Pizza de post cu blat de spanac

1 comentarii

 

Va aduc inca o reteta de post, dragilor, o pizza de post cu blat de spanac care ne-a placut atat de mult incat am facut-o de doua ori intr-o saptamana!!

Bogdi a fost din nou foooarte placut surprins de „inventia” mea 🙂 …asa ca am fost extrem de bucuroasa si multumita.

Initial, voiam sa-i fac o tava cu placintele de post cu spanac dar ma bucur ca am mai schimbat putin „meniul” :))

 

Ingrediente pentru doua pizza cu diam. de 30 cm:

Pentru aluatul de pizza cu spanac:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata (un pliculet) sau 25 g drojdie proaspata
  • 380-300 ml apa calda
  • 2 lingurite sare
  • 5, 6 linguri ulei (de masline)
  • 150 g spanac fiert si facut piure sau tocat foarte fin
Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 g tofu simplu, in saramura (natur)
  • 100 g hummus de naut
  • 300 g cascaval vegan: 150 g felii cu ulei de cocos+ 150 g felii cu migdale
  • 120 g rosii cherry
  • 2 lingurite condimente pentru pizza ( sau doar busuioc si oregano)

 

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul de pizza mai intai, bineinteles 🙂 Eu pun totul in vasul robotului, in ordinea in care apar mai sus, la ingrediente, dar e un aluat foarte usor de facut, deloc pretentios, pe care il puteti face si manual.

Daca aveti drojdie proaspata, folositi-o cu incredere! Singura diferenta consta in faptul ca drojdia proaspata trebuie sa „creasca”. Amestecati-o, asadar, intr-un bol mic cu 1 lingurita zahar si 2, 3 linguri apa calda, presarati putina faina si lasati la dospit 10 minute. Acest lucru se numeste „maia” 🙂

Drojdia uscata, in schimb, nu are nevoie de toate astea ci se amesteca direct cu faina.

Deci, pentru aluat, amestecam faina cu drojdia uscata sau maiaua, uleiul si sarea.  Lasam la framantat putin, apoi adaugam apa calda (daca e rece sau fierbinte, va „ucide” drojdia). La sfarsit, adaugam spanacul si framantam cateva minute.

Aluatul se lasa la dospit cca. 40 de minute intr-un loc cald, acoperit, dupa care se imparte in doua bile (facem asta cu mainile unse cu ulei).

Se ung cu putina margarina tavile de pizza (daca le ungem cu ulei, aluatul se va intinde greu); aluatul se intinde apoi in tavi, lasand marginea un pic mai groasa. Se lasa la dospit pana cand pregatim „umplutura”.

Tot acum, vom incinge si cuptorul (cuptorul ar trebui setat la maxim, la foc puternic).

In continuare, se toaca ceapa cu usturoiul si gogosarul si se calesc in uleiul de masline. Se adauga apoi tofu sfaramat si hummusul. Se acopera aluatul din cele doua tavi si se pun deodata la copt pentru 10 minute.

La final, se pune cascavalul (din ambele feluri), rupt in bucati, si rosiile taiate feliute.

Se presara condimentele pentru pizza si se mai lasa la copt 10-15 minute.

A iesit incredibil de gustoasa!!!

 

Parca e o tarta frantuzeasca cu legume! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Andrada Conț 15 decembrie 2021 - 06:33

Arată minunat! Precis e foarte gustoasă. 🤗
O să încerc și eu rețeta!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.