Paine umpluta la cuptor

3 comentarii

Salutare, dragilor!!! Astazi vreau sa va arat ce-am mesterit eu de 1 Mai. Nu mult, nu putin, dar delicios!!! Am facut un picnic in casa, din cauza ca norii au stat gramada peste sat 😀 Un picnic cu paine umpluta la cuptor, desi nu mi-ar fi displacut nici varianta ei parjolita: Paine cu sunca la gratar 😛 , o portie zdravana de mici, desigur, si niste pulpe de pui la gratar (la cel electric) ca cele de aici: La gratar. Plus o prajitura cu foi de napolitane. Bunaaaa tare!!! N-am avut decat vreo doua raze de soare, cat am facut pozele, dar a fost de ajuns. Am avut o zi frumoasa impreuna, cum avem mereu, de altfel :)))

Eu am folosit o painica cu masline, cumparata, dar voi, daca sunteti mai harnici, puteti folosi aceasta paine cu iaurt, foarte gustoasa. S-aveti pofta, oricum!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

  • 1 paine mica (300-350 g.)
  • 150 g costita impanata (cu grasime)
  • 100 g sunculita taraneasca sau sunca Praga
  • 2 cepe verzi (cu tot cu codite) sau 1 ceapa mare uscata
  • 1 usturoi verde sau 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel sau marar
  • 100 g branza telemea (de vaca sau oaie)
Pentru sos:
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • sare, piper
  • 200 g iaurt sau smantana acra
  • 125 ml lapte
In plus:
  • 1 lingura mare cu unt
  • 100 g cascaval

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge cu unt o forma de copt (de preferat ovala), termorezistenta. Eu am folosit un vas de jena, in care painica s-a asezat perfect, dar se poate folosi si o forma de cozonac sau o tavita mai ingusta.

Se curata ceapa (sau cepele verzi, impreuna cu cozile verzi) si usturoiul; se spala si se toaca. Costita si sunca se taie cubulete. Se prajesc intr-o tigaie, fara grasime, pana devin crocante (aveti grija ca, pe masura ce se prajesc, incep sa sara din tigaie 😀 ). Amestecati des. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor alaturi de costita. Se ia tigaia de pe foc si se adauga imediat telemeaua rasa fin. Aceasta se va topi usor, facand umplutura, deja gustoasa, si mai gustoasa. Daca telemeaua e sarata, nu mai adaugati sare. Se spala verdeata si se taie marunt. Se adauga la umplutura si se amesteca totul bine.

Se taie painea (mai veche) in felii potrivite. Se „unge” fiecare felie cu aprox. o lingura de umplutura. Apasati cu degetele, ca sa intre cat mai bine in paine si sa nu pice (va pica un pic din ea, oricum :P, dar nu-i nimic). Recladiti painica, direct in forma, asezand feliile la locul lor (puneti in straturi alternante felii de paine, umplutura). Radeti pe razatoarea mare cascavalul. Desfaceti putin feliile si distribuiti cascavalul ras cat mai uniform (doar in partea de sus).

Bateti ouale cu sare si piper dupa gust; amestecati-le apoi cu lapte rece si iaurt sau smantana. Turnati amestecul, incet, peste fiecare felie de paine. Radeti deasupra restul de cascaval (100 g) si dati la cuptor pentru 30 de minute. Daca aveti cuptor cu grill incorporat, mutati painea pe nivelul de sus al cuptorului si mai lasati-o 5 minute. Savurati-o fierbinte, cum am facut noi 🙂

Asistentul meu, adica mami 😀 , va arata, iata, cat de grozava este painica asta!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Gurica Ion 19 iulie 2014 - 21:43

…te da ficatul in judecata!:)

Raspunde
Michaela 10 mai 2014 - 21:16

Buna Laura! Cu riscul ca par banala dar ce este costita impanata! Vin decat vara prin Romania si nu prea mancam asa ceva dar vreau tare mult sa incerc reteta ca mi-a lasat apa in gura

Raspunde
beth2727 3 mai 2014 - 12:19

ça me plait beaucoup sa l’air d’être bien délicieux!
bisous

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.