
Ingrediente pentru cca. 80 de bucati
- 450 g dovleac (de placinta)
- 675 g faina
- 230 g unt
- 260 g zahar tos
- 120 g zahar brun
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite praf de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita cuisoare
- 4 lingurite praf de copt
- 1 cana cu jumatati de nuca
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se rade dovleacul si se pune la fiert cu jumatate de pahar de apa (sau la steamer, daca aveti) pana se inmoaie.
Se mixeaza untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu zaharul pana se „topeste”, pana nu se mai simte. La mine a decurs usor, robotul a facut toata treaba 🙂
Se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare; se adauga vanilia si mirodeniile si se mixeaza la viteza mare pana cand compozitia devine spumoasa.
Se adauga piureul de dovleac, lasat in prealabil la scurs, si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute:
Tapetati tava cu hartie de copt (eu am avut foi de silicon)
Asezati gramajoare din compozitie cu ajutorul unei linguri. Lasati destul spatiu intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Asezati in mijlocul fiecarui fursec cate o jumatate de nuca si dati la cuptor pentru cca. 16-18 minute:
Fursecurile trebuie sa se rumeneasca frumos:
Se scot apoi pe un gratar sa se raceasca si se servesc cu pofta!!!
Se pastreaza foarte bine in cutii etans, ca orice fursec…
Sunt delicioase!!!!!
Reteta preluata de la Love of Good Food
12 comentarii
Te pup, Ramona, ma bucur mult ca-ti sint pe plac 🙂
…si fursecurile si blogul 😛
Te-astept, oricand, sa revii!!!
Ghiocel, ai reusit sa le faci?! 🙂
…sa-mi dai de stire daca da :))
Daiana, cat esti de scumpa!!!!!! 🙂
Te pup dulce, iti multumesc pentru mesaj! Am sa le scriu celor de pe site chiar acum…sa vedem ce rezolvam…
Imi vine sa urlu! am gasit reteta ta furata in intregime aici hotpage.ro/magazin/fursecuri-din-dovleac :((
Sunt super, ca toate retetele pe care le-am incercat de pe blogul tau.
Minunat, sigur o voi incerca si eu, mai ales ca este sezonul dovlecilor.
Claudita scumpa, te pup dulce fiindca iti plac fursecurile si iti multumesc pentru invitatia de a raspunde la intrebarea: Ce ne uneste?
…dar dat fiind faptul ca raspunsul meu e incredibil de scurt (da’ complex :P) am sa ti-l reproduc aici: Pasiunea de a gati! 🙂
Tzuc dulce!!!!!!!!
Thank you sooo much, dear Nanita!!! 🙂
I’m glad you like these pumpkin cookies!
Mariana, sint incantata ca iti plac fursecurile si te invit sa revii pe blog si in zilele urmatoare, cand va mai aduc cateva retete cu dovleac 🙂
…asta daca iti mai ramane ceva din ala la care i-ai pus gand rau 😛
Laura inedita reteta asta,cand ai vreme treci pe la mine sa iei un joculet-premiu,o saptamana faina sa ai,ce tzuc!
Прекрасни са!Поздрави и прегръдки!
Voi incerca negresit aceasta reteta, mai ales ca acum am inmceput un dovleac mare si am consumat doar putin din el. Cred ca reteta este foarte buna si astfel voi putea avea si o prajitura de casa, de calitate Spor la treaba si pofta mare tuturor celor ce vor face acelasi lucru ca si mine. Multumim site-ului gustos.ro, pentru ajutorul pe care ni-l da in gospodarie cu aceste retete.