Pasca fara aluat cu branza de vaci

67 comentarii

Fetelor, daca va era teama sa preparati pasca cu aluat de cozonac, desi teama asta se va risipi curand, cand va voi arata ce pascute minunate am facut pana si eu, un antitalent intr-ale aluaturilor cu drojdie 😛 , puteti sa faceti aceasta minune de pasca fara aluat. Am combinat o reteta din “Practic in bucatarie” cu geniul meu ( nu malefic 😀 ) si a rezultat aceasta incredibil de gustoasa pasca!!! E perfecta, fara nici o exagerare, si fiind prima mea “creatie culinara”, ma astept s-o incercati numaidecat!!!!!!!

 

Ingrediente:

  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 7 oua mari
  • 250 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat (40 g)
  • 4 linguri rase de faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri cu varf de lapte praf
  • 175 g unt topit
  • 5 g praf de copt (jumatate de pliculet)
  • 80-100 g stafide (optional)
  • zahar pudra pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc mediu). Tava de copt, cu diam. de minim 26 cm (una de 30 cm ar fi perfecta!!!) se unge bine cu unt si se tapeteaza cu gris (si baza si inelul).

Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul vertical (compozitia trebuie sa fie ca o pasta). Se separa ouale; albusurile se bat spuma. Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza. Daca nu aveti lapte praf, folositi tot gris sau pesmet. Iar daca veti lasa stafidele macar o ora la macerat in apa calda cu rom (200 ml apa + 1 lingura rom sau 1 lingurita esenta de rom) veti obtine o compozitie si mai savuroasa.

In continuare, se inglobeaza albusurile batute, incet, cu o spatula sau lingura de lemn, in doua transe, amestecand usor dupa fiecare. Se toarna umplutura si se pune in ) cca. 60-65 de minute.
Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.

Se lasa simplu sau se pudreaza cu zahar pudra.

Cat de usor, nu???? …si cat de gustoooooos!!!!!! 🙂

Sa aveti pofta!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

67 comentarii

Liana 4 aprilie 2013 - 14:19

E foarte buna , eu am facut-o de 2 ori in 5 zile si copilului meu de 1 an si 10 luni ii place foarte mult dar varianta fara fructe dar am o singura problema creste foarte frumos iar dupa ce sting aragazul si o las la racit se lasa doar marginile raman si ara asa ca o barcuta oare unde gresesc sa maresc cantitatea de praf de copt sau…? Folosesc branza de la Lidl pilos care e foarte buna si cremoasa . multumesc de reteta.

Raspunde
Iulia 30 martie 2013 - 01:02

Foarte buna…prima mea pasca am facut-o dupa reteta ta si acum o fac din nou!! multumesc pt reteta !!!

Raspunde
Lori 12 mai 2012 - 16:55

Excelenta! Am facut-o de Paste (tot cu nitel mai putin zahar) si acum o am in cuptor, adaptata nitel, cu caise deshidratate (ca nu am avit stafide) si cu un strop de telemea sau cas, nu stiu ce e, f putin sarat, ca nu aveam toata cantitatea de branza dulce.
O astept cu interes :),

Raspunde
Vali Rusu 3 mai 2012 - 17:46

Excelentă prăjitură. Trebuie să-ţi mulţumim pentru această reţetă (încă o dată, sau de mai multe ori:):):))
Laura, dacă o îmbrac în folie de aluminiu (înainte de a se umfla – vreo 20 min) nu iese mai “blondă”?
Am încercat, dar se lipeşte folia de ea. Aş dori să realizez aceea culoare a prăjiturilor “de la bunica”.
Mulţam fain pentru reţetele de până acum.
După 2 august 2012 (moment când termin cu toate examenele execrabile din învăţământ!!!!) voi posta pe site-ul tău şi reţetele mele de “succes la păpat prăjituri”.
Spor şi bună dispoziţie.

Raspunde
Nicoleta_p 25 aprilie 2012 - 16:11

Am facut si eu si mi-a iesit chiar bine. Toata lumea a laudat-o. Asa ca, de-acum o sa fac multe retete de la tine.

Raspunde
Anonymous 17 aprilie 2012 - 16:15

Este delicioasaaaaa!!! Foarte usor de facut iar rezultatul este garantat!

Raspunde
marica 16 aprilie 2012 - 19:35

este super delicioasa si o recomand tuturor gospodinelor si chiar viitoarelor gospodine.
Paste fericit !

Raspunde
Anonymous 16 aprilie 2012 - 16:28

Am facut-o si eu,si este super buna,cea mai buna pasca pe care am mancat-o in viata mea,si o spun toti membrii familiei 🙂
Multumesc din suflet pt reteta!
Paste fericit!
Irina

Raspunde
Corina 18 13 aprilie 2012 - 17:18

Am facut o si eu astazi,mama e foarte mandra de mine. A iesit atat de buuuuna,yummy <3

Raspunde
Anonymous 4 aprilie 2012 - 14:56

Am facut aceasta pasca, este foarte buna. Dar as avea o intrebare? Nu are cam mult zahar? Aproape 0,5 kg?

Am facut-o cu 200 gr numai dar si asa a fost prea dulce.

multumesc pt reteta, excelenta ca de altfel tot ceea ce este pe situl tau.

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:44

Anonim, e doar o chestiune de gusturi 🙂
…e foarte bine, asadar, ca ai micsorat cantitatea de zahar daca ai simtit ca e prea mult 😛

Raspunde
teosim 3 aprilie 2012 - 15:37

Cred ca este f.f. buna,seamana putin cu budinca de branza.Eu as folosi si caise uscate,lasate la macerat in putina apa cu esenta de rom ( ca si stafidele ,de altfel ).As intreba pe autoare sau cine a facut reteta daca nu e cam mult zahar ? Tuturor -Sarbatori fericite !

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:37

Foarte bune si caisele uscate 😉
Cantitatea de zahar se poate ajusta dupa preferinte 😛
Sarbatori fericite!!!

Raspunde
Anonymous 2 aprilie 2012 - 19:21

ce frumos arata! felicitari!:)

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:34

Multumesc frumos, ma bucur ca iti place 🙂

Raspunde
Anonymous 1 aprilie 2012 - 15:33

LAURA TOTUL ESTE SUPERB RETETA EXCELENTA DAR AM O INTREBARE DACA NU AVEM LAPTE PRAF IN CASA CUM FACEM , DEOARECE EU NU FOLOSESC ACEST INGREDIENT ,IL POT INLOCUI CU ALTCEVA?ITI MULTUMESC FOARTE MULT PTR RASPUNS ANTICIPAT-MARINAXENA-PUPICI-

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:33

Marina draga, poti inlocui laptele praf cu aceeasi cantitate de faina sau gris 🙂
Spor la treaba, te pup!!!

Raspunde
Anonymous 27 martie 2012 - 15:36

Laura,arata demential si chiar mi’as dori sa o incerc de pasti doar ca nu gasesc branza de vaci,crezi ca as putea inlocui branza cu ricotta?multumesc

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:30

Da, cred ca merge de minune si cu ricotta 😉
Te astept cu impresii!!!

Raspunde
Anca 23 martie 2012 - 21:13

Laura,un sfat te rog:daca pun in loc de zahar o cutie de lapte condensat oare ce iese?trebuie sa maresc oare cantitatea de gris?ce parere ai se mai tine “legata”?e doar o idee.pupici.

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:29

Anca, delicioasa ideea ta cu laptele condensat, poate o pun si eu in practica 😛
Da, in cazul asta, cred ca i-ar mai trebui niste linguri de gris sau lapte praf…vezi tu, pana cand compozitia arata bine, adica nu prea curgatoare 😉
Daca ai incercat-o deja, da-mi de stire!!!

Raspunde
revel valenti 18 decembrie 2011 - 22:03

Laura, “placinta” TA cu brânză de vaci este prima prăjitură care l-a determinat pe soţul meu să spună: ESTE FORMIDABILĂ! Mare lucru – el nu e prea darnic cu complimentele:) EXCELENTĂ! Mulţam fain!
Vali

Raspunde
Anonymous 2 iunie 2011 - 13:55

Multumesc ,Laura pentru reteta!
E buna,buna,buna.Chiar daca am mai pus cate ceva pe langa original.

Raspunde
copacifaracuvinte 29 aprilie 2011 - 19:19

Am facut jumatate din compozitie si apoi m-am rugat sa-mi incapa in tava de tarta.Acum, constat ca a si crescut putin!:)Grozava!Abia astept sa se faca si sa o pot scoate din cuptor.Eu am adaugat si vreo 70 de g de smanatana lichida, ramase de la minunatie de tarta cu ciocolata.Aaa, si cred ca o sa am nevoie de intariri ca sa o dezlipesc de pe tava(nu am avut gris), ca in povestea cu ridichea uriasa:):)Multumesc de reteta, faina de tot!

Raspunde
clipsy 25 aprilie 2011 - 23:48

Iti multumesc din suflet pt reteta. Mi`au iesit grozave amandoua. Daaa am pregatit 2 pt ca am avut reuniune de familie si amandoua au fost devorate intr`un timp record.

Raspunde
Anonymous 24 aprilie 2011 - 11:04

Mi-a iesit demential de buna!!!!

Raspunde
Laura 20 aprilie 2011 - 00:53

Anca, pascuta asta are o textura adorabila :))
…grisul nu se simte absolut deloc, si e chiar savuroasa, dar daca nu-l vrei in compozitie, poti sa-l inlocuiesti cu faina sau lapte praf 😉

P.S. Fain de tot pontul cu orezul fiert in lapte!!!
Pupici si Sarbatori Fericite!

Raspunde
anca-arissa 19 aprilie 2011 - 23:26

Laura ,vreau sa fac si eu pasca dar am o intrebare:grisul nu o intareste?Iese pufoasa? Soacra mea a facut anul trecut dar i-a fost teama sa puna gris.A pus faina si putin orez fiert in lapte.A iesit delicioasa si asa.Te pup si Sarbatori Fericite!

Raspunde
eliza 17 aprilie 2011 - 20:07

Am facut pasca azi de proba,a iesit dementiala!Multumesc!

Raspunde
corinaosiac 17 aprilie 2011 - 14:36

Super reteta!!Am incercat-o si eu pt ca sunt fannul nr 1 al chees-cake-urilor.:D Eu i-am mai adaugat multa vanilie in compozitie si ciocolata topita deasupra. E geniala!

Raspunde
Anonymous 14 aprilie 2011 - 19:07

Pasca asta imi aduce aminte de un baietel care i se plangea mamei ca pasca are prea mult blat si ca pt el ar fi perfecta o pasta fara blat. Baiatul a crescut intre timp dar nu cred sa-si fi schimbat opinia. In sfarsit o pasca inventata pt el!!! 😉
Claudia

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 17:19

Mama, ce ne asemanam :)))
…si noi si pruncii nostri 😛
Deci, nu o sa crezi, dar nici Bogdi nu e fan branza dulce (mie iara-mi place de mor :P), dar cand am scos pasca asta din cuptor, a cedat :)))
Mirosea toata casa a ceva ce nici nu pot defini…dar demential de bun 😀 …a cerut doua portii, de m-am crucit si eu si Cipi, ha, ha…
Iti tin pumnii stransi sa o ademenesti si tu pe Alexia 😉

P.S. Da, si Bogdi va fi scolar din toamna, si tot asa, abia asteapta sa mearga 🙂
Va trimitem si noi pupici multi!!!!

Raspunde
Catalina 14 aprilie 2011 - 17:03

Ok, Laurici, daca tu zici…inseamna ca asa e. Oricum eu sunt fan prajituri cu branza.

Mai si mor de ciuda ca Alexia nu se atinge de nimic ce contine branza…doar mere, mere si in ciorba, si in tort, si in placinta, in orice! Dar trebuie s-o fac eu cumva si s-o conving.

Tu mai gateste, ca eu te urmaresc in continuare. Chiar te admir pentru ceea ce faci, ai timp si iti si place.Felicitari! Pupa-l pe Bogdi, apropo’, e la scoala? Alexia din toamna va merge, abia asteapta.

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 16:59

Cata, ce ma bucur sa te vad pe la mine 🙂
…mai, nu e absolut deloc arsa, doar pare asa (pozele facute cu blitul ies, de obicei, rau de tot la mine :P…asa ca am dat un pic de contrast, etc. si poate din cauza aia arata asa…)
Crede-ma, a mancat Bogdi cu o pofta, cu tot cu marginea, aparent arsa :)))
E delicioasa, fara sa exagerez, pe de-a intregul 😉

P.S. O sa mentionez si in post ca se poate lasa cu 5 minute mai putin la copt, si pe deasupra se poate acoperi cu folie de al. ca sa nu se maroneasca asa tare :))
Mie, pe bune, asa imi place…

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 16:53

Alice, nu o sa-ti para rau 😛
Te pup!!!

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 16:52

Mary, esti o scumpa!!! 🙂
Ce bucurie mare sa aflu ca ma urmaresti de atata timp, si ca ai avut numai reusite urmand retetele mele!!!
Va aduc imediat si reteta de pascute individuale, pe care le-am facut cu un aluat de cozonac…incredibil de pufos si bun 😉
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 16:50

Mario, nu mai e mult 😛
Pofta buna de pe acum!!! 🙂

Raspunde
Catalina 14 aprilie 2011 - 16:03

Usoara reteta asta, dar se si arde rau! Cel putin asa arata, arsa.

Cred ca miezul e delicios in schimb.

Raspunde
Alice 14 aprilie 2011 - 14:55

e bestiala..o fac si eu…

Raspunde
Mary 14 aprilie 2011 - 14:41

Laura , multe din retetele tale le-am testat si au fost foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac . De vreo doi ani te vizitez zi de zi , felicitari pentru tot ceea ce faci !!!

Raspunde
Mary 14 aprilie 2011 - 14:30

Multumim , merg pe mana ta … am testat multe retete de pe blogul tau si toate sunt foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac 🙂

Raspunde
mario 14 aprilie 2011 - 14:10

ce bine arata, deja mi sa facut pofta abia astept sa vina pastele sa mananc niste pasca

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:56

Nu e arsa, Adriana, e doar…bine (facuta :P) coapta, asa cum imi place mie 🙂
Nu-mi prea plac aluaturile albicioase, par crude…

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:55

Da & Mer, besos!!!!!!!!! 🙂

Raspunde
Adriana 14 aprilie 2011 - 13:48

bine, dar e putin arsa. nu zic ca o fi rea, dar e… prea bronzata. cel putin in conceptia mea.

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:33

Mihaela, clar da! 😛
…le poti inlocui cu faina sau gris 🙂

Raspunde
Da & Mer 14 aprilie 2011 - 13:26

Un pastel espectacular! se ve delicioso.
Saludos Da & Mer

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:22

Ina, esti o draguta, multumesc frumos!!! 🙂
Ma straduiesc (si ma bucur sa vad ca reusesc :P) sa va aduc retete cat mai atragatoare!!!

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:19

Ioana, iti multumesc frumos ca te-ai gandit la mine 🙂
Nu promit inca nimic, caci lucrurile au luat-o razna in bucataria mea momentan :D, dar cand ma linistesc vad eu ce si cum 😛
Frumoasa si inedita leapsa, intr-adevar 😉

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:13

Antzu’, stii cat de buna e???!??!? :)))
…savuroasa, aromata…o minune!!!
Te pup si sa-mi dai de veste cat de delicioasa ti s-a parut 😛

Raspunde
Laura 14 aprilie 2011 - 13:11

Flory, m-as bucura nespus sa o aveti pe masa de Paste 🙂
Merita!!! 😉

Raspunde
Mihaela 14 aprilie 2011 - 13:06

Arata foarte bine pasca , te-as intreba daca pot sa renunt la cele 2 linguri de lapte praf din compozitie , daca se pot inlocui cu altceva . Multumesc

Raspunde
retete- ina 14 aprilie 2011 - 12:39

ce bine arata,felicitari,faci retete minunate

Raspunde
Ioana 14 aprilie 2011 - 12:25

Draga Laura, stiu ca sunt off topic, insa te invit sa participi la cea mai interesanta leapsa din ultimul timp si cea mai frumoasa initiativa de pe net. Ce poate fi mai frumos decat sa daruiesti o carte?

http://www.ioanabudeanu.com/2011/04/daruieste-o-carte.html

Multumesc.

Raspunde
Antzu' 14 aprilie 2011 - 12:22

arata demential!a cazut la tzanc, si eu vreau sa fac anul asta pasca fara blat:)

Raspunde
Flory 14 aprilie 2011 - 10:57

o idee minunata! pare pur si simplu delicioasa! cu siguranta va fi si pe masa mea de Paste!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.