Dulceata de gutui rase

7 comentarii

Aceasta dulceata de gutui rase e o bunatate de dulceata, inspirata din minunata carte: Bucataria romaneasca de ieri si de azi, primita cadou cu ocazia castigarii unui onorant premiu 🙂
Se face rapid si are o aromaaaa!!!!
E prima oara cand fac dulceata de gutui, desi pomisorii nostri au fost in fiecare toamna arhiplini…
Anul viitor, promit sa fiu mai harnicuta si sa prepar si-o tura de peltea 😛

Ingrediente:

– 500 g gutui rase (se cantaresc dupa ce le-ati ras)
– 3 pahare mici cu apa
– 800 g zahar tos
– 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
– o jumatate de lamaie
– bucati de nuca (optional)

Mod de preparare:
Se fierbe zaharul cu apa pana cand se obtine un sirop legat. Se ia de pe foc si imediat se curata gutuile si se dau pe razatoare. Nu se rad mai devreme, fiindca daca stau mult timp, se inrosesc.
Gutuile rase se pun la fiert in siropul obtinut pana se leaga suficient.
Cand e aproape gata, se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si eventual, bucati de nuca.

Sfat: Daca vreti, puteti sa taiati gutuile in bucatele potrivite, in loc sa le radeti!

Va ademenesc cu cateva poze :))




…aici cu o gogoasa delicioasa langa 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

lori 5 septembrie 2012 - 15:08

cate borcane ies din cantitate asta? Mersi Laura!

Raspunde
Oana Diaconu 3 noiembrie 2011 - 13:20

Nico,
Daca ai la indemana prin casa un robot de bucatarie scapi de munca de sisif, la razatoare.Pt mine robotul este mana cereasca, economisesti si mult timp si nici nu-ti strici unghiutele.Pupici

Raspunde
Iulia 14 ianuarie 2010 - 18:16

Cea mai buna dulceata, este preferata mea!
Apropo Laura ai o leapsa muzicala de la mine, sper sa raspunzi la ea 🙂

Raspunde
Niko 13 ianuarie 2010 - 22:03

Da, stiu dulceata asta. E delicioasa! Exact in felul asta o prepara si soacra mea.

Raspunde
Amalia 13 ianuarie 2010 - 15:43

In fiecare an, mai putin anul trecut, obisnuiam sa pun dulceata de gutui si in urma cu 5 ani am pus si peltea. Dulceata de gutui are o aroma aparte, e atat de placuta la gust. Spune-mi insa cine te-a ajutat sa dai pe razatoare gutuile? ca sunt cam greu de razuit.Poate pentru o cantitate mica e mai usor, insa eu cum fac cantitati mai mari e mai greu… Oricum imaginile pe care le-ai prezentat vorbesc de la sine: culoare, aspect si de gust nu mai vorbesc ca imi pot imagina:) Te imbratisez!

Raspunde
ellis 13 ianuarie 2010 - 14:23

yummiii! traiasca dulceata de gutui si dulceata de visine! sunt singurele care imi plac!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.