Astazi vreau sa va arat cum sa folositi seminte de in sau chia in loc de oua. E atat de simplu, incat pare de necrezut: amestecati faina de in (semintele macinate) sau de chia cu apa si obtineti o „masa” gelatinoasa si legata, ca un ou 🙂
Le puteti numi „oua” vegetale si le puteti folosi la mancaruri sau prajituri, in smoothie-uri si oriunde e nevoie de un ou…adevarat 😀
Daca sunteti vegani sau tineti post, sau daca nu puteti folosi oua, din cauza alergiilor, aceasta reteta nu trebuie sa va lipseasca din „meniu”.
Eu am folosit o portie la chiftelutele de post, dar voi reveni si cu alte idei minunate, cat de curand!!!
Ingrediente pentru un „ou” vegetal:
- 1 lingura seminte de in (sau chia)
- 3 linguri apa
Sfat: daca folositi chia, va trebui ca la 1 lingura de chia sa folositi mai multa apa, cca. 50 ml apa (60 ml).
Mod de preparare:
Se pun intr-o rasnita sau la blender, cum am facut eu, cateva linguri de seminte de in si se macina fin (eu am facut portie dubla):
Ce ramane se pune intr-o cutie ce se inchide ermetic si se pastreaza la frigider. Totusi, retineti faptul ca nu rezista prea mult, deci folositi-le cat mai repede!
Pentru un ou vegetal, se ia o lingura de seminte de in macinate si se amesteca cu apa calda sau la temperatura camerei:
Se lasa sa stea cca. 5 minute, timp in care se transforma intr-o pasta lipicioasa:
„Oul” nostru vegetal e gata!!! 😛
3 comentarii
Buna ziua, se poate folosi si faina de in?
Bună ziua. Nu am înțeles dacă lingura de semințe de în macinate se amesteca cu 1 lingura de apa sau cu 3, cum scrie la ingrediente. Mulțumesc
Ionela draga, iti raspund foooarte tarziu…dar da, lingura de seminte de in macinate se amesteca cu 3 linguri de apa! Nu stiu cum a aparut lingura aia de apa acolo…. Iti multumesc pentru mesaj, am editat postarea 🙂