Chec de post cu dovleac, un chec atat de simplu…dar ataaat de bun!!!! L-am facut deja de doua ori pana acum…si, daca as mai fi avut dovleac, l-as mai fi facut o data 😀
Eu iubesc dovleacul, cum poate unii dintre voi stiti deja, si il mananc si crud 😛 , dar cel mai mult imi place copt. Cum l-am si folosit la reteta asta: decojit, taiat in bucati potrivite, pus la cuptor intr-o tava unsa cu ulei, si lasat pana cand furculita intra usor in pulpa lui carnoasa :)) Daca aveti steamer, puneti-l la aburi, dar daca il aveti in congelator ori vreti sa il fierbeti, tineti minte ca va trebui sa il scurgeti foarte bine, pentru ca altfel va influenta rezultatul final al retetei!
Evident, acum cand va scriu toate astea, sunt cu o felie de chec in fata…si cu nelipsita mea ceasca cu cafea 🙂
Incercati sa va bucurati de primavara care si-a deschis bratele sa ne cuprinda. In curand, ii vom putea intoarce imbratisarea…
Ingrediente:
- 200 g dovleac copt (sau la aburi)
- 100 g zahar alb
- 50 g zahar brun
- 80 ml ulei (de floarea soarelui)
- 180 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita rasa de bicarbonat
V-am adus o particica din gradina noastra, care ne-a incalzit inimile zilele astea:
Si cele mai frumoase felii de chec cu dovleac! <3
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); se tapeteaza baza unei tavi de chec cu hartie de copt.
Pentru aluatul de chec, se amesteca dovleacul copt si pasirat (eu l-am facut pasta cu mixerul vertical) cu zaharul alb si brun (daca nu aveti zahar brun, folositi tot alb). Se toarna uleiul si se mai amesteca putin. La sfarsit, se adauga faina amestecata cu paful de copt, bicarbonatul si pudra de scortisoara. Se amesteca scurt, doar pana cand se omogenizeaza ingredientele; compozitia se rastoarna in tava de chec pregatita, se niveleaza usor cu dosul unei linguri, si se pune la copt pentru cca. 38-40 de minute.
Portie dubla, noi 😀
Checul e atat de aromat, de fraged…si-ametitor de portocaliu 😀 …incat nu mai are nevoie de nimic in plus!
…poate doar de-un „praf” de zahar:
Incredibil de gustos!!!
Pentru voi toti, cu mare drag!!!!
2 comentarii
Buna! A incercat cineva acest chec cu faina fara gluten?
Buna! Se poate folosi faina fără gluten la acest chec?