Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Nu stiu daca ati mancat vreodata paine umpluta cu sunca la gratar, dar daca nu ati facut-o, nu mai stati pe ganduri!!! Este ataaat de gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Ingrediente:

- 1 paine ( cca. 300 g.)
- 2 rosii
- mozzarella (125 g)
- sare, piper
- 75 g. sunca feliata
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- 1/2 legatura busuioc
Mod de preparare:
Taiati painea felii de cca. 1,5 cm. avand grija ca acestea sa nu se desprinda unele de altele:

Spalati rosiile si lasati mozzarella sa se scurga. Taiati-le pe amndoua in felii subtiri, pe care le condimentati bine cu sare si piper. Puneti intre feliile de paine, feliile de sunca si branza:

… si apoi cele de rosii:

Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu ulei. Painea se pune pe folie de Al. si se stropeste cu mujdei:

Se impacheteaza bine si se tine pe gratarul bine incins cate 5-8 minute pe fiecare parte:

Se indeparteaza folia, painea se stropeste cu otet si se presara busuioc tocat:

Ne-a placut atat de mult painica asta, incat de-acum incolo va fi nelipsita de la urmatoarele gratare!!!

P.S. Daca considerati ca mai trebuie sa stea, mai lasati-o 5 minute ;)

Tags:
About the Author

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Nico draga, te pup dulce pentru marturisirea minunata :)
    Te astept cu mare drag, oricand!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ma bucur mult ca-ti place, Alina :)
    Iti spun si eu, dupa un an :P, weekend frumos!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Multumesc mult, Anca!!!
    AI reusit sa faci painica?! :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Sigur, sigur :))
    E vorba despre un otet balsamic (ai folosit vreodata?!) care ii imprumuta painii un gust picant (nu ai mancat niciodata salata orientala???)
    Si, cum frumos am scris, se “stropeste”, nu se toarna cu lingura :))
    Desigur, nimeni nu te obliga sa faci asta, daca nu vrei. Poti lasa painea asa cum este :)
    Pofta buna!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Eu nu am incercat-o asa, dar nu vad de ce n-ar merge :P, mai ales daca ai cuptor cu grill incorporat…
    Pofta mare tie, si baietilor!!! :))

  • Anonymous

    “se stropeste cu otet”…????? Sigur? :)

  • http://www.blogger.com/profile/01534328074424071978 mary

    arata superrr!cred ca e si buna…sa-i vezi pe ai mei flacai ce-si ling buzele …multumim mult de reteta…si am o intrebare …in cuptor nu se poate face ?

  • http://www.blogger.com/profile/10218677446203158927 Anca

    ce minune!! am retinut reteta!!
    super blogul, ce mai !! felicitari din suflet!

  • http://www.blogger.com/profile/06650742278229019589 Alina—Explora Cuisine

    Foarte frumoasa ideea de prezentare, atrage pe oricine :) Weekend placut!!!

  • http://www.blogger.com/profile/08754518423138738511 Nico

    Bine te-am gasit draga mea , de cand am descoperit blogul tau cand deschid emailul primul lucru caut sa vad daca sunt noutati de la tine . Bravo pentru el , dupa parerea mea ai cel mai practic si prietenos site.
    Referitor la reteta de paine umpluta , ieri mi-am luat ce trebuie si azi o fac.La cat de mohorata e vremea azi in Timisoara trebuie sa fac ceva bun sa ridic moralul familiei :-))))))) Sunt sigura ca va avea mare succes mai ales la fiul meu.
    Inca o data felicitari pentru ceea ce faci.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mii de multumiri pentru felicitari, office! :)

  • http://www.blogger.com/profile/14840827867355873925 office

    Super reteta.

    Frlicitari!

    http://www.ardei-iute.ro