Jeleuri de morcovi

12 comentarii

Aceste jeleuri de morcovi au fost facute pentru Bogdi meu scump, ca echivalent, un pic mai sanatos (si astea sunt pline de zahar dar macar n-au E-uri), la jeleurile frumos colorate si atragatoare din magazin.
L-a incantat prima data forma lor (le-a ametit un pic prin farfurie, jucandu-se 😛 ), si apoi gustul.

Momentan sunt multumita de cum au iesit dar cu siguranta voi mai testa si alte variante!! Poate si un adaos de biscuiti pisati ar fi o idee buna…nu stiu, voi reveni cu noutati, cand le am :))

O alta reteta faina cu morcovi gasiti aici: Biscuiti cu morcov

 

Ingrediente pentru cca. 50 de jeleuri:
  • 500 g morcovi
  • 400 g zahar
  • 2 lamai sau portocale
  • 100 ml apa rece
  • 2, 3 pliculete zahar vanilat (optional)
  • 5, 6 linguri nuca de cocos

 

Sfat: daca gusta si cei mari 😀 , puteti adauga 1 fiola/sticluta de esenta de fistic in bomboanele de morcovi!

Mod de preparare:

Curatati de coaja si spalati bine morcovii. Dati-i pe razatoarea mica si amestecati-i cu zaharul. Lasati deoparte timp de 3 ore pentru a-si lasa zeama. Mai amestecati, din cand in cand:


Adaugati apoi apa, zeama de lamaie sau portocala, vanilia si amestecati totul foarte bine. Fierbeti compozitia, pe foc mic, timp de aprox. 1 ora sau pana cand scade zeama.

Ca o dulceata de morcovi!!! :))


Lasati compozitia sa se raceasca la frigider, timp de inca o ora.

Luati apoi cate o lingurita din compozitie si formati, in palme, jeleuri in forma de bulgarasi:


Dupa ce sunt formate, dati-le prin nuca de cocos si serviti-le imediat!

Se tin la rece pana la urmatoarea degustare, pentru ca nu le prieste caldura 😛


Sunt foarte satioase (si dulci), asa ca va sfatuiesc sa le mancati cu atentie! Cu cat stau mai mult la frigider, cu atat mai bune devin! Desigur, va trebui sa le pastrati intr-o cutie care se inchide ermetic.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Ecaterina Ecaterina Popa 20 mai 2013 - 00:17

buna Laura…cind spui se lasa deoparte timp de 3 ore ,sa.si lase zeama.

..adica,punem intr,o strecuratoare sau ceva de genu’?amestecam din cind in cind ca sa lase toata zeama.da? nu folosim aceasta zeama,da?!?!? merci anticipat

Raspunde
Catalina 15 noiembrie 2012 - 21:26

Foarte buna ideea! Arata minunat. Nu s-ar putea folosi gelatina si mai putin zahar?

Raspunde
catkitchen 27 noiembrie 2011 - 18:42

ce frumoase sunt !!!!!

Raspunde
sarah 24 noiembrie 2011 - 15:59

super reteta.din ca altceva merg facute aceste jeleuri…mere pot folosi in loc de morcovi?
o seara faina!

Raspunde
Andra 24 noiembrie 2011 - 02:03

am trimis reteta ta la cumnatica mea (via facebook) – piticotul ei va fi taaaaare incantat! Pupici

Raspunde
DiaMar-bucataria galbena 23 noiembrie 2011 - 17:09

Am facut si eu mai demult,dar cu mai putin zahar.sunt bune.

Raspunde
Adelina Radu 23 noiembrie 2011 - 16:34

Nu stiu cat sunt de gustoase, dar arata foarte bine! Am sa le incerc

Raspunde
claudiu 23 noiembrie 2011 - 16:05

mmm foarte fain, clar ii recomand sora’mii reteta, mai ales ca are bebe;)

Raspunde
camelia stancu 23 noiembrie 2011 - 13:58

foarte frumos!felicitari…pai ce r fi sa inlocuim zaharul cu ceva pasta de curmale de ex???nu stiu o sa incerc eu si o sa povestesc!cu bine

Raspunde
Emily 23 noiembrie 2011 - 12:03

sunt foarrte frumusele si sigur delicioase, cum ai zis si tu, mult mai sanatoase decat cele comerciale!
excelenta combinatia de arome! :*

Raspunde
In bucatarie cu Aziz 23 noiembrie 2011 - 11:38

wow arata fantastic!!multumim de idee,o zi frumoasa!!

Raspunde
retete- ina 23 noiembrie 2011 - 11:14

super,felicitari,o reteta sigur buna,multumesc pentru postare

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.