Rulada cu gem

18 comentarii

Rulada cu gem este acea prajitura care te duce cu gandul la copilarie 🙂 E foarte simpla dar extrem de gustoasa, ori cu gem de capsuni, ori cu gem de zmeura!!!

Pozele de la sfarsitul postarii cu rulada fac de fapt parte din gratiosul tort „de 4 ani de blog” pe care am sa vi-l arat numaidecat 😀 , si care a fost foarte special pentru mine!

Se prepara foarte usor, ceea ce o face extrem de atractiva in fata bucatareselor incepatoare!!!

 

Ingrediente:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon sau faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 g gem de capsuni sau zmeura

 

Sfat: daca vreti, puteti „unge” rulada si cu o portie de mascarpone sau alta crema de branza (100 g), obtinand astfel doua straturi (suprapuse) de crema.

P.S. Rulada se poate umple cu orice alt gem, dupa preferinte, iara daca o preferati mai mare, dublati cantitatile (folositi tava mare de aragaz in cazul asta)

Poza recenta, cu rulada refacuta:

Poza veche 🙂

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de copt (38/26 cm.).

Pentru alutul de rulada, se separa prima data ouale. Albusurile se bat spuma cu sare si zahar. Se adauga apa fierbinte si se amesteca usor, cu o spatula/lingura de lemn. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, cu miscari usoare, de jos in sus (in felul asta, compozitia ramane aerata, iar blatul de pandispan va fi pufos).

Se amesteca separat amidonul sau faina cu praful de copt; se cern deasupra compozitiei de ou si se omogenizeaza.

Rulada se coace pentru cca. 15 minute. Cand este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar. Se scoate imediat hartia (daca nu il folositi imediat, se ruleaza in prosop). Se unge cu gem. Se ruleaza strans si se lasa la rece pana in momentul servirii.

Foarte gustoasa!!!

 

Iar aici sunt pozele vechi cu rulada, pe care am feliat-o imediat, pentru ca aveam mare nevoie de ea, la tortul meu aniversar 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

18 comentarii

eva 26 martie 2013 - 21:11

in 40 de minute l am si gustat si pozat:D e prea frumos.. un blat super si pufos chiar si cu faina, ca amidon nu am avut pana acum in casa mea dar ma pun eu la punct… yummyy:D

Raspunde
eva 26 martie 2013 - 21:01

deci, sunt cea mai buna bucatareasa:)) pana acum scoteam blaturile crude in mijloc, la creme nici nu ma incumetam, iar acum am facut de doua ori prajitura raffaello, prajitura snikers, mini amandine, negresa si acum rulada aceasta e in cuptor:D si asa de rapida…
si toate imi ies asa de bine de parca asi avea experienta. sotul meu nu stie ce s a intamplat:)) merci mult pentru retete asa de bune:D

Raspunde
Boar_Anamaria 8 septembrie 2012 - 11:18

Laura draga … am facut aceasta rulada cu gem… a iesit minunata. Este extrem de simpla, nu necesita mult timp sa o realizezi … si chiar nu poti sa dai gres cu ea. Vreau sa iti spun ca dupa ce am feliat rulada … in mai putin de 5 minute a fost gata …. :))>.. toti musafirii mei au tabarat pe ea … si mai apoi … am dat la toata lumea reteta aceasta… inca o data multumesc pentru minunatele retete pe care le postezi:*:*:*

Raspunde
Anonymous 1 aprilie 2012 - 15:38

LAURA AM FACUT ACEASTA RETETA SI EU ESTE SUPERBA DAR AM FACUT CANTITATEA DUBLA A IESIT SUPER, SUPER-ITI MULTUMESC PENTRU RETETA GUSTOZISSSIMMA-MARINAXENA-

Raspunde
jena0000 26 octombrie 2011 - 10:07

Ura am incercat si eu sa fac rulada si a iesit.Eram cam sceptica cand am pus apa fierbinte peste albus si pentru ca am probleme cu cuptorul meu,ba arde, ba nu coace.Adevarul ca am folosit cantitati duble si a iesit mai groasa.In loc de dulceata am folosit fineti si in loc de zahar am pus nuci macinate. A iesit nota 10 mai ales gustul blatului. Nota 10 pentru retete

Raspunde
Anonymous 12 septembrie 2011 - 22:11

pt tort e nevoie de 2 rulade?-

Raspunde
Giorgiana 15 iulie 2011 - 12:18

Buna Laura. As dori sa incerc si eu reteta aceasta, dar am o intrebare, pentru ca sunt incepatoare in domeniu. Gemul se pune cand blatul e fierbente sau nu are importanta?

Raspunde
Anonymous 16 iunie 2011 - 16:37

E super rulada, atat ca aspect cat si gust.A iesit perfecta..exact cum arata minunatele poze.
Multumiri!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Lori 1 iunie 2011 - 19:10

Super super bune, mai ales daca faci cu un gem de calitate. Cica le-am facut pt baietelul meu, dar am bagat ca haplea, abia astyept sa fac si tortul. Multumesc de reteta!

Raspunde
Anonymous 2 mai 2011 - 15:44

VREAU SA TE FELEICIT PENTRU CA …”TE-AI FACUT MARE…”ITI URMARESC BLOGUL DE MULT TIMP…CRED CA DE PE LA INCEPUTURI?!…IMI PLACE SA STAU IN BUCATARIE SI SA TREBALUIESC SI ASA AM AJUNS SA DAU SI DE BLOGUL TAU.EU INCA LUCREZ LA AL MEU…IN FINE..MULT SUCCES SI CAT MAI MULTE RETETE …Dan

Raspunde
Anonymous 5 aprilie 2011 - 15:44

Buna Laura , nu sunt o mare gospodina dar incerc sa fac surprize pustiului meu si sotului meu.Nu dispun de mult timp si caut retetele cele mai simple.
Am facut pt prima data rulada si mi-a iesit extraordinara.
Mutumesc si bafta in continuare. La cat mai multe retete.
Cu drag, Carmen

Raspunde
cimpoi maria 25 martie 2011 - 21:06

esti experta ce sa zic eu iubesc sa stau in bucatarie dar di pacate acum nu prea pot am un bebe de 11 luni care nu ma lasa sa fac nimic abia ast sa creasca si sa pot sa fac toate retetele

Raspunde
Amariei Mirela 13 martie 2011 - 16:14

Am incercat-o si eu….3 zile la rand…3 rulade. E foarte buna!!! Acum am vazut si eu diferenta intre a amesteca cu mixerul si a amesteca cu lingura de lemn. Blatul e mult mai pufos, mai aerat. AM mai adaugat in compozitie si putina esenta de vanilie si a iesit foarte gustoasa.
Nu rezista nici 12 ore.
Urmatorul pas…tortul cu rulade!!

Raspunde
Catalina 2 martie 2011 - 21:20

am ramas cu „sechele” din copilarie,cand mama apreta lenjeria cu amidon si mi s-a parut neobisnuit sa folosesti amidonul la prajituri 🙂
Multumesc pentru lamuriri :*

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 16:03

Da, Catalina, rulada asta nu se face cu faina, ci cu amidon :))
…insa poti folosi linistita si faina, daca nu ai amidon (pune totusi cu vreo 10 g. mai putin, ca sa-ti iasa pufoasa)

Raspunde
Catalina 2 martie 2011 - 15:43

si faina? acum ca vreau sa fac reteta am constatat ca de faina nu se spune nimic….sau asa e reteta?

Raspunde
Andreea 21 februarie 2011 - 17:38

Senzational! Felicitari si la cati mai multi ani sa ne arati minunatii din astea!

Raspunde
geanynna 21 februarie 2011 - 14:04

Laura vreau sa te felicit, esti absolut extraordinara, o bucatareasa extraordinara…mai terminat cu retetele tale si cred ca nu numai pe mine….bravo…sa stii ca te-ai nascut cu acest talent…nu te cunosc, dar sunt sigura ca esti o persoana deosebita…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.