Tort de ciocolata

2 comentarii

 

Hristos a Inviat, prieteni dragi!!! Anul asta, de Pasti, nu am facut nici pasca, nici prajituri, nici macar baigli care e mereu pe mesele noastre festive, ci doar un tort de ciocolata.

Dar nu unul simplu, ci unul pliiin de ciocolata, un tort cu blat si crema de ciocolata.

Fara gelatina, pentru ca oricine sa il poata incerca. Finisat cu bezele, stropite, bineinteles, tot cu ciocolata 🙂

Ne-am lasat gandurile sa curga si l-am savurat in tihna, afara, sub soarele plapand de primavara, bucurosi ca ne avem unii pe altii.

Sper mult sa-l incercati si voi!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 30 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 220 g faina
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua mari
  • 80 g unt
  • 150 g zahar
Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 250 g branza mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 125 g iaurt natural
Pentru ornat:
  • bezele
  • 50 g ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Pentru voi, cu drag!!! Unul dintre cele mai bune torturi cu ciocolata din „repertoriul” meu 🙂

 

Mod de preparare:

Preparati prima data crema, pentru a avea timp sa se raceasca: infierbantati frisca lichida, adaugati apoi ciocolata rupta in bucatele si tineti pe foc (foc mic) pana se topeste ciocolata. Lasati la racit.

In continuare, incalziti cuptorul la 175 grade C (foc domol). Tapetati o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt.

Pentru blatul de cacao, amestecati faina cu bicarbonatul si praful de copt si cerneti-le impreuna. Cerneti cacaua si adaugati putin lapte, astfel incat sa se obtina o pasta moale. Adaugati si restul de lapte, amestecand continuu pana ce compozitia este omogena.

Frecati untul, moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul pana la obtinerea unei creme spumoase. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit, turnati amestecul de faina si crema de cacao.

Turnati compozitia in forma si nivelati. Blatul se coace cca. 25 de minute, dupa care se lasa la racit si se scoate cu grija din forma (daca aveti forma cu inel detasabil, cu-atat mai bine 😛 ).

Pentru crema, amestecati branza mascarpone sau o alta crema-branza cu zaharul pudra. Adaugati iaurtul.

Separat, mixati crema de ciocolata aproximativ un minut, sau pana cand se deschide putin la culoare, dupa care inglobati-o in crema de branza si iaurt.

Asamblare tort: asezati blatul pe un platou; inchideti inelul detasabil al tortului. Turnati crema de ciocolata si nivelati.

Tortul se lasa la frigider pentru cel putin 5 ore, dar eu va recomand sa il lasati peste noapte.

Inainte de a-l servi, se orneaza cu bezele peste care ati trasat dungi subtiri de ciocolata topita.

Imposibil sa nu va placa!!!! 😀

Aici l-am surprins in bataia soarelui, care a reusit sa ne dezmorteasca fruntile inclestate:

Detaliu foooarte apetisant (poza facuta special pentru voi 😀 )

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

anonim 13 mai 2014 - 12:12

curcubeu pe cerul gurii 🙂

Raspunde
Streulea Cristian 22 aprilie 2014 - 21:08

era si cazul de o dulcegaraie 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.