Mini Cheesecake cu somon afumat

0 comentarii

 

Astazi va aduc o reteta de Mini Cheesecake cu somon afumat, varianta mini a tortului de somon afumat pe care l-am facut acum muuuulti ani, printre primele retete de pe blogul meu (in anul 2007).

Mi-am dorit tare mult sa-l am si in forma asta, de tortulete individuale, pentru ca, ultima oara cand le-am facut, mi-a fost mai usor sa le aduc la masa (noi suntem o familie mare!!!! 😀 ).

E un tort aperitiv, de fapt, un Cheesecake sarat cu peste, fara coacere, „portionat” in forme mai mici, pentru a putea fi savurat si vizual 😛 , culoarea somonului, roz-portocaliu, contrastand minunat cu castravetele.

Nu le-am mai facut o baza acum dar o puteti face voi: ori din biscuiti sarati, faramitati, amestecati cu putin unt, ori din felii de paine, alba sau neagra, taiate dupa dimensiunea formelor folosite.

Sper sa va inveseleasca si voua mesele (festive sau in familie) si sa va incante musafirii!!

 

Ingrediente:

Mini Cheesecake cu somon afumat:
  • fasii de somon afumat (cca. 250 g)
  • 200 g somon afumat
  • 200 g branza Philadelphia
  • 250 g crema de branza (natur sau cu verdeata)
  • 100 g smantana grasa (acra, fermentata)
  • 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
  • o ceapa mica, rosie sau doua cozi de ceapa verde
  • 1/2 de legatura marar tocat
  • un castravete micut (Bio, ar fi ideal)
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • sare si piper, dupa gust
Decor:
  • buchetele de marar proaspat sau marar tocat (din congelator) sau icre

 

Mod de preparare:

Umeziti formele (eu am folosit niste vase ramekin micute) si tapetati-le cu folie transparenta (baza+marginile).

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece: foitele in multa apa iar granulele (din plic) in 100 ml. apa. Lasati la hidratat 10-15 minute.

In acest timp, tocati marunt ceapa, castravetele si somonul afumat (200 g); amestecati branza Philadelphia cu crema de branza si smantana si condimentati puternic cu sare si piper (si-un pic de praf de usturoi, daca va place). Uniti cele doua compozitii.

Scurgeti foitele de gelatina si topiti-le la microunde sau intr-un ibric, la foc mic. Procedati la fel cu granulele de gelatina, cu mentiunea ca nu o mai scurgeti de apa ci o topiti asa cum e.

Gelatina topita se amesteca cu 2, 3 linguri din compozitia cu somon, apoi se amesteca cu restul de crema, foarte bine. La final, adaugati zeama de lamaie si mararul tocat.

Asezati fasiile de somon afumat (250 g) la baza formelor, sa acopere cat mai bine baza, apoi umplutura de somon cu branza si dati la frigider pana a doua zi.

…cand vor arata asa:

Le rasturnati apoi pe farfurii:

Sau pe platourile de servit:

Ornati fiecare mini Cheesecake cu jumatati de felii de castravete:

Si cu marar 🙂

Noua ne-au placut foarte mult!!!! Sper ca si voua :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.