Muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin

1 comentarii

 

muschiulet porc in bacon

 

Dragilor, am astazi pentru voi o reteta sarata, un muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin, o reteta de iarna, gustoasa si satioasa!!! „In sfarsit!”, veti zice, si va dau dreptate, fiindca, in ultimul timp, m-am focusat (cate neologisme minunate stiu 😀 ) numai pe dulciuri. Sper ca si reteta urmatoare sa ramana  in partea intunecata a carnii (era un bad pun desprins din Star Wars, ati inteles voi asta 😀 ) si de-abia dup-aia sa las, din nou, dulciurile sa curga!!!!!!! :))

 

Ingrediente:

– 450-500 g muschiulet de porc

– 12-14 felii subtiri de bacon ( cca. 200 g)

– 1 lingura mare de unt

– 2 cepe mici

– 2, 3 catei de usturoi

– 2 lingurite dulceata de ardei iuti sau pasta de ardei

– 2 linguri rosii tocate (conserva)

– 1 lingurita zahar

– 250 ml supa de vita sau pui (ori apa)

– 150 ml vin alb, dulce

– sare, piper dupa gust

– 1 lingurita cimbru uscat

– 1 lingurita rozmarin uscat

– 2 linguri smantana (optional)

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se spala muschiuletul de porc in apa rece; se inlatura grasimea si pielitele cu un cutit bine ascutit. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se feliaza in 12-14 bucati. Se sareaza si se pipereaza bucatile. Carnea nu se bate! Medalioanele se invelesc in cate o felie de bacon:

Feliile de carne rulate in bacon se prajesc, pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Eu am folosit tava mea speciala de gratar:

Se scot apoi si se pastreaza la cald (cu capac).

Pentru sosul de vin, se toaca cepele si se maruntesc cateii de usturoi. Se incige untul intr-o tigaie; se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la prajit cca. 1 minut. Se amesteca des. Se adauga apoi dulceata de ardei iute sau pasta de ardei, rosiile tocate si zaharul, care mai „taie” din acreala rosiilor. Se presara mirodeniile si se stinge totul cu vin. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se toarna supa (sau apa fierbinte). Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se lasa pe foc cca. 5 minute, dupa care se rastoarna intr-o tava termorezistenta (eu am folosit forma mea de Jena dreptunghiulara).

Rulourile de carne se aseaza deasupra sosului de vin si se baga la cuptor pentru cca. 20 de minute. Dupa terminarea timpului, se scoate tava (cuptorul nu se stinge) si se intorc rulourile pe partea cealalta. Se mai adauga apa fierbinte sau supa (100 ml) si putin vin (50 ml), daca vreti un sos mai moale. Si eu am adaugat, dar mai putin, pentru ca l-am vrut gros. Se repune forma la cuptor si se mai lasa cca. 15-20 de minute.

Pentru o consistenta mai fina, sosul se poate face piure cu ajutorul mixerului vertical si se poate amesteca cu smantana. Dar asta nu e obligatoriu, sosul poate ramane exact asa cum e 🙂

La final, muschiuletul se serveste cu sosul de vin, mai putin scazut sau bine scazut, cum va place, si cu piure de cartofi sau cartofi crocanti. Desigur, o portie de varza calita ar fi binevenita sau macar niste legume pe-acolo 😀 …fasole verde, etc.

La noi, sosul a avut cel mai mare succes, drept pentru care, pana cand eu mi-am pregatit tot arsenaul pentru poze, am observat ca mi-a cam „disparut” :)))

A fost tare bun!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Peter Petulatm 11 ianuarie 2017 - 13:47

Ce bine suna ?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.