Prieteni dragi, am acceptat cu mare drag sa creez o reteta speciala, pe care am numit-o Salata de ton, o salata usoara de vara, pentru brandul RIO Mare, cu speranta ca reteta mea va fi reteta perfecta de salata pentru aceasta vara!!!
Eu cred din tot sufletul ca si e deja 😀 , si ca ar trebui sa faca parte din gama de salate RIO Mare Insalatissime, pentru ca a iesit extraordinar de gustoasa!
Am primit 4 salate cu ton din gama Insalatissime, din care sa aleg doar cate un ingredient, restul ingredientelor urmand sa fie la alegerea mea. Am ales, asadar, ceea ce mananc eu in exces vara: rosii cherry, castravete, masline negre, ceapa rosie si salata verde.
Iar din salatele gata pregatite am folosit porumb, naut, ardei iute si grau spelta. Si am folosit un dressing racoritor de lamaie, care a inviorat si mai mult deja proaspata salata!!!
O alta salata cu ton delicioasa gasiti aici: Salata de ton cu maioneza din telina
In vara asta “RIO Mare dă tonul!” 🙂
Daca sunteti preocupati de sanatatea voastra si nu aveti suficient timp pentru a gati, savurati aceste salate sanatoase si frumos ambalate! Doua dintre ele au incorporate o furculita, astfel ca le puteti savura oriunde va aflati 😉
Ingrediente:
Pentru salata de ton:
- o conserva ton RIO Mare in suc propriu (160 g)
- 3 linguri boabe de porumb, fierte
- doua linguri boabe de naut, fierte
- doua linguri grau spelta
- 100 g castravete proaspat
- o ceapa rosie, mica
- 10 rosii cherry
- 50 g masline negre
- un ardei iute rosu (murat)
- o mana de salata iceberg sau frisee
- 2-3 frunze de salata romana
Pentru dressingul de lamaie:
- 2 catei de usturoi (mari)
- 100 ml ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 legatura frunze de patrunjel
- sare dupa gust
Servire:
- foi de salata verde
Mod de preparare:
Se pregatesc ingredientele: se clateste bine graul spelta si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie (cca. 30 de minute). Se scurge apoi, daca e cazul (la mine a absorbit toata apa), si se lasa la racit.
Se spala bine castravetele si se decojeste partial, din loc in loc (sau total); se taie pe jumatate, apoi in feliute subtiri.
Rosiile cherry se spala bine si se taie in patru.
Se scurg boabele de naut si se clatesc intr-o strecuratoare; se scurg si boabele de porumb. Se scot samburii din maslinele negre (daca le puteti scoate usor…daca nu, taiati pe langa sambure) si se taie in felii.
Se spala cele doua tipuri de salata, se scurg si se rup cu mana in bucatele. Ardeiul iute si ceapa rosie se toaca marunt. Se scurge tonul natur si se zdrobeste cu furculita.
Aici sunt toate ingredientele pe care le-am folosit la salata (mai putin nautul, de care am uitat cu desavarsire 😀 ). Imaginati-va ca vedeti si niste boabe de naut pe-acolo :))
In continuare, se pregateste dressingul de lamaie: se trec prin presa cateii de usturoi; frunzele de patrunjel se toaca marunt. Se amesteca totul intr-un bol impreuna cu uleiul de masline si zeama de lamaie, plus sare dupa gust.
Se toarna peste ingredientele pentru salata si se amesteca totul foarte bine.
Ideal ar fi sa lasati salata macar o ora la rece, dar e foarte buna si imediat ce e gata!!!
Eu am „tapetat” bolurile cu foi de salata verde si apoi le-am umplut cu salata de ton. O explozie de gusturi! 🙂
Sper sa o preparati intreaga vara!!! #RIOMare #Insalatissime e noul trend al verii! 😀