Prajitura de post cu foi si crema de ness

0 comentarii

 

Prajitura noastra de Pasti, de anul asta, e o prajitura de post cu foi si crema de ness, pe care vreau de taaare mult s-o fac! Si stiu ca poate va vine greu sa credeti ca o prajitura vegana poate fi la fel de gustoasa ca una ce contine unt, oua sau lapte…dar chiar asa este! E o adevarata prajitura de sarbatoare!

Pentru blaturile de cacao, m-am inspirat din delicioasele madeleines…tot de post 🙂

Iar crema de ness s-a dorit a fi varianta de post a celei de aici: Prajitura Brath, cu nuca si nes.

 

Va doresc sa petreceti Sarbatoarea Sfintelor Pasti in pace, alaturi de cei dragi!

 

Ingrediente:

Foi de ciocolata:
  • 200 ml lapte vegetal
  • 4 g ness (2 pliculete)
  • 100 g zahar brun
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 20 g cacao
  • 50 ml ulei
Crema de ness:
  • 250 g unt vegan
  • 150 g zahar pudra
  • 10 g ness (5 pliculete)
  • 2 lingurite lapte vegetal
Decor:
  • 100 g ciocolata vegana (Crunchy, hazelnuts)

 

 

Cu toata dragostea, pentru voi, bunii mei prieteni!!!

 

 

Mod de preparare:

Pentru foile cu cacao (si cu gust de ciocolata), incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si tapetati cu hartie de copt doua forme de aproximativ 28×20 cm.

Amestecati apoi intr-un bol laptele vegetal, cald, cu ness-ul, zaharul brun si uleiul.

Intr-un alt bol, amestecati faina cu praful de copt si pudra de cacao.

La sfarsit, uniti cele doua compozitii, fara insa a amesteca in exces!

Impartiti compozitia rezultata in doua boluri (eu le-am cantarit pe fiecare, pentru ca am vrut sa obtin foi cat mai „egale”):

Lasati-le la copt timp de 12 minute, maxim 15 minute, ca sa nu se usuce prea tare! Lasati-le apoi la racit:

 

Crema de ness se face foarte, foarte usor: bateti untul vegan cu zaharul pudra si ness-ul dizolvat in laptele fierbinte 🙂

Impartiti crema de cafea in doua parti egale; intindeti jumatate de crema peste unul dintre blaturi, acoperiti cu celalalt blat si intindeti restul de crema. Lasati prajitura peste noapte la frigider:

Feliati prajitura cu un cutit bine ascutit (prajitura sa fie rece):

Fooarte apetisanta, chiar si asa simpla 🙂

La final, ornati-o cu ciocolata tocata cu cutitul:

A iesit extrem de buna!!!!

Prajitura noastra de Pasti!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.