Budinca de orez cu cascaval

6 comentarii

Budinca de orez cu cascaval pe care v-o prezint acum ne-a incantat inca de la prima degustare! 😀 Am facut-o pentru prima oara in varianta asta: Budinca de orez cu cascaval si ficatei de pui dar am vrut ca ea sa ramana pe blog ca o reteta de baza, ca o masa vegetariana, urmand ca fiecare sa o „asorteze” cu ceea ce-i place mai mult!

La noi, s-a „topit” rapid…dar nu sunt absolut deloc surprinsa!  :))

Ingrediente:

  • 300 g orez rotund
  • 1 litru apa
  • sare dupa gust
  • 220-250 g cascaval ras
  • 3 oua mari
  • 100 g smantana acra (fermentata)
  • 25 g unt, pentru uns tava

 

Sfat: puteti coace budinca si intr-o forma de chec sau in forme individuale, daca o veti servi intr-un cadru mai festiv!

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti apoi cu unt (25 g) un vas de ceramica (sau jena).

Spalati orezul in doua ape; puneti-l apoi la fiert impreuna cu apa (1 litru) si sare, dupa gust. Amestecati din cand in cand, in primele minute, iar catre sfarsitul fierberii mai des. Focul sa fie domol!

Se lasa pana cand orezul absoarbe toata apa, dupa care se lasa sa se racoreasca:

Orezul va fi afanat, „cremos”, adica exact asa cum ni-l dorim 🙂

Separat, intr-un bol, bateti ouale cu putina sare, cu smantana si cascavalul ras pe razatoarea mare:

La final, inglobati orezul in amestecul de cascaval si amestecati totul foarte bine.

Compozitia rezultata se rastoarna in forma unsa cu unt si se niveleaza cat mai uniform:

Lasati budinca la copt cca. 35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos:

Eu am feliat-o fierbinte, pentru ca…pentru ca asa patesc intotdeauna 😀

Dar ce buuuna e fierbinte! (desi e foarte buna si rece)

 

A iesit grozav de buna!!! Sper s-o incercati cat de curand! 😛

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Ina 6 aprilie 2022 - 21:59

Absolut geniala reteta asta. Si extrem de simpla. A mancat copilul de-a rupt

Raspunde
Laura Sava 11 aprilie 2022 - 13:30

Ina, m-am bucurat enorm cand ti-am citit comentariul…si m-am si distrat in acelasi timp! 😀
Sa va fie de bine!! Mai ales puiului tau!!!

Raspunde
Sorana 4 martie 2022 - 22:03

Trebuie sa incerc minunea asta. Arata grozav!

Raspunde
Laura Sava 7 martie 2022 - 18:30

Se face foarte usor, Sorana! Iti urez mult spor..si pofta! 🙂

Raspunde
Alina 23 februarie 2020 - 13:00

Buna Laura,
Ce marca de orez ai folosit pt aceasta reteta??
Arata demential.
Merci!

Raspunde
Laura Sava 24 februarie 2020 - 15:17

Alina , nu conteaza atat de mult marca, ci sa fie orez cu bob rotund 🙂
…desi va iesi bine cu orice alt tip de orez: cu bob lung, integral…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.