Peste la cuptor, stiuca mai ales, am mai facut eu pana acum, dar niciodata nu pare a fi destul, dat fiind faptul ca e atat de bun!!!!! Acum am avut somn, asa ca am facut un somn la cuptor cu vin alb. Sec sau demisec, cum aveti 🙂
Simplu si bun!!!!!!!
Ingrediente:
- 1 somn mare sau salau (ori crap)
- 100 ml ulei
- 150 ml vin alb
- sare, piper, boia
- praf de usturoi sau 3, 4 catei usturoi
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, cap, maruntaie, coada si aripioarele inotatoare. Se spala foarte bine, atat la exterior cat si in interior. Se usuca cu un servet curat si se portioneaza.
Se condimenteaza fiecare bucata cu amestecul de condimente. Eu le-am condimentat biiine de tot 😀
Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava in care se toarna restul de ulei. Se toarna o canita de apa peste feliile de peste si se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C), pentru cca. 20 de minute.
Se scoate apoi tava din cuptor si se stropeste pestele cu vin alb, dupa care se pune din nou la cuptor. Pentru inca vreo 15 de minute.
1 comentarii
Bravo! Este cel mai bun peste la cuptor mancat de noi pana acum.Nicio reteta nu ne-a dat atata dependenta. 🙂 Te lingi pe degete nu alta!
Pana si micuta mea care nu prea gusta pestele gatit la cuptor, a spus ca este o nebunie de mancare.Multumim pt. reteta.