Mexican Wraps cu bere neagra Silva

0 comentarii

Dragilor, am facut niste mexican wraps cu bere neagra, atat de bune, incat nu am cuvinte!!!

Bogdi si taica-su au mancat cu o pofta de nedescris…dar nici eu nu m-am lasat mai prejos! 😀

Iubesc retetele care contin bere, bere neagra, mai ales. Pentru ca, asa cum va spuneam si in postarea trecuta, cu negresele care i-au uimit pe toti, berea neagra face minuni cand este combinata cu mancarea. Veti crede ca exagerez, dar chiar asa stau lucrurile. Desigur, aveti nevoie de o bere buna, de una pe care sa o beti cu placere, nu de una pe care nu ati pune gura 😀

Silva a fost si de data asta „muza” mea si mi-a intrecut toate asteptarile!!! Va invit si pe voi sa o incercati, sa ii descoperiti magia!!! Dulciurilor le imprumuta un gust „plin”, de cafea, de melasa, de caramel dulce-amar, foarte atragator, iar mancarurilor „iuteala” de care au nevoie. Puteti marina carnea in bere, puteti gati cu bere…o puteti adauga oricand, la inceputul mancarii,la sfarsit…mai am cateva idei minunate, pe care vi le voi impartasi cand va veni vremea…

Pana atunci, incercati aceste lipii umplute, ori cu carne de porc, ori cu carne de pui!!! …si nu va ingrijorati in legatura cu alcoolul din bere, in cazul in care vreti sa le dati si copiilor sa manance, pentru ca se evapora la gatit!

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc (muschiulet) sau piept de pui
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4+4 linguri ulei
  • 1-2 linguri ardei iuti (diverse soiuri: mai iuti, mai putin iuti)
  • o rosie mare (cca. 350 g)
  • 150 ml supa de pui (sau apa)
  • 300 ml bere neagra Silva
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita oregano (uscat)
In plus:
  • 6 wraps (lipii din faina de grau sau porumb)
  • 300 g smantana acra (24% grasime)
  • 1 salata iceberg
  • felii de rosii
  • porumb fiert, boabe (1 conserva mica)
  • fasole neagra (1 conserva mica)
  • cuburi castravete (optional)
  • branza rasa (cascaval, etc)

 

Mod de preparare:

Pregatiti zona de lucru mai intai 🙂 Spalati carnea (puteti folosi si capatul unui cotlet, care contine si-un pic de ceafa, ca sa nu fie prea uscat) si taiati-o in fasii subtiri. Daca aveti timp, marinati vreo doua ore bucatile de carne (puneti-le in bere+ulei+sare+piper+usturoi).

Ardeii iuti se spala bine; se inlatura semintele si se toaca marunt. Eu n-am pus asa mult, fiindca am vrut sa poata manca si Bogdi. De ala mic si rosu de-abia m-am atins 😀

Incalziti 4 linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti fasiile de carne in ulei, la foc moderat, pana se rumenesc usor. Scoateti-le apoi intr-un bol si acoperiti-le, sa ramana calde (dati tigaia deoparte si nu stingeti focul):

Tocati ceapa marunt si usturoiul si adaugati-le in tigaie impreuna cu celelalte 4 linguri de ulei. Lasati putin la calit si adaugati ardeii iuti, tocati:

Adaugati rosia tocata si oregano si lasati cca. 5 minute (cu capac). Turnati berea neagra:

Adaugati bucatile de carne in tigaie si lasati la fiert 10-12 minute (cu capac).

Turnati supa fierbinte si adaugati sare si piper, dupa gust. Lasati la fiert, acum fara capac, pana se formeaza un sos destul de gros si plin de aroma 🙂

Incalziti lipiile (la cuptor, in tigaie, fara ulei, sau la microunde) si umpleti-le cu sosul de carne, plus boabe de porumb, fasole, salata iceberg taiata fin si felii de rosii…si tot ce-am scris mai sus, la ingrediente 😀

Rulati strans:

…si mancati! :)))

Au iesit suuuper bune, iar cu piept de pui cred ca sunt si mai si!!!

Cu un pahar de bere neagra langa sunt prea bune!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.