Chec Bounty

27 comentarii
Chec Bounty, pentru toti iubitorii de batoane Bounty…si nu numai! 😀
Inceputul acesta de an a fost marcat, dupa cum probabil ati observat deja, de nuca de cocos si rom (ciocolata iese din discutie, fiind omniprezenta 😀 ). Asadar, astazi va voi servi cu o felie din acest chec Bounty, fara cuvinte de gustos…si foarte usor de facut!!!!

Aveti si aici o reteta asemanatoare, un Bounty deghizat, cum i-am spus eu: https://www.laurasava.ro/prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 5 oua mari
  • 380 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 125-150 ml lapte
  • 8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty (cca. 250 g)
Pentru ornat:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 100 g fulgi de nuca de cocos

 

Sfat: checul se poate face si intr-o forma de guguluf, daca aveti. Il voi incerca si eu asa! Pana atunci, insa, va las o felie din checul nostru cu batoane Bounty, delicioooos :))

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti o forma de chec cu unt/margarina si tapetati-o (doar fundul 😛 ) cu hartie de copt, pusa in doua straturi (o taiati in asa fel incat sa „imbrace” perfect baza).

Pentru aluatul de chec, taiati untul, tinut in prealabil la temperatura camerei, in bucatele. Puneti-l alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si bateti-le spuma cu mixerul.
Adaugati treptat ouale…cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos…
Amestecati faina cu praful de copt; cerneti-le. Adaugati-le apoi spumei de oua si amestecati bine. Adaugati lapte. Veti obtine un aluat pufos:


Eliberati batoanele Bounty 😀

Turnati in forma jumatate din cantitatea de aluat. Asezati la o distanta egala bucatile de ciocolata:

Detaliu 🙂

Turnati apoi deasupra cealalta jumatate:

Introduceti forma in cuptorul incalzit si coaceti checul pentru cca. 45-50 de minute:

Cand este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Dupa aceea, rasturnati-l cu atentie pe un gratar de bucatarie si dezlipiti-i hartia de copt:

Eu am facut greseala de a taia un capat pentru pofticiosii mei si era sa raman fara placerea de a-l glazura 😛

Topiti, deci, ciocolata la bain-marie sau la microunde si turnati glazura peste chec; deasupra presarati nuca de cocos.
Aceste doua etape l-au inclus pe Bogdi, care s-a oferit voluntar sa ma ajute (it was a total, but a sweet 😀 , mess):

…dupa asta va imaginati ca mi-a fost greu sa mai surprind ceva, haha, dar a meritat!!!

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

27 comentarii

Megelea Maria 18 februarie 2016 - 15:44

Azi am facut si eu. Este incredibil de bun!

Raspunde
Laura Sava 20 februarie 2016 - 11:05

Ma bucur tare mult, Maria 🙂
Pupici dulci!!!

Raspunde
addicted 26 iunie 2012 - 20:22

Auualeu cum arata!! Il voi face si pe acesta, clar. 😀

Raspunde
Anonymous 11 aprilie 2012 - 18:14

Felicitari Laura,arata delicios !:X
Compozitia este pentru un singur chec,nu? Eu as vrea sa fac 2..dublez ingredientele doar?

Raspunde
Anonymous 26 martie 2012 - 20:12

As dori sa stiu, pot sa fac reteta de la „checul simplu economic” dar sa introduc bucatile de Bounty? Merci, Erika

Raspunde
Anonymous 13 decembrie 2011 - 11:31

Buna Laura, crezi ca as putea sa fac acest chec intr-o forma de guguluf? Felicitari pentru retete,sunt grozave…am incercat multe dintre ele!

Raspunde
Veve 12 decembrie 2011 - 13:20

Multumesc Simor!!:*

Raspunde
Simor 11 decembrie 2011 - 23:20

Buna ,

penru ca si eu am avut aceeasi problemuta ca Veve – mi s-a lasat cioco pe fundul tavii si Laura mi-a raspuns pe facebook m-am gandit sa postez raspunsul ei aici , in speranta ca asa vor face si altii si astfel vom avea raspunsurile intr-un loc fara sa o mai intrebam toti acelasi lucru pe Laura 🙂

„Simona draga, se poate sa fi fost prea subtire stratul de aluat pe care ai asezat bucatelele de cioco…incearca sa pui mai mult de jumatate din aluat si de-abia dup-aia sa asezi bounty 😉 Si poate ar fi bine sa le dai prin faina, stii tu, cum se dau fructele din prajituri ca sa nu „pice” …iar focul sa fie mai puternic in primele 10 minute, pentru ca praful de copt sa erupa :P, dupa care se da iar la foc potrivit.”

Raspunde
Anonymous 4 noiembrie 2011 - 22:32

Demential de gustos!L-am facut azi pentru sotul meu, ca tare ii place nuca de cocos. Foarte bun, nu ma asteptam.

Raspunde
Anonymous 2 septembrie 2011 - 15:55

Azi am incercat reteta. Checul e foarte simplu de preparat si extrem de gustos. Multutim pentru reteta 🙂

Raspunde
olesea moraru 25 iunie 2011 - 14:33

Stii ce FENOMENAL in retetele?Faptul ca explici reteta pe pasi:1,2.3…alti „mari bucatrai” spun numai ingredientele, dar exista si niste subtilitati in proces pe care daca nu le stii risti sa ai un fisko total!!!Multumim pt tot

Raspunde
ioana 16 mai 2011 - 14:33

foarte foarte bun l-am facut de nenumarate ori

Raspunde
Veve 15 aprilie 2011 - 21:45

Buna! Am incercat ieri reteta ta de chec cu ciocolata Bounty. Mi-a iesit perfect,in schimb am avut o mica problema. Mi s-a lasat la fund ciocolat Bounty si s-a lipit de foaia de copt 🙁 ce as putea sa fac sa nu mi se mai intample asta? Multumesc,o seara placuta! P.S: imi plac foarte mult retetele tale!

Raspunde
georgiana enciu 17 martie 2011 - 18:45

Am facut si eu …super bun,a crescut foarte frumos ,aratos numai ca am impresia ca e un pic cam indesat…probabil ustenislele mele sunt de vina,nu prea mai ma ajuta,cred ca trebuie inlocuite 🙂
Va recomand acest chec,deliciu.

Raspunde
miremirc 12 martie 2011 - 09:19

L-am facut; suuper bun 🙂

Raspunde
alynutza 22 februarie 2011 - 12:01

am facut si eu checul tau Laura si mi-a iesit super..baietelul meu nu mai voia sa imparta cu nimeni checul 🙂

Raspunde
Antzu' 19 februarie 2011 - 20:08

Checul asta imi tot sare in ochii de ieri!E demential:)

Raspunde
raducu 19 februarie 2011 - 16:00

Foarte ingenioasa reteta, pariez ca este delicioasa!

Raspunde
Anonymous 18 februarie 2011 - 19:47

buna-seara,
te rog frumos,recomanda-mi altceva decit Bounty.(nu suport cocosul).
cu Mars,oare, se poate?
sau orice altceva,ce consideri tu.
numai Bounty,NU!!!
pup,multumesc anticipat.
Corina.

Raspunde
Iulia 18 februarie 2011 - 13:51

Ce bine ti-a iesit. Imi place si cum a crescut…si crapatura aia de deasupra! Abia astept sa-l incerc si eu!

Raspunde
Cristina 18 februarie 2011 - 13:35

Arata minunat!
Eu sunt fan nuca de cocos:) Am salvat reteta ta si o voi presta cat de curand. Multumesc:*

Raspunde
milica 18 februarie 2011 - 00:33

suuuuuuper chec!bv.eu sunt inca la inceput

Raspunde
Ruxy 17 februarie 2011 - 21:05

Vai Laura fantastic arata!

Raspunde
Invizibilul 17 februarie 2011 - 20:52

Sa-mi bag picioarele in pantofii de ciocolata daca nu e bun !

Raspunde
Brioche 17 februarie 2011 - 20:35

ce fel de ciocolata folosesti pentru glazura?

Raspunde
Federica 17 februarie 2011 - 20:13

wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww è golosisssssssssimo!baci!

Raspunde
Miha 17 februarie 2011 - 17:56

Uhhh…checul asta arata…senzational!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.