Fursecuri cu dovleac

12 comentarii
Dragii mei, stiu ca era dovlecilor de placinta a cam apus, dar am mai primit cativa, mici si dragalasi, din care in prima faza mi-am facut o placinta cu dovleac si-apoi aceste fursecuri cu dovleac, nemaipomenit de bune!!! Le-am ochit eu mai demult insa abia acum am reusit sa le „modelez” 😛
Sper sa mai gasiti si voi vreunul pitit pe undeva si sa le incercati, fiindca sunt foooarte bune!!!
Injumatatiti reteta, daca nu vreti sa hraniti toata strada 😀

 

Ingrediente pentru cca. 80 de bucati

  • 450 g dovleac (de placinta)
  • 675 g faina
  • 230 g unt
  • 260 g zahar tos
  • 120 g zahar brun
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 4 lingurite praf de copt
  • 1 cana cu jumatati de nuca

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se rade dovleacul si se pune la fiert cu jumatate de pahar de apa (sau la steamer, daca aveti) pana se inmoaie.
Se mixeaza untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu zaharul pana se „topeste”, pana nu se mai simte. La mine a decurs usor, robotul a facut toata treaba 🙂
Se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare; se adauga vanilia si mirodeniile si se mixeaza la viteza mare pana cand compozitia devine spumoasa.
Se adauga piureul de dovleac, lasat in prealabil la scurs, si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute:

Tapetati tava cu hartie de copt (eu am avut foi de silicon)

Asezati gramajoare din compozitie cu ajutorul unei linguri. Lasati destul spatiu intre ele, pentru ca vor creste la copt.

Asezati in mijlocul fiecarui fursec cate o jumatate de nuca si dati la cuptor pentru cca. 16-18 minute:

Fursecurile trebuie sa se rumeneasca frumos:

Se scot apoi pe un gratar sa se raceasca si se servesc cu pofta!!!

Se pastreaza foarte bine in cutii etans, ca orice fursec…
Sunt delicioase!!!!!

 

 

Reteta preluata de la Love of Good Food

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Laura 30 noiembrie 2010 - 21:49

Te pup, Ramona, ma bucur mult ca-ti sint pe plac 🙂
…si fursecurile si blogul 😛
Te-astept, oricand, sa revii!!!

Raspunde
Laura 30 noiembrie 2010 - 21:45

Ghiocel, ai reusit sa le faci?! 🙂
…sa-mi dai de stire daca da :))

Raspunde
Laura 30 noiembrie 2010 - 21:40

Daiana, cat esti de scumpa!!!!!! 🙂
Te pup dulce, iti multumesc pentru mesaj! Am sa le scriu celor de pe site chiar acum…sa vedem ce rezolvam…

Raspunde
vdaiana 30 noiembrie 2010 - 19:20

Imi vine sa urlu! am gasit reteta ta furata in intregime aici hotpage.ro/magazin/fursecuri-din-dovleac :((

Raspunde
Ramona 5 noiembrie 2010 - 10:22

Sunt super, ca toate retetele pe care le-am incercat de pe blogul tau.

Raspunde
ghiocel07 4 noiembrie 2010 - 21:18

Minunat, sigur o voi incerca si eu, mai ales ca este sezonul dovlecilor.

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 23:22

Claudita scumpa, te pup dulce fiindca iti plac fursecurile si iti multumesc pentru invitatia de a raspunde la intrebarea: Ce ne uneste?
…dar dat fiind faptul ca raspunsul meu e incredibil de scurt (da’ complex :P) am sa ti-l reproduc aici: Pasiunea de a gati! 🙂
Tzuc dulce!!!!!!!!

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 23:07

Thank you sooo much, dear Nanita!!! 🙂
I’m glad you like these pumpkin cookies!

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 23:06

Mariana, sint incantata ca iti plac fursecurile si te invit sa revii pe blog si in zilele urmatoare, cand va mai aduc cateva retete cu dovleac 🙂
…asta daca iti mai ramane ceva din ala la care i-ai pus gand rau 😛

Raspunde
Claudia-Maria 18 ianuarie 2010 - 13:19

Laura inedita reteta asta,cand ai vreme treci pe la mine sa iei un joculet-premiu,o saptamana faina sa ai,ce tzuc!

Raspunde
Nanita 17 ianuarie 2010 - 14:19

Прекрасни са!Поздрави и прегръдки!

Raspunde
Mariana 16 ianuarie 2010 - 15:33

Voi incerca negresit aceasta reteta, mai ales ca acum am inmceput un dovleac mare si am consumat doar putin din el. Cred ca reteta este foarte buna si astfel voi putea avea si o prajitura de casa, de calitate Spor la treaba si pofta mare tuturor celor ce vor face acelasi lucru ca si mine. Multumim site-ului gustos.ro, pentru ajutorul pe care ni-l da in gospodarie cu aceste retete.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.