
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 kg cartofi
- 4-5 linguri ulei
- sare, piper, boia, praf de usturoi
- oregano, cimbru sau rozmarin
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Curatati cartofii, spalati-i, apoi taiati-i pe lung, in bucati potrivite.
Ungeti cartofii cu ulei (de floarea soarelui sau de masline) si condimente (puteti folosi si condimente speciale pentru cartofi, din plic); framantati-i bine cu mainile. Asezati-i apoi intr-o tava, tapetata, daca vreti, cu hartie de copt. Nu ii inghesuiti, insa, ci asezati-i, pe cat puteti, intr-un singur strat.
Eu i-am pus direct, fara hartie de copt, in tava mea larga:
Cartofii se lasa la copt timp de cca. 40 de minute (neacoperiti):
Nu se amesteca in tava in timpul coacerii, pentru ca sa nu se zdrobeasca cartofii! Dar daca chiar vreti sa ii intoarceti, intoarceti-i o data, pe fiecare, pe rand, cu mare grija!
Sunt deliciosi, fara nici o exagerare!!! 🙂
Mai ales langa bucatile de pui fraged, cu mult sos, pe care vi le-am dezvaluit in toata splendoarea lor, aici: Pui la cuptor, in vas roman 🙂
Salata de ridichi e-n derulare :)))
13 comentarii
Eu fac foarte des cartofii asa (poate si pt ca e simplu :)), dar de fiecare data pun unt (in loc de ulei), mi se par mai gustosi asa.
Am facut cartofii dupa reteta ta si au iesit super!
super blogul! ma bucur ca te-am gasit 😀
Ahh, minunati! Eu sunt fan cartofi.
Eu fac ceva foarte asemanator, dar putin mai rapid. Pun cartofii (taiati mult mai mici) cu 2 linguri de unt intr-o tigaie anti-aderenta (fara sare, ca se inmoaie!), si ii acopar pana sunt facuti si au un aspect de fiert. Apoi ii las descoperiti pana se rumenesc bine… Sunt divini! Si au un gust minunat de unt…
Multumesc Laura.Ai fezolvat o dilema foarte controversata in familia noastra.Sotul meu a avut o deplasare in Ungaria unde a consumat faimosi cartofi.Am avut numai incercari esuate.Data viitoare iti voi scrie daca am reusit.
Liliana, asa e 🙂
Foarte simplu dar foarte gustos!
Anonim, iti multumesc din suflet pentru frumoasa impartasire.
Te-astept cu drag sa revii 🙂
Just me, au iesit ei frumusei, hi, hi, nimic de zis…dar in final gustul a fost cel care ne-a impresionat si pe noi 😛
Ma bucur mult ca-ti plac, Lia draga!
Iti multumesc pentru ca te-ai oprit sa-i admiri 🙂
ce bun trebuie sa fie,simplu dar apetisant
Umaresc de mult timp blogul. Mereu ma srprinzi cu retete simple si totusi deosebite.
mmmmmmm,ce poza deliciosa,imi vine sa musc din monitor:)) frumosi cartofi!
Ceva atat de simplu si atat de bun !
Prima imagine e mai mult decat graitoare.