Cand Bogdi a implinit un anisor, nu doar ca nu aveam acest blog culinar, cel mai grozav din lume si super minunat 😀 , dar nici macar nu visam ca-l voi avea vreodata!!! Cu toate astea, i-am facut un tort extraordinar (i-am facut doua, de fapt), un tort cu nutella si alune de padure, din care m-am inspirat pentru postarea de astazi. Care este fooooarte speciala!!! Pentru ca se implinesc 9 ani de cand am blogul. Ireal?! Da!!!!!! 😀
Am rasfoit un pic toate torturile aniversare, sau, ma rog, toate postarile (ca nu-s toate torturi) in care am sarbatorit sfarsitul lui februarie si m-am surprins chiar si eu pe mine insami, haahaa!!!!
Adica, e aproape de necrezut cat de puternica e pasiunea asta care imi „hraneste” de atata timp mintea si imi bucura simturile. Intru cu aceeasi exuberanta in bucatarie si-acum ca si atunci, planuiesc, notez pe bucati de hartie (pe care le pierd apoi), visez ingrediente, gramaje (chiar visez retete noaptea 😛 ), fac poze (asa cum stiu)…si- apoi il chem pe Bogdi sa guste din ce fac (el mereu ma lauda, de-aia-l chem pe el primul 😀 ), pe urma pe Cipi, pe mami, tati…acelasi lucru, fara sa obosesc, fara sa bomban :)))
Cred ca sunteti foarte incantati ca sunt atat de prinsa in aceasta „cursa” culinara, asa e?! …nu mai pun emoticonul care rade, ca sa nu iesiti de pe pagina!!! (rad eu pentru voi).
Tortul e de nedescris, are nutella in blat, in crema si in glazura!!! Cei care adora alunele de padure si nutella siiigur ma vor pomeni :)))
Ingrediente:
Pentru blat:
- 220 g Nutella
- 4 oua
- 1 lingura zahar pudra
- 100 g faina
- 80 g alune de padure
- 80 g piscoturi
- 150 ml smantana pentru frisca
- 5 g praf copt (1/2 de pliculet)
Pentru crema cu Nutella:
- 250 g Nutella
- 250 g Mascarpone
- 125 g crema de branza Philadelphia
- 100 g alune de padure
Pentru glazura de Nutella:
- 200 g Nutella
- 120 g unt (80 % grasime)
- 120 g zahar pudra (vanilat)
- 50 g cacao
- 3 linguri smantana pentru frisca
Pentru ornat:
- 180-200 g alune de padure sau nuci
- 12 biscuiti amaretti
Mod de preparare:
Incepem cu blatul 🙂
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade (foc mediu). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
6 comentarii
So..cu ce sa incep?! Cu felicitarile sau cu multumirile ?
Pur si simplu iti simt fericirea in cuvintele scrise mai sus! Fericirea pentru cine esti si pentru ce faci! BRAVO! mai ales cu un asemenea ajutor de nadejde in bucatarie precum este al tau baiat! Felicitari tie pentru blog, felicitari tie pentru fiul tau (si familia ta) si felicitari lui bogdi fiindca te ajuta! Al meu fiu abia are 2.3 ani.. dar si el este de un real ajutor … deocamdata mai mult in ceea ce priveste degustarea de „bobo”.
Ve pupam si te urmarim 🙂
Daniela draga, si eu iti multumesc pentru mesajul cald…pentru toate mesajele de pana acum, de fapt 🙂 Datorita lor eu pot continua!!! …pentru ca nu exista bucurie mai mare decat sa descoperi ca ceea ce faci (de atata amar de vreme) e inca apreciat.
Te imbratisez cu mare drag…de la distanta <3
Bogdi ii transmite salutari juniorului tau :))
Numai bine!!!
am uitat sa iti zic ca ne.am luat si noi acum o saptamana storcatorul de la philips, intamplator aceeasi colectie ca si mixerul, asadar, asteptam idei 🙂
Urmatoarele pe lista, aparatul de inghetata si cel de cornete :)))
Ma bucur pentru voi, sa-l stapaniti sanatosi!!! Si eu visez la o masina de inghetata, de nu stiu cand… Culmea, de cornete am deja :))
Retete de sucuri am, dar voi mai face, asa ca stai cu ochii pe mine 😀
Felicitări! Pt Bogdi, pt blog, pt pasiunea și entuziasmul tău, pt ca împărtășești cu noi toate minunățiile!
Esti o scumpa, Raluca!!! <3
Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! I-am citit si lui Bogdi si a fost foooarte incantat 😀
Te pupam dulce!!!