Cartofi crocanti

14 comentarii
In timpul postului, acesti cartofi crocanti ne sunt de maaare ajutor!!! 🙂 Nu sunt doar gustosi, ci si extrem de satiosi!
Dar, desigur, ei sunt extraordinari de buni in orice alta zi! Simpli, cu salata, cu sosul preferat..sau ca garnitura langa o portie maaare de friptura! 😀
Crocanti la exterior si moi in interior!
Daca sunteti multi la masa, va sfatuiesc calduros sa dublati reteta!!! :))
Sa aveti pofta!!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper, boia, praf de usturoi
  • oregano, cimbru sau rozmarin

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Curatati cartofii, spalati-i, apoi taiati-i pe lung, in bucati potrivite.

Ungeti cartofii cu ulei (de floarea soarelui sau de masline) si condimente (puteti folosi si condimente speciale pentru cartofi, din plic); framantati-i bine cu mainile. Asezati-i apoi intr-o tava, tapetata, daca vreti, cu hartie de copt. Nu ii inghesuiti, insa, ci asezati-i, pe cat puteti, intr-un singur strat.

Eu i-am pus direct, fara hartie de copt, in tava mea larga:

Cartofii se lasa la copt timp de cca. 40 de minute (neacoperiti):

Nu se amesteca in tava in timpul coacerii, pentru ca sa nu se zdrobeasca cartofii! Dar daca chiar vreti sa ii intoarceti, intoarceti-i o data, pe fiecare, pe rand, cu mare grija!

Sunt deliciosi, fara nici o exagerare!!! 🙂

Mai ales langa bucatile de pui fraged, cu mult sos, pe care vi le-am dezvaluit in toata splendoarea lor, aici: Pui la cuptor, in vas roman 🙂

Salata de ridichi e-n derulare :)))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Dani 28 aprilie 2012 - 16:27

Eu fac foarte des cartofii asa (poate si pt ca e simplu :)), dar de fiecare data pun unt (in loc de ulei), mi se par mai gustosi asa.

Raspunde
Daniela 21 ianuarie 2012 - 04:23

Am facut cartofii dupa reteta ta si au iesit super!

Raspunde
Magda Harabagiu Dimitrescu 11 decembrie 2011 - 14:28

super blogul! ma bucur ca te-am gasit 😀

Raspunde
Diana 29 octombrie 2011 - 11:40

Ahh, minunati! Eu sunt fan cartofi.

Eu fac ceva foarte asemanator, dar putin mai rapid. Pun cartofii (taiati mult mai mici) cu 2 linguri de unt intr-o tigaie anti-aderenta (fara sare, ca se inmoaie!), si ii acopar pana sunt facuti si au un aspect de fiert. Apoi ii las descoperiti pana se rumenesc bine… Sunt divini! Si au un gust minunat de unt…

Raspunde
eva.s 9 februarie 2011 - 12:12

Multumesc Laura.Ai fezolvat o dilema foarte controversata in familia noastra.Sotul meu a avut o deplasare in Ungaria unde a consumat faimosi cartofi.Am avut numai incercari esuate.Data viitoare iti voi scrie daca am reusit.

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:55

Liliana, asa e 🙂
Foarte simplu dar foarte gustos!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:50

Anonim, iti multumesc din suflet pentru frumoasa impartasire.
Te-astept cu drag sa revii 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:48

Just me, au iesit ei frumusei, hi, hi, nimic de zis…dar in final gustul a fost cel care ne-a impresionat si pe noi 😛

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:38

Ma bucur mult ca-ti plac, Lia draga!
Iti multumesc pentru ca te-ai oprit sa-i admiri 🙂

Raspunde
yaya6 1 octombrie 2010 - 11:43

ce bun trebuie sa fie,simplu dar apetisant

Raspunde
Anonymous 30 septembrie 2010 - 20:44

Umaresc de mult timp blogul. Mereu ma srprinzi cu retete simple si totusi deosebite.

Raspunde
Just me 30 septembrie 2010 - 18:59

mmmmmmm,ce poza deliciosa,imi vine sa musc din monitor:)) frumosi cartofi!

Raspunde
Lia 30 septembrie 2010 - 16:01

Ceva atat de simplu si atat de bun !
Prima imagine e mai mult decat graitoare.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.