Mancam foarte rar tocanita de porc, mai mult tocanita de pui, dar uneori, cand ploua mohorat in plina iarna, cum ploua acum, si suntem tristi ca nu putem merge la patinoar 😛 , visam la o tocanita cu carne de porc cu piure de cartofi si ardei iute.
Noi, astia mari, fiindca Bogdi e absolut dezgustat numai la auzul acestei mancari pline de aroma 😀 …momentan…
Ingrediente:
- 1 kg carne porc (ceafa sau pulpa)
- 4 cepe potrivite
- 5, 6 linguri ulei
- o lingura untura (optional)
- o lingura boia de ardei dulce
- un varf de cutit boia de ardei iute (optional)
- 3, 4 linguri pasta de ardei cu rosii
- sare dupa gust
- un praf de piper negru, macinat
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele: taiati carnea in bucati potrivite (puteti folosi doar 800 g carne) si tocati marunt ceapa.
Turnati uleiul si untura intr-o oala incapatoare. Caliti ceapa, la foc potrivit, pana prinde o culoare frumoasa (pana se ingalbeneste usor). Aveti grija sa nu se arda, amestecati intruna!
Adaugati apoi boiaua si amestecati energic; adaugati imediat bucatelele de carne.
Se lasa sa se prajeasca 1-2 minute apoi se adauga pasta de ardei cu rosii. Daca nu aveti, adaugati 3 rosii, bine coapte, decojite, si 1 ardei rosu. Se sareaza, pipereaza si se toarna apa.
Tocanita se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand se inmoaie carnea (cca. o ora).
Amestecati din cand in cand si verificati daca nu cumva s-a evaporat apa. Daca e nevoie, adaugati 3, 4 linguri de apa fierbinte.
Cand carnea e bine patrunsa, e frageda si moale, tocanita e gata!
Iata cum mi-a iesit mie:
Tocanita se serveste cu cartofi piure sau natur ori cu paste. Noi am ales cartofii 😀
Ardeiul iute e optional 😛 , puteti folosi muraturi!
Delicios!!!
P.S. Eu am facut tocanita destul de groasa, fiindca asa ii place lui Cipi dar voi o puteti face cu mai mult sos.