Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

Fetelor, daca va era teama sa preparati pasca cu aluat de cozonac, desi teama asta se va risipi curand, cand va voi arata ce pascute minunate am facut pana si eu, un anti-talent intr-ale aluaturilor cu drojdie :P, puteti sa faceti aceasta minune de pasca fara aluat. Am combinat o reteta din “Practic in bucatarie” cu geniul meu ( nu malefic :D) si a rezultat aceasta incredibil de gustoasa pasca!!! E perfecta, fara nici o exagerare, si fiind prima mea “creatie culinara”, ma astept s-o incercati numaidecat!!!!!!!

 

Ingrediente:

- 1 kg. branza dulce de vaci
- 7 oua (mici)
- 300 g. zahar
- 4 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri rase de faina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri de gris
- 2 linguri cu varf de lapte praf
- 175 g. unt topit
- 5 g. praf de copt (jumatate de pliculet)
- 80-100 g. stafide
- zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul vertical (compozitia trebuie sa fie ca o pasta).
Se separa ouale; albusurile se bat spuma.
Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit.
Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.
Se inglobeaza albusurile batute, incet, cu o spatula sau lingura de lemn, in doua transe, amestecand usor dupa fiecare.
Tava de copt, cu diam. de minim 26 cm. (una de 30 cm. ar fi perfecta!!!) se unge bine cu margarina/unt si se tapeteaza cu gris (si baza si inelul).
Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu (175 grade C.) cca. 65-70 de minute.
Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
Se lasa simplu sau se pudreaza cu zahar pudra.

Cat de usor, nu???? :)

…si cat de gustoooooos!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sa aveti pofta!!!!!!!!!!

Tags:
About the Author

  • Cornelia

    DELICIOASA…nu pot spune mai mult.

  • Pingback: Tort de ciocolata | Retete culinare cu Laura Sava

  • http://www.facebook.com/ioana.ionescu.7374 Ioana Ionescu

    E al treilea an cand o fac si iese o minunatie. Multumesc Laura!

  • Bo

    Am facut si eu reteta si a iesit foarte buna la gust. Multumiri! A aparut intr-un comentariu anterior problema ca ar fi prea mult zahar. Eu am folosit cantitatea din reteta si intr-adevar mi s-a parut foarte dulce, dar tine de gusturi. Data viitoare voi incerca sa pun doar jumatate din zahar si daca e necesar voi pune si zaharul pudra, deasupra. Oricum, buna treaba! Merci!

  • Eliana

    Laurico, nu trebuie sa scurgem branzica de vaci de zer, peste noapte intr-o sita? Poate de-asta s-a lasat fetelor…

  • Liana

    E foarte buna , eu am facut-o de 2 ori in 5 zile si copilului meu de 1 an si 10 luni ii place foarte mult dar varianta fara fructe dar am o singura problema creste foarte frumos iar dupa ce sting aragazul si o las la racit se lasa doar marginile raman si ara asa ca o barcuta oare unde gresesc sa maresc cantitatea de praf de copt sau…? Folosesc branza de la Lidl pilos care e foarte buna si cremoasa . multumesc de reteta.

  • Iulia

    Foarte buna…prima mea pasca am facut-o dupa reteta ta si acum o fac din nou!! multumesc pt reteta !!!

  • http://www.blogger.com/profile/10186015948918234657 Lori

    Excelenta! Am facut-o de Paste (tot cu nitel mai putin zahar) si acum o am in cuptor, adaptata nitel, cu caise deshidratate (ca nu am avit stafide) si cu un strop de telemea sau cas, nu stiu ce e, f putin sarat, ca nu aveam toata cantitatea de branza dulce.
    O astept cu interes :),

  • Vali Rusu

    Excelentă prăjitură. Trebuie să-ţi mulţumim pentru această reţetă (încă o dată, sau de mai multe ori:):):))
    Laura, dacă o îmbrac în folie de aluminiu (înainte de a se umfla – vreo 20 min) nu iese mai “blondă”?
    Am încercat, dar se lipeşte folia de ea. Aş dori să realizez aceea culoare a prăjiturilor “de la bunica”.
    Mulţam fain pentru reţetele de până acum.
    După 2 august 2012 (moment când termin cu toate examenele execrabile din învăţământ!!!!) voi posta pe site-ul tău şi reţetele mele de “succes la păpat prăjituri”.
    Spor şi bună dispoziţie.

  • Nicoleta_p

    Am facut si eu si mi-a iesit chiar bine. Toata lumea a laudat-o. Asa ca, de-acum o sa fac multe retete de la tine.

  • Anonymous

    Este delicioasaaaaa!!! Foarte usor de facut iar rezultatul este garantat!

  • marica

    este super delicioasa si o recomand tuturor gospodinelor si chiar viitoarelor gospodine.
    Paste fericit !

  • Anonymous

    Am facut-o si eu,si este super buna,cea mai buna pasca pe care am mancat-o in viata mea,si o spun toti membrii familiei :)
    Multumesc din suflet pt reteta!
    Paste fericit!
    Irina

  • Corina 18

    Am facut o si eu astazi,mama e foarte mandra de mine. A iesit atat de buuuuna,yummy <3

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anonim, e doar o chestiune de gusturi :)
    …e foarte bine, asadar, ca ai micsorat cantitatea de zahar daca ai simtit ca e prea mult :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Foarte bune si caisele uscate ;)
    Cantitatea de zahar se poate ajusta dupa preferinte :P
    Sarbatori fericite!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Multumesc frumos, ma bucur ca iti place :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Marina draga, poti inlocui laptele praf cu aceeasi cantitate de faina sau gris :)
    Spor la treaba, te pup!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Da, cred ca merge de minune si cu ricotta ;)
    Te astept cu impresii!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anca, delicioasa ideea ta cu laptele condensat, poate o pun si eu in practica :P
    Da, in cazul asta, cred ca i-ar mai trebui niste linguri de gris sau lapte praf…vezi tu, pana cand compozitia arata bine, adica nu prea curgatoare ;)
    Daca ai incercat-o deja, da-mi de stire!!!

  • Anonymous

    Am facut aceasta pasca, este foarte buna. Dar as avea o intrebare? Nu are cam mult zahar? Aproape 0,5 kg?

    Am facut-o cu 200 gr numai dar si asa a fost prea dulce.

    multumesc pt reteta, excelenta ca de altfel tot ceea ce este pe situl tau.

  • teosim

    Cred ca este f.f. buna,seamana putin cu budinca de branza.Eu as folosi si caise uscate,lasate la macerat in putina apa cu esenta de rom ( ca si stafidele ,de altfel ).As intreba pe autoare sau cine a facut reteta daca nu e cam mult zahar ? Tuturor -Sarbatori fericite !

  • Anonymous

    ce frumos arata! felicitari!:)

  • Anonymous

    LAURA TOTUL ESTE SUPERB RETETA EXCELENTA DAR AM O INTREBARE DACA NU AVEM LAPTE PRAF IN CASA CUM FACEM , DEOARECE EU NU FOLOSESC ACEST INGREDIENT ,IL POT INLOCUI CU ALTCEVA?ITI MULTUMESC FOARTE MULT PTR RASPUNS ANTICIPAT-MARINAXENA-PUPICI-

  • Anonymous

    Laura,arata demential si chiar mi’as dori sa o incerc de pasti doar ca nu gasesc branza de vaci,crezi ca as putea inlocui branza cu ricotta?multumesc

  • http://www.blogger.com/profile/17717387713534326744 Anca

    Laura,un sfat te rog:daca pun in loc de zahar o cutie de lapte condensat oare ce iese?trebuie sa maresc oare cantitatea de gris?ce parere ai se mai tine “legata”?e doar o idee.pupici.

  • http://www.blogger.com/profile/02679384864221553832 revel valenti

    Laura, “placinta” TA cu brânză de vaci este prima prăjitură care l-a determinat pe soţul meu să spună: ESTE FORMIDABILĂ! Mare lucru – el nu e prea darnic cu complimentele:) EXCELENTĂ! Mulţam fain!
    Vali

  • Anonymous

    Multumesc ,Laura pentru reteta!
    E buna,buna,buna.Chiar daca am mai pus cate ceva pe langa original.

  • http://www.blogger.com/profile/07434017220013554186 copacifaracuvinte

    Am facut jumatate din compozitie si apoi m-am rugat sa-mi incapa in tava de tarta.Acum, constat ca a si crescut putin!:)Grozava!Abia astept sa se faca si sa o pot scoate din cuptor.Eu am adaugat si vreo 70 de g de smanatana lichida, ramase de la minunatie de tarta cu ciocolata.Aaa, si cred ca o sa am nevoie de intariri ca sa o dezlipesc de pe tava(nu am avut gris), ca in povestea cu ridichea uriasa:):)Multumesc de reteta, faina de tot!

  • http://www.blogger.com/profile/05999561499307310929 clipsy

    Iti multumesc din suflet pt reteta. Mi`au iesit grozave amandoua. Daaa am pregatit 2 pt ca am avut reuniune de familie si amandoua au fost devorate intr`un timp record.

  • Anonymous

    Mi-a iesit demential de buna!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anca, pascuta asta are o textura adorabila :))
    …grisul nu se simte absolut deloc, si e chiar savuroasa, dar daca nu-l vrei in compozitie, poti sa-l inlocuiesti cu faina sau lapte praf ;)

    P.S. Fain de tot pontul cu orezul fiert in lapte!!!
    Pupici si Sarbatori Fericite!

  • anca-arissa

    Laura ,vreau sa fac si eu pasca dar am o intrebare:grisul nu o intareste?Iese pufoasa? Soacra mea a facut anul trecut dar i-a fost teama sa puna gris.A pus faina si putin orez fiert in lapte.A iesit delicioasa si asa.Te pup si Sarbatori Fericite!

  • http://www.blogger.com/profile/13405550416805564124 eliza

    Am facut pasca azi de proba,a iesit dementiala!Multumesc!

  • http://www.blogger.com/profile/04831601226358044644 corinaosiac

    Super reteta!!Am incercat-o si eu pt ca sunt fannul nr 1 al chees-cake-urilor.:D Eu i-am mai adaugat multa vanilie in compozitie si ciocolata topita deasupra. E geniala!

  • Anonymous

    Pasca asta imi aduce aminte de un baietel care i se plangea mamei ca pasca are prea mult blat si ca pt el ar fi perfecta o pasta fara blat. Baiatul a crescut intre timp dar nu cred sa-si fi schimbat opinia. In sfarsit o pasca inventata pt el!!! ;)
    Claudia

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mama, ce ne asemanam :)))
    …si noi si pruncii nostri :P
    Deci, nu o sa crezi, dar nici Bogdi nu e fan branza dulce (mie iara-mi place de mor :P), dar cand am scos pasca asta din cuptor, a cedat :)))
    Mirosea toata casa a ceva ce nici nu pot defini…dar demential de bun :D …a cerut doua portii, de m-am crucit si eu si Cipi, ha, ha…
    Iti tin pumnii stransi sa o ademenesti si tu pe Alexia ;)

    P.S. Da, si Bogdi va fi scolar din toamna, si tot asa, abia asteapta sa mearga :)
    Va trimitem si noi pupici multi!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/05256210779445805699 Catalina

    Ok, Laurici, daca tu zici…inseamna ca asa e. Oricum eu sunt fan prajituri cu branza.

    Mai si mor de ciuda ca Alexia nu se atinge de nimic ce contine branza…doar mere, mere si in ciorba, si in tort, si in placinta, in orice! Dar trebuie s-o fac eu cumva si s-o conving.

    Tu mai gateste, ca eu te urmaresc in continuare. Chiar te admir pentru ceea ce faci, ai timp si iti si place.Felicitari! Pupa-l pe Bogdi, apropo’, e la scoala? Alexia din toamna va merge, abia asteapta.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cata, ce ma bucur sa te vad pe la mine :)
    …mai, nu e absolut deloc arsa, doar pare asa (pozele facute cu blitul ies, de obicei, rau de tot la mine :P…asa ca am dat un pic de contrast, etc. si poate din cauza aia arata asa…)
    Crede-ma, a mancat Bogdi cu o pofta, cu tot cu marginea, aparent arsa :)))
    E delicioasa, fara sa exagerez, pe de-a intregul ;)

    P.S. O sa mentionez si in post ca se poate lasa cu 5 minute mai putin la copt, si pe deasupra se poate acoperi cu folie de al. ca sa nu se maroneasca asa tare :))
    Mie, pe bune, asa imi place…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Alice, nu o sa-ti para rau :P
    Te pup!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mary, esti o scumpa!!! :)
    Ce bucurie mare sa aflu ca ma urmaresti de atata timp, si ca ai avut numai reusite urmand retetele mele!!!
    Va aduc imediat si reteta de pascute individuale, pe care le-am facut cu un aluat de cozonac…incredibil de pufos si bun ;)
    Pupici multi!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mario, nu mai e mult :P
    Pofta buna de pe acum!!! :)

  • http://www.blogger.com/profile/05256210779445805699 Catalina

    Usoara reteta asta, dar se si arde rau! Cel putin asa arata, arsa.

    Cred ca miezul e delicios in schimb.

  • http://www.blogger.com/profile/15357133116467175178 Alice

    e bestiala..o fac si eu…

  • http://www.blogger.com/profile/17980753242774501557 Mary

    Laura , multe din retetele tale le-am testat si au fost foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac . De vreo doi ani te vizitez zi de zi , felicitari pentru tot ceea ce faci !!!

  • http://www.blogger.com/profile/17980753242774501557 Mary

    Multumim , merg pe mana ta … am testat multe retete de pe blogul tau si toate sunt foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac :)

  • http://www.1001-jocurionline.ro mario

    ce bine arata, deja mi sa facut pofta abia astept sa vina pastele sa mananc niste pasca

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Nu e arsa, Adriana, e doar…bine (facuta :P) coapta, asa cum imi place mie :)
    Nu-mi prea plac aluaturile albicioase, par crude…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Da & Mer, besos!!!!!!!!! :)

  • Adriana

    bine, dar e putin arsa. nu zic ca o fi rea, dar e… prea bronzata. cel putin in conceptia mea.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mihaela, clar da! :P
    …le poti inlocui cu faina sau gris :)

  • http://www.blogger.com/profile/01614270244284341329 Da & Mer

    Un pastel espectacular! se ve delicioso.
    Saludos Da & Mer

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ina, esti o draguta, multumesc frumos!!! :)
    Ma straduiesc (si ma bucur sa vad ca reusesc :P) sa va aduc retete cat mai atragatoare!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ioana, iti multumesc frumos ca te-ai gandit la mine :)
    Nu promit inca nimic, caci lucrurile au luat-o razna in bucataria mea momentan :D, dar cand ma linistesc vad eu ce si cum :P
    Frumoasa si inedita leapsa, intr-adevar ;)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Antzu’, stii cat de buna e???!??!? :)))
    …savuroasa, aromata…o minune!!!
    Te pup si sa-mi dai de veste cat de delicioasa ti s-a parut :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Flory, m-as bucura nespus sa o aveti pe masa de Paste :)
    Merita!!! ;)

  • Mihaela

    Arata foarte bine pasca , te-as intreba daca pot sa renunt la cele 2 linguri de lapte praf din compozitie , daca se pot inlocui cu altceva . Multumesc

  • http://www.blogger.com/profile/07199294208995066921 retete- ina

    ce bine arata,felicitari,faci retete minunate

  • http://www.ioanabudeanu.com/ Ioana

    Draga Laura, stiu ca sunt off topic, insa te invit sa participi la cea mai interesanta leapsa din ultimul timp si cea mai frumoasa initiativa de pe net. Ce poate fi mai frumos decat sa daruiesti o carte?

    http://www.ioanabudeanu.com/2011/04/daruieste-o-carte.html

    Multumesc.

  • http://www.blogger.com/profile/07543583656205635288 Antzu’

    arata demential!a cazut la tzanc, si eu vreau sa fac anul asta pasca fara blat:)

  • http://www.blogger.com/profile/14298049754119342905 Flory

    o idee minunata! pare pur si simplu delicioasa! cu siguranta va fi si pe masa mea de Paste!

One Pingback/Trackback