Cornulete cu aluat din branza dulce

0 comentarii

[shashin type=”photo” id=”18179″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ce poti sa faci pe timpul asta??? Cornulete, ati ghicit! 😀 Si nu oricum, ci cu aluat din branza dulce si fructe din dulceata. Fragede, gustoase, nu foarte dulci, bune pentru cei mici…dar si pentru cei mari, deopotriva :))

 

Ingrediente pentru 22 de bucati:

Pentru aluatul de branza dulce:

– 450 g branza dulce de vaca

– 450 g faina

– 400 g unt

– 1/2 lingurita sare

– 1 lingura zahar pudra

 

Pentru umplutura:

– 1/2 borcan dulceata de cirese sau visine

– 1/2 borcan dulceata de nectarine sau piersici

– nuci sau alune tocate (optional)

 

Pentru uns:

– 2 galbenusuri

– 2 linguri lapte cald

 

Mod de preparare:

Aluatul se pregateste, de preferinta, cu o zi inainte, si se poate face ori la robotul de bucatarie, ori cu mainile.

Se pun toate ingredientele (branza sa fie bine scursa, iar untul sa fie moale, la temperatura camerei) in recipientul mixerului prevazut cu paleta de framantare a aluatului, in ordinea in care au fost enumerate, si se framanta scurt cateva secunde, la putere mica. Se comuta la puterea maxima si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen.

Aluatul se lasa sa se odihneasca minim 8 ore. Eu l-am lasat peste noapte, acoperit cu folie:

[shashin type=”photo” id=”18180″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Inainte de a va apuca de treaba, incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si scoateti aluatul din frigider. Lasati-l sa se dezmorteasca cca. 20-30 de minute la temperatura camerei (pe o suprafata infainata), pentru ca altfel va fi foarte greu de intins, fiind tare. Foarte tare. Bocna 😀

[shashin type=”photo” id=”18181″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ca sa lucrati mai usor aluatul, impartiti-l in doua:

[shashin type=”photo” id=”18182″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Din fiecare „bucata” va rezulta o tava cu 16 cornulete. Eu am facut doua tavi, una cu umplutura de dulceata de cirese si una cu nectarine. Nu am pus nuci tocate decat la portia cu nectarine (veti vedea mai jos).

Buuun, am ramas la aluat, asa e?! 😀

Se intinde aluatul intr-o forma, cat de cat 😛 , rotunda  si se taie in raze (se obtin 16 triunghiuri):

[shashin type=”photo” id=”18183″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de dulceata si se ruleaza, usor, catre varf:

[shashin type=”photo” id=”18184″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se fac foarte usor, vedeti?! 🙂

[shashin type=”photo” id=”18185″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cornuletele se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele, si se ung cu galbenus amestecat cu lapte (la o tava veti folosi 1 galbenus+1 lingura lapte):

[shashin type=”photo” id=”18186,18187″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se coc cca. 35-40 de minute:

[shashin type=”photo” id=”18188″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se scot din tava si se lasa sa se racoreasca putin:

[shashin type=”photo” id=”18189,18190″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se presara cu zahar pudra:

[shashin type=”photo” id=”18191,18192″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Aici am doua poze cu portia de cornulete cu nectarine si alune tocate, care au iesit la fel de bune:

[shashin type=”photo” id=”18193,18194″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

S-aveti pofta!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.