2,7K

De conopida „popcorn” am aflat pentru prima oara acum cativa ani, de la o fata extraordinara, Dana, ce se semna „Daneza13” pe un forum culinar in care s-au regasit candva unele dintre cele mai desavarsite „bucatarese” pe care am avut onoarea sa le intalnesc, chiar si virtual…
Am reprodus si eu aceasta inedita „reteta” si acum cand stiu cat de gustoasa este (din pacate pozele nu exprima nici pe jumatate cat de bune au iesit „floricelele” de conopida 😛 ) am de gand sa o refac foarte des!!!
Am reprodus si eu aceasta inedita „reteta” si acum cand stiu cat de gustoasa este (din pacate pozele nu exprima nici pe jumatate cat de bune au iesit „floricelele” de conopida 😛 ) am de gand sa o refac foarte des!!!
Ingrediente:
- 1 conopida (aprox. 1 kg)
- 3, 4 linguri unt topit (sau ulei ori margarina, daca tineti post)
- sare, piper, praf de usturoi, boia, oregano, etc.
- sos Tabasco (optional)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190-200 grade C (foc tare).
Se rup buchetelele de conopida si se spala; se scurg bine de apa si se taie apoi in bucatele mici. Foarte mici 🙂 Se amesteca intr-un castron cu untul topit/uleiul/margarina si se condimenteaza dupa gust (puternic); se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie:

Se introduce tava in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc, si se lasa la copt 25-30 de minute. Bucatelele de conopida se intorc din cand in cand; sunt gata cand prind culoare, o culoare rumena si apetisanta 😀

Sunt foarte gustoase si satioase si, chiar daca nu se transforma cu adevarat in popcorn, tot merita sa fie rontaite! 😀

P.S. Voi reveni si cu o alta varianta, la fel de gustoasa, din conopida cruda.
6 comentarii
Tocmai am facut reteta de conopida, e f buna, dar din pacate conopida mea s-a inmuiat. Credeam ca iese crocanta. Oare unde am gresit? Trebuia sa o usuc cu foenul inainte de a o pune in cuptor? 🙂
Ioana
Adaaaa, si pe mine ma cuprinde o melancolie cand intru la linkurile indexate de Maya, cautand dupa vreo reteta ce mi-a ramas in minte…
Si cand deschid vreuna veche, sa ma vezi cum stau si citesc cu zambetul (trist) pe buze toate comentariile noastre…toata bucuria aia sincera, si glumele si nebuniile pe care le-am trait cu toata fiinta…
Asta este, unele lucruri se incheie si altele incep (deja sint prea grava, ma opresc aici :P)
Tot e bine ca avem niste amintiri extraordinare pe care nu ni le poate lua nimeni 🙂
…siii, ca pe langa toate astea, ne mai regasim uneori pe bloguri/facebook, etc
Te pup dulce!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Asta cu Agripina a fost faina, mi-o amintesc foarte bine :)))
Diana, orice sugestie e binevenita, nici pomeneala de scuze 🙂
…mai ales ca nu stiam varianta ta 😛
O s-o incerc si eu asa, multumesc frumos!!!
PS: mi-e dor de vremurile in care eu eram incepatoare in ale blogaritului, iar daca puneam reteta ta de chec sau negresa Pocai si uitam sa mentionez sursa (desi uneori imi vine sa scriu ca am retetele de la Agripina :))), nu se considera nici furt, si nici plagiat, ci toata lumea venea si striga in cor: „Asta-i checul Laureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiii !!!” :))) … dar asta fuse si duse 😀
PPS: tu m-ai facut sa-mi amintesc, eu n-am nicio vina :))
Cu primul paragraf mi-ai rascolit in suflet … mi-e dor de vremurile alea … mi-e dor de Daneza, de Mona, de Poca, de Noe, de Adriana, Maya, si de tot ce insemna acel forum ATUNCI!!!
Iar conopida ta arata atat de bine, ca m-as urca in masina si as da o fuga (mamaaa, ce fuga !!!) pana la tine!!!
Multumesc, Laura !!! Pentru ca existi!
Laura,daca tot iti place conopida,iti scriu cum o mai fac eu.Daca deja cunosti varianta,scuze 🙂
Tot asa cu conopida fiarta,rupta bucatele,pusa la prajit intr-o tigaie cu putin unt si deasupra presarata cu preslu,sare,piper.