Wrap cu ton

0 comentarii

Astazi am pentru voi un Wrap cu ton fooarte usor de facut si foarte gustos, mica noastra gustare de ieri, la care am folosit, asa cum v-am promis in ultima postare, minunata maioneza vegana din lapte vegetal.

E un fel de mancare sanatos, cu salata, rosii…si, practic, orice va place voua 😛 , pe care il puteti servi nu doar in zilele cu dezlegare la peste ci oricand va este pofta de un aperitiv cu ton, colorat si apetisant :))

E perfect si ca pachet pentru scoala sau serviciu, fiind usor de manevrat si „transportat”. Taiat pe jumatate si pus intr-o cutie sau chiar intr-o punga, e exact „acel ceva” de care ai nevoie cand foamea-ti da tarcoale 😀

 

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 foi tortilla
Pentru pasta de ton:
In plus:
  • boabe de porumb, din conserva
  • fasii subtiri de gogosar
  • foi de salata iceberg
  • felii subtiri de castravete
  • felii subtiri de rosie
  • o ceapa mica, rosie
  • un avocado, bine copt

 

De-li-cios!!!! :))

 

Mod de preparare:

Prima si prima data se prepara maioneza vegana, din lapte vegetal (aveti link catre reteta, la „casuta” cu ingrediente), dupa care ne ocupam de ton.

Pentru pasta de ton, se scurge tonul de apa sau de ulei si se face pasta cu ajutorul mixerului vertical. Se amesteca apoi cu maioneza vegana si usturoiul dat pe razatoarea mica (eu asa fac intotdeauna cand am doar cate-un catel sau doi de usturoi, pentru ca mi-e lene sa spal presa speciala 😀 ).

Foile de tortilla se prajesc, pe ambele parti, pret de cateva secunde (sub un minut) pe ochiul de aragaz, direct pe flacara, la foc mic, ca sa le puteti intoarce fara grija. Sau, daca va e teama ca o sa va ardeti, puneti-le intr-o tigaie incinsa, fara niciun pic de grasime.

Se unge fiecare foaie de tortilla cu pasta de ton si se acopera cu foi de salata, dupa care se umple cu restul ingredientelor…nu neaparat in ordinea expusa de mine. Faceti in asa fel incat fiecare portie sa primeasca cate o „bucatica” din fiecare.

Cam asa mi-a iesit mie:

Si pe cand ma pregateam sa surprind cat mai bine delicioasele rulouri, a aparut Bogdi de la scoala…

…care, ca de obicei, nu tine cont de vaicarerile mele („stai putin, ca poza asta n-a iesit bine”, „din partea asta nu le-am prins”, etc.) si se infrupta cu pofta!!! 😀

Au iesit tare bune, asa ca il inteleg ca nu a mai avut rabdare, hahaa!!!!

Si, desigur, daca vreti sa obtineti un wrap mai picant, puteti adauga putin ardei iute sau capere ori masline kalamata. Si ceapa verde e binevenita. Sau morcovii, taiati in fasii subtiri si neaparat cruzi! Iar daca, pe langa toate astea, faceti si niste cartofi crocanti, puteti spune ca ati avut o masa pe cinste! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.