Papricas de peste

1 comentarii

 

Postul Nasterii Domnului, fiind foarte „bogat” in zile cu dezlegari la peste, ne-a dat ocazia sa preparam multe retete noi, printre care si acest papricas de peste prea gustos!

E incredibil de savuros cu somn, dar puteti folosi si un alt peste gras…si cu cat mai putine oase! 🙂

De asemenea, cred ca e bine de stiut ca sosul poate avea o consistenta mai scazuta, asa cum l-am lasat eu, sau una mai lichida. In functie de preferinte!

Va urez pofta buna!!!

 

Ingrediente:

  • 600 g file de somn
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei rosu (capia)
  • 3, 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 2, 3 cartofi mari, taiati in cuburi
  • sare si piper dupa gust
  • 250 ml apa
  • 1 legatura mica frunze de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie mai intai pestele in bucati potrivite si se sareaza putin.

Se pun la prajit bucatile de peste in ulei fierbinte, apoi se scot pe un platou.

In uleiul ramas se pun la calit ceapa si ardeiul, tocate marunt.

In continuare, se adauga usturoiul tocat sau trecut prin presa si imediat se rastoarna cartofii taiati in cuburi.

Se toarna apa si pasta de rosii (puteti folosi un bulion mai gros in locul pastei de rosii) si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se fierbe totul cca. 20 de minute, la foc mic, cu capac, amestecand din cand in cand.

Tot in acest timp, se aprinde si cuptorul (se incalzeste la 180 grade C – foc potrivit).

Cand e gata, se rastoarna totul intr-o forma termorezistenta (eu, intr-un vas jena dreptunghiular) si se aseaza deasupra bucatile de peste.

Se presara patrunjel tocat si se da la cuptor, la foc potrivit, cca. 20 minute sau pana cand pestele se rumeneste frumos.

Papricasul se poate servi atat cald, cat si rece. E foarte, foarte gustos!!!

Cei care nu tin post, il pot servi cu putina smantana (acra, pentru ciorbe).

Zoom pe peste:

Zoom pe cartofi 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Olimpia 12 decembrie 2021 - 21:56

Apetisant! ♥️

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.