Briose de post cu banane, iata care este recomandarea mea dulce din weekend-ul asta, la fel de insorit, sper, ca toate zilele de pana acum…desi am auzit ca maine ninge! 😀
Nu va vor tine mult in bucatarie, avand in vedere ca in doar 18 minute sunt gata, si vor fi o companie placuta la cafea…sau ceai, ori lapte. Cum vreti voi :))
Ingrediente pentru 12 briose:
Aluat briose:
- 160 ml lapte vegetal (migdale, cocos sau soia)
- 2 banane mici, bine coapte (aprox. 150 g)
- 1 ou vegetal dintr-o lingura de seminte de in+3 linguri apa
- 45 g ulei de cocos solid sau 65 ml ulei de floarea soarelui
- 120 g zahar (sau brun)
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
- 180 g faina
- 2 lingurite praf de copt
Pentru ornat:
- miere sau sirop de artar
- fulgi de ovaz crocanti
- felii de banana
- zeama de lamaie
Sfat: daca nu aveti seminte de in la indemana, nu-i nimic, urmati reteta fara oul vegetal.
Foarte gustoase si a doua zi :))
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se umple o forma speciala pentru briose cu hartiute. Se topeste uleiul de cocos solid intr-un bol mic, la microunde. Se prepara oul vegetal din semintele de in macinate, amestecate cu apa; se lasa sa stea cca. 5 minute.
Pentru aluatul de briose, se amesteca laptele vegetal cu oul vegetal, zaharul (si zaharul vanilat) si uleiul de cocos topit sau uleiul de floarea soarelui. Bananele bine coapte se terciuesc cu o furculita si se adauga in compozitie. La sfarsit, se adauga faina amestecata cu praful de copt (cernute, in prealabil) si se amesteca totul foarte bine. Nu se insista insa cu amestecatul! Se umplu formele de briose cu compozitia rezultata iar tava se pune la copt pentru 18 minute, maxim 20 de minute. Briosele se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se pot scoate si orna 🙂
Briosele se ung cu cate o lingurita de miere (lichida) si fulgi de ovaz crocanti:
…si neaparat cu feliute…poate un pic mai subtiri decat cele pe care le-am folosit eu 😀 …de banana stropite cu zeama de lamaie:
Au iesit incredibil de gustoase!!!!
1 comentarii
se poate înlocui laptele vegetal cu apa?