Bagheta umpluta cu cascaval si sunca

0 comentarii

 

Am facut prima mea bagheta umpluta cu cascaval si sunca pe cand eram la liceu 🙂 Nu mai stiu daca am pus exact ingredientele pe care le-am strans in bagheta de acum, dar tin minte ca a avut un succes nebun. Nu era doar vesela si apetisanta, ci si incredibil de gustoasa!

De ce nu v-am aratat-o pana acum, va intrebati?! Chiar nu stiu…cred ca am lasat in urma, inconstient (sau nu), intregi pasaje din copilarie si adolescenta, care pareau „uzate”, dar care nu erau deloc asa… Am invatat, asadar (pentru a cata oara?! ), odata cu anii care au trecut peste mine, ca lucrurile simple si nesofisticate sunt cele mai insemnate si aducatoare de bucurie (tot acest intro e o metafora, una a iesirii mele din copilarie, cred ca m-ati „citit” deja…una tardiva rau 😀 )

Bagheta e o minune, si o puteti lua cu voi si la picnic (o feliati acasa si-apoi asezati feliile in asa fel incat sa refaceti bucatile de bagheta; o inveliti in folie si o pastrati la frigider pana plecati la iarba verde).

 

Ingrediente:

  • 1 bagheta lunga, subtire
  • 100 g unt
  • 100 g crema de branza (cu smantana)
  • 1 lingura mustar
  • 3 oua mici, fierte
  • 150 g cascaval
  • 150 g sunca de pui
  • 2 castraveciori murati (70-80 g)
  • 1 ardei rosu (cca. 130 g)
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se taie bagheta pe jumatate; se golesc cele doua bucati de bagheta cu o lingura (folositi si un cutit zimtat, care sa ajunga pana in capatul subtire al baghetei):

Se amesteca untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu crema de branza, mustarul, ouale fierte si taiate in cubulete, cascavalul si sunca taiate, de asemenea, in cuburi mici. La final, se adauga castraveciorii tocati marunt si ardeiul tocat. Se adauga sare si piper dupa gust:

Se umplu baghetele cu umplutura picanta; se preseaza bine dupa fiecare lingura adaugata, pentru ca umplutura sa umple perfect baghetele. Se invelesc apoi in folie alimentara si se pun la frigider pentru minim 3 ore. Eu le-am lasat sa stea toata noaptea, ceea ce va recomand si voua sa faceti 🙂

A doua zi, se scoate folia, iar bagheta se taie in felii potrivite:

Se pot servi imediat:

…sau se aranjeaza cat mai frumos pe un platou rotund si se servesc…atunci cand e nevoie de ele 😛

Sfat: Baghetele se pot congela pentru 2-3 zile (invelite in folie). Se lasa sa se dezghete apoi la temperatura camerei (daca vreti, le puteti incalzi 10 minute la cuptor).

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.