Budinca de orez cu cascaval si ficatei de pui

3 comentarii

Aceasta budinca de orez cu cascaval si ficatei de pui e o idee geniala pentru o masa rapida si gustoasa!!!
Budinca de orez cu cascaval e atat de buna, incat o puteti servi separat!

Poate c-ar fi bine de stiut ca iese extraordinar de buna si fara oua: doar orez si cascaval 🙂

 

Ingrediente:

Budinca de orez cu cascaval:
  • 400 g orez (cu bobul rotund)
  • 1, 5 litri apa
  • 3 oua mari
  • 300 g cascaval
  • sare, dupa gust
Sos de ficatei:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia/gogosar
  • 100 g rosii in bulion
  • sare, piper, boia dulce
  • 100 g ciuperci (optional)

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Fierbeti orezul in apa sarata, dupa gust.

Dupa ce a fiert, strecurati-l (daca e cazul) si lasati-l sa se racoreasca bine.

Amestecati-l apoi cu ouale batute si cascavalul ras.

Tapetati o forma termorezistenta, in cazul meu o jena, cu unt; turnati compozitia de orez si nivelati:

Dati la cuptor pentru cca. 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos:

 

Pentru sosul de ficatei, se taie in bucatele mici ficatul. Ciupercile se maruntesc.

Cepele se toaca marunt si se pun la calit, in tigaie, cu ulei (5, 6 linguri).

Se taie ardeii si rosiile cat mai marunt si se adauga cepei. Eu am scapat de corvoada asta punand 3, 4 linguri din deliciosul meu ketchup de casa 😛

Se adauga bucatelele de ficat si ciupercile si se lasa pe foc aproximativ 5 minute.

Se toarna sosul cu ficatei peste compozitia (coapta) de orez si se mai da la cuptor, vreo 10-15 minute:

Budinca se serveste calda sau rece, feliata in bucati.

Foarte satioasa si gustoasa!!

Cu gogosari in otet sau castraveti langa, e si mai si!! :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Cristina 21 ianuarie 2018 - 19:09

De-a dreptul delicoasa!! Yummmyyyy!!!!

Raspunde
mihai 30 ianuarie 2012 - 00:46

Am incercat reteta azi. Cu cateva mici modificari aduse de personalitatea sotiei, totul a decurs fara probleme. Se poate servi calda sau rece.

Multumesc pentru reteta ,
Mihai

Raspunde
georgiana 13 februarie 2011 - 18:56

uite acum e la cuptor! miroase tare bine!
Multam’ de reteta, m’ai scos din impas, ma saturasem de ficateii clasici prajiti 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.