Fursecuri cu stafide

0 comentarii

Nu mai stiu exact cand a fost ultima oara cand am facut fursecuri cu stafide, dar e ceva vreme de atunci, si, din cate-mi amintesc, a fost o reteta de post: Fursecuri cu stafide de post. O reteta la fel de reusita, e adevarat, dar singura pe care-am incercat-o…si asta din cauza ca nici Cipi si nici Bogdi nu sunt prieteni cu stafidele :))

Acum, insa, cu fursecurile astea i-am dat gata! 😀 Le-am facut ultima tava cu doar o zi inainte de a intra in post si mi-au spus ca le vor si pe masa noastra de Craciun, pe langa celelalte fursecuri, pe care le fac mereu si mereu :)))

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

  • 200 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 oua potrivite
  • 300 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat (optional)
  • 120 g stafide
  • 50 ml apa+50 ml rom

Sfat: daca nu aveti rom sau nu vreti sa folositi alcool, puneti esenta de rom in apa in care veti marina stafidele.

 

Cele mai rapide si gustoase fursecuri!!

 

Mod  de preparare:

Stafidele se pun la macerat cu o noapte inainte in apa amestecata cu rom (sau cu esenta de rom, o lingurita). Asa ar fi ideal, insa le puteti lasa si mai putin, in jur de o ora, cat are nevoie aluatul sa stea la frigider 🙂

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma mare de fursecuri.

Pentru aluatul de fursecuri, se amesteca bine untul moale, scos din timp din frigider, cu zaharul (alb sau brun). Puteti folosi mixerul sau o lingura de lemn. Se adauga apoi ouale, pe rand, si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit, se pun stafidele, scurse, si se amesteca totul foarte bine. Aluatul rezultat se acopera cu folie transparenta si se pune la frigider pentru cca. o ora.

Se pun gramajoare de aluat cu lingurita in tava si se lasa la copt pentru 15-18 minute, maxim 20 de minute, depinde de cat de „uscate” si crocante vreti sa fie 🙂

Delicioase!!!

Pe astea le impartim cu voi, dragilor!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.