Aceasta budinca de orez cu cascaval si ficatei de pui e o idee geniala pentru o masa rapida si gustoasa!!!
Budinca de orez cu cascaval e atat de buna, incat o puteti servi separat!
Poate c-ar fi bine de stiut ca iese extraordinar de buna si fara oua: doar orez si cascaval 🙂
Ingrediente:
Budinca de orez cu cascaval:
- 400 g orez (cu bobul rotund)
- 1, 5 litri apa
- 3 oua mari
- 300 g cascaval
- sare, dupa gust
Sos de ficatei:
- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 1 ardei capia/gogosar
- 100 g rosii in bulion
- sare, piper, boia dulce
- 100 g ciuperci (optional)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Fierbeti orezul in apa sarata, dupa gust.
Dupa ce a fiert, strecurati-l (daca e cazul) si lasati-l sa se racoreasca bine.
Amestecati-l apoi cu ouale batute si cascavalul ras.
Tapetati o forma termorezistenta, in cazul meu o jena, cu unt; turnati compozitia de orez si nivelati:

Pentru sosul de ficatei, se taie in bucatele mici ficatul. Ciupercile se maruntesc.
Cepele se toaca marunt si se pun la calit, in tigaie, cu ulei (5, 6 linguri).
Se taie ardeii si rosiile cat mai marunt si se adauga cepei. Eu am scapat de corvoada asta punand 3, 4 linguri din deliciosul meu ketchup de casa 😛
Se adauga bucatelele de ficat si ciupercile si se lasa pe foc aproximativ 5 minute.
Se toarna sosul cu ficatei peste compozitia (coapta) de orez si se mai da la cuptor, vreo 10-15 minute:
Budinca se serveste calda sau rece, feliata in bucati.
Foarte satioasa si gustoasa!!
Cu gogosari in otet sau castraveti langa, e si mai si!! :))
3 comentarii
De-a dreptul delicoasa!! Yummmyyyy!!!!
Am incercat reteta azi. Cu cateva mici modificari aduse de personalitatea sotiei, totul a decurs fara probleme. Se poate servi calda sau rece.
Multumesc pentru reteta ,
Mihai
uite acum e la cuptor! miroase tare bine!
Multam’ de reteta, m’ai scos din impas, ma saturasem de ficateii clasici prajiti 🙂