 septembrie 2015 - 11:35

este dovlea cin ala de manaca porcii sau este dovleac de copt ?

Raspunde
laura sava 17 septembrie 2015 - 15:57

Dovleac de copt, Alin :)…din ala bun, de placinta.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.