Prajitura noastra de Pasti, de anul asta, e o prajitura de post cu foi si crema de ness, pe care vreau de taaare mult s-o fac! Si stiu ca poate va vine greu sa credeti ca o prajitura vegana poate fi la fel de gustoasa ca una ce contine unt, oua sau lapte…dar chiar asa este! E o adevarata prajitura de sarbatoare!
Pentru blaturile de cacao, m-am inspirat din delicioasele madeleines…tot de post 🙂
Iar crema de ness s-a dorit a fi varianta de post a celei de aici: Prajitura Brath, cu nuca si nes.
Va doresc sa petreceti Sarbatoarea Sfintelor Pasti in pace, alaturi de cei dragi!
Ingrediente:
Foi de ciocolata:
- 200 ml lapte vegetal
- 4 g ness (2 pliculete)
- 100 g zahar brun
- 180 g faina
- 2 lingurite praf de copt (8 g)
- 20 g cacao
- 50 ml ulei
Crema de ness:
- 250 g unt vegan
- 150 g zahar pudra
- 10 g ness (5 pliculete)
- 2 lingurite lapte vegetal
Decor:
- 100 g ciocolata vegana (Crunchy, hazelnuts)
Cu toata dragostea, pentru voi, bunii mei prieteni!!!
Mod de preparare:
Pentru foile cu cacao (si cu gust de ciocolata), incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si tapetati cu hartie de copt doua forme de aproximativ 28×20 cm.
Amestecati apoi intr-un bol laptele vegetal, cald, cu ness-ul, zaharul brun si uleiul.
Intr-un alt bol, amestecati faina cu praful de copt si pudra de cacao.
La sfarsit, uniti cele doua compozitii, fara insa a amesteca in exces!
Impartiti compozitia rezultata in doua boluri (eu le-am cantarit pe fiecare, pentru ca am vrut sa obtin foi cat mai „egale”):
Lasati-le la copt timp de 12 minute, nu mai mult, ca sa nu se usuce prea tare! Lasati-le apoi la racit:
Crema de ness se face foarte, foarte usor: bateti untul vegan cu zaharul pudra si ness-ul dizolvat in laptele fierbinte 🙂
Impartiti crema de cafea in doua parti egale; intindeti jumatate de crema peste unul dintre blaturi, acoperiti cu celalalt blat si intindeti restul de crema. Lasati prajitura peste noapte la frigider:
Feliati prajitura cu un cutit bine ascutit (prajitura sa fie rece):
Fooarte apetisanta, chiar si asa simpla 🙂
La final, ornati-o cu ciocolata tocata cu cutitul:
A iesit extrem de buna!!!!
Prajitura noastra de Pasti!!!
4 comentarii
Aceasta prăjitură este favorita mea, însă nu am făcut-o niciodată cu ingrediente de post. Am încercat acum însă blatul nu a crescut de loc. Am repetat de 3 ori. Unde am greșit?
Mia draga, nu ai gresit deloc! 🙂 Varianta aceasta de post este foarte diferita de cea „de dulce”.
Tie iti place Prajitura Brath, din cate am inteles, care, desigur, cu atatea oua in compozitie, are un blat pufos si bine crescut.
Si da, e adevarat, ca si Madeleinele sunt de post si sunt mai „spumoase” dar nu contin cacao, care intareste, in general, orice blat.
Uita-te cu atentie la pozele mele cu blaturile, de aici, de la varianta de post, si vei vedea ca sunt destul de subtirele.
Nu fi dezamagita, asadar, pentru ca exact asa trebuie sa iasa!
Te rog sa o refaci cu incredere, urmand toti pasii expusi de mine in reteta si sigur te vei bucura de rezultat!
Bună ziua,
Am găsit acum această retetă pe care vreau să o incerc pentru un eveniment. Însă nu știu cum gasesc sau prepar untul vegetal!!
Smaranda, ma bucur mult ca iti place prajitura mea de post cu cafea 🙂
Untul vegan e ambalat ca si untul normal si il gasesti in toate supermarketurile mari, la raionul cu produse de post, vegane.