Cornulete de post cu dulceata de gutui

0 comentarii

 

Cu aceste cornulete de post cu dulceata de gutui, extraordinar de fragede si de gustoase, se incheie „seria” retetelor de post din anul asta..un an de care ne vom aduce mereu aminte…

Am incercat sa gasesc o reteta de cornulete vegane, fara drojdie si fara bors, desi sunt foooarte bune si-asa: Cornulete cu gem si bors , si pot spune ca am reusit!

Au iesit crocante la exterior si moi in interior, exact asa cum imi doream!

Ramane doar sa va urez sa petreceti sfintele sarbatori cu pace si cu bucurie!!!

 

 

Ingrediente pentru 16 cornulete:

Aluat cornulete:
  • 130 ml crema vegetala (din orez sau soia)
  • 30 g ulei de cocos, presat la rece (semi-solid)
  • 50 g zahar (brun)
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Umplutura:
In plus:
  • 50 g zahar pudra
  • 30 g alune de padure, macinate fin (optional)

 

Craciun fericit, dragilor!!!

 

Mod de preparare:

Prima data se pregateste aluatul de cornulete, care trebuie sa stea peste noapte la frigider!

Pentru asta, se amesteca crema vegetala, care este o alternativa vegetala la smantana, cu zaharul si uleiul de cocos, tinut la temperatura camerei (trebuie sa fie moale ca untul).

In continuare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta totul foarte bine.

Se lasa la frigider peste noapte, sub forma de bila (infoliat).

A doua zi, se incinge cuptorul la 180 de grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare (cea de la aragaz). Atat blatul de lucru cat si sucitorul se infaineaza bine.

Se intinde apoi aluatul, cu grija, intr-o foaie potrivit de groasa si se taie in raze:

Veti obtine 16 „triunghiuri” de aluat, la baza carora veti pune cate o lingurita de umplutura:

!!! Desigur, puteti folosi si o alta dulceata sau un gem tare de fructe.

Pentru a forma cornuletele, rulati usor de la baza catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava, la mica distanta unele de altele (nu cresc spectaculos) si se lasa la copt cca. 25 de minute:

Eu le-am lasat un pic mai mult pentru ca mie asa imi plac: bine rumenite 😀

Fierbinti, se tavalesc prin zaharul pudra amestecat cu alunele macinate fin (le puteti da doar prin zahar):

Fragede si delicioase!!!

Ba chiar cu mult mai bune decat cornuletele „de dulce”!!! 🙂

Sper sa le incercati si voi cat de curand! …si sper sa va placa la fel de mult ca noua!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.