Aceasta budinca de orez cu cascaval si ficatei de pui e o idee geniala pentru o masa rapida si gustoasa!!!
Budinca de orez cu cascaval e atat de buna, incat o puteti servi separat, si poate c-ar fi bine de stiut ca iese extraordinar de buna si fara oua: doar orez si cascaval 🙂
Ingrediente:
Pentru budinca de orez cu cascaval:
- 400 g orez (cu bobul rotund)
- 1, 5 litri apa
- 3 oua
- 300 g cascaval
- sare, dupa gust
Pentru sosul de ficatei:
- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 1 ardei capia/gogosar
- 100 g rosii in bulion
- sare, piper, boia dulce
- 100 g ciuperci (optional)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se fierbe orezul in apa sarata, dupa gust. Dupa ce a fiert, se strecoara (daca e cazul) si se lasa sa se racoreasca bine. Se amesteca apoi cu ouale batute si cascavalul ras.
Se tapeteaza o forma termorezistenta, in cazul meu o jena, cu unt; se toarna compozitia de orez si se niveleaza:
Se taie in bucatele mici ficatul. Ciupercile se maruntesc.
Cepele se toaca marunt si se pun la calit, in tigaie, cu ulei (5, 6 linguri). Se taie ardeii si rosiile cat mai marunt si se adauga cepei. Eu am scapat de corvoada asta punand 3, 4 linguri din deliciosul meu ketchup de casa 😛
Se adauga bucatelele de ficat si ciupercile si se lasa pe foc aproximativ 5 minute.
Se toarna sosul cu ficatei peste compozitia (coapta) de orez si se mai da la cuptor, vreo 10-15 minute:
Budinca se serveste calda sau rece, feliata in bucati:
Foarte satioasa si gustoasa!!
3 comentarii
De-a dreptul delicoasa!! Yummmyyyy!!!!
Am incercat reteta azi. Cu cateva mici modificari aduse de personalitatea sotiei, totul a decurs fara probleme. Se poate servi calda sau rece.
Multumesc pentru reteta ,
Mihai
uite acum e la cuptor! miroase tare bine!
Multam’ de reteta, m’ai scos din impas, ma saturasem de ficateii clasici prajiti 🙂