Salata rapida de post cu tofu pe care v-o arat acum a luat nastere pe loc, chiar in momentul in care faceam un mic inventar prin frigider 😀 E atat de simpla, incat si un copil o poate face, insa nu va lasati pacaliti de acest aspect! Pe cat e de simpla, pe-atat e de gustoasa!!! O puteti servi cu lipie sau cu paine prajita la prajitor dar eu am savurat-o exact asa cum era :)) E salata perfecta! Mai ales pentru cei care vin obositi si flamanzi de la serviciu (pentru ca se face instant) dar si pentru cei care adora salatele proaspete…din putine ingrediente.
Ingrediente:
- 100 g Tofu in saramura cu ardei
- 12 rosii cherry (sau 200 g rosii mari)
- 100 g castravete de sera (aprox. 1/2 de castravete)
- 2, 3 linguri de masline (sau de floarea soarelui)
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita cu varf de condimente pentru pizza (oregano, pudra de usturoi, busuioc, rozmarin, salvie, toate uscate)
- 1 lingurita zeama de lamaie (optional)
Sfat: puteti folosi si tofu clasic sau afumat, numai ca amestecul va fi mai sec, mai uscat.
Prima data cand am facut-o, am avut langa si cateva buchetele de conopida popcorn:
Mod de preparare:
Salata se prepara incredibil de usor: se zdrobeste branza tofu cu furculita intr-un bol (nu foarte marunt). Se taie rosiile cherry in sferturi iar castravetele in felii subtiri (se decojeste mai intai si se taie pe jumatate); se adauga in bol si se amesteca bine cu tofu. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se toarna uleiul. La sfarsit, se adauga mixul de condimente uscate (eu, va spun sincer, l-am cumparat 😀 ). Se lasa sa stea cca. 15 minute, pentru ca aromele sa se imprieteneasca…dar se poate savura si imediat ce-i gata! E super gustoasa! :))
Astazi am refacut salata si i-am adaugat, pe langa ingredientele „de baza” 😀 , felii subtiri de ridiche, cateva inele de ceapa verde si turmeric (pudra de curcuma). A iesit si mai aromata!!!