Pentru niste fursecuri de post, aceste fursecuri cu stafide sunt extraordinare!!! Cu ingrediente pe care le are toata lumea la indemana si, foarte important: simplu de facut si rapide, pentru ca nu trebuie sa lasam aluatul la rece inainte de a le coace, sunt fursecurile ideale! 🙂
Desigur, daca nu tineti post, puteti inlocui cantitatea de margarina cu o cantitate egala de unt, si-atunci va veti bucura de-un gust si mai deosebit. Ieftin si bun!!!
Ingrediente pentru cca. 25 de bucati:
- 125 g faina
- 125 g margarina sau unt
- 100 g zahar
- 120 g stafide
- 2 linguri suc de portocale
Mod de preparare:
Se spala stafidele si se lasa circa 2 ore intr-o ceasca cu apa amestecata cu esenta de rom. Cel mai bine ar fi sa le puneti la macerat cu o seara inainte!
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava mare (de la aragaz) cu hartie de copt.
Margarina sau untul se freaca cu zaharul pana ce amestecul devine cremos (cca. 1 minut); se cerne faina si se adauga compozitiei impreuna cu sucul de portocale. Se amesteca bine. Se scurg stafidele si se amesteca usor, cu o lingura de lemn sau o spatula.
Se pun in tava gramajoare de aluat, cu o lingurita, la departare de 2-3 cm intre ele deoarece cresc la copt. Se coc cca. 15 minute si se scot imediat pe un platou.
Sunt delicioase!!!!
7 comentarii
Super! zaharul tos sau praf va rog? ms
Buna seara, am facut mai multe retete si au iesit minunat. Dar reteta asta si cea de biscuiti de ciocolata, nu mi-a iesit deloc. Pur si simplu s-au inmuiat atat de tare aluaturile, incat s-a facut un mare biscuite plat , pe toata tava. De ce oare? Prima data am crezut ca nu am amestecat foarte bine untul / margarina cu zaharul. A doua oara,am topit la bain marie grasimea si degeaba. Care este secretul frecarii zaharului cu untul? cum ar trebui sa fac sa imi iasa? Multumesc!
Cristina draga, am refacut aceste fursecuri cu stafide, in urma mesajului tau, pentru a vedea cum imi ies si ce-ar trebui sa modific, daca ar fi cazul…n-a fost, insa, pentru ca mi-au iesit exact ca in poza de acum 2 ani 🙂
Untul sau margarina nu se topesc, ele trebuie doar sa fie scoase din frigider cu 2, 3 ore inainte de a te apuca de treaba. Se mixeaza apoi cu zaharul cca. 1 minut, pana cand se spumeaza usor. Se adauga celelalte ingrediente (fainja se cerne iar stafidele se scurg) si gata! Pana cand se incinge cuptorul, poti lasa aluatul la frigider (cca. 10-15 minute). Eu am pus gramajoarele de aluat imediat la copt si tot nu si-au modificat forma. E foarte important sa urmezi intocmai gramjele si pasii descrisi in reteta, si nu vei da gres!
Biscuitii de ciocolata nu i-am refacut inca, dar le vine randul! 😀
Totusi, sunt mai mult decat sigura ca vor iesi bine si ei!
Te astept cu vesti imbucuratoare 🙂
Te pup!!!
Sucul de portocale este pentru fragezire sau crestere a aluatului sau pentru aroma ? Poate fi inlocuit cu suc de lamaie ? Nu este nevoie de praf de copt sau altceva ? Multumesc.
Adriana, eu zic ca pentru toate trei 😀
Sigur ca poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, dar vor fi…mai putin dulci :))
Praf de copt nu trebuie sa adaugi. Spor la treaba si pofta!!!!!!!!!
sunt delicioase, delicioase!!!!
Ma bucur tare mult ca ti-au placut, Madalina!!!!!!! 🙂