Ciorba de porc cu ciuperci

3 comentarii

Nu mancam ciorba de burta decat, poate, o data pe an 😛 , dar atunci o mancam cu mare pofta! Astazi insa va aduc o alta varianta a ei, o ciorba de porc cu ciuperci, total nepretentioasa dar absolut gustoasa.

O ciorba de burta, de porc 😀

Aici: ciorba falsa de burta, aveti varianta vegetariana.

Toate sunt delicioase!!!!!!

 

Ingrediente:

  • 1 kg oase de porc ( cu carne)
  • 500 g ciuperci
  • 4 morcovi
  • 2 radacini mici patrunjel
  • un pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • o gulie (optional)
  • o ceapa mare
  • 3 litri apa rece
  • 1 lingura rasa de sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana
  • sare, piper
  • otet sau zeama de lamaie, dupa gust

 

E nemaipomenit de buna!!!!

 

Mod de preparare:

Spalati bine oasele de porc si puneti-le la fiert in apa rece cu o lingura de sare, la foc moderat. Indepartati spuma care se formeaza la inceputul fierberii si adaugati legumele curatate, spalate si taiate pe jumatate (ca la supa).

Lasati la fiert pana cand se inmoaie. Si ele, si carnea! Strecurati apoi supa, iar carnea maruntiti-o. Puneti supa ramasa pe foc intr-o alta oala.

Curatati si spala bine ciupercile; opariti-le intr-o oala cu apa si putina sare, care da in clocot, timp de cca. 2 minute (apa in care au fiert se arunca). Scurgeti-le intr-o strecuratoare, treceti-le prin jet de apa rece si taiati-le in fasii late de 1 cm. Puneti-le apoi in supa si lasati la fiert 30-40 de minute (cu capac).

La final, puneti carnea, potriviti de sare si piper si adaugati usturoiul zdrobit.Stingeti focul si lasati ciorba sa stea 1-2 minute.

Bateti galbenusurile cu smantana si amestecati cu un polonic de ciorba fierbinte;  amestecati bine si turnati in oala mare cu ciorba (in felul asta, nu va exista riscul ca smantana sa se taie).

Ciorba se drege cu otet sau zeama de lamaie si se acopera cu un capac. Inainte de a aduce ciroba la masa, se poate presara putin patrunjel tocat.

S-aveti pofta!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Iudit 27 iulie 2021 - 17:32

Am facut ciorba, zarzavatul l-am taiat cubulete cand am taiat si carnea. A iesit nemaipomenit de gustos! M-am bucurat ca am gasit aceasta reteta fara orez sau cartofi, punand in schimb ciupercile. Va multumim pentru reteta, o vom recomanda si altora! Felicitari pentru blog!

Raspunde
alina 7 iunie 2014 - 11:41

Si legumele cand se pun?

Raspunde
Iudit 25 iulie 2021 - 12:21

Dar legumele? Ati putea revizui textul?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.