Acest tort de inghetata, un tort inghetat de zmeura, ii este dedicat fratelui meu Florin. Si sotiei lui, Alina, fiindca sunt maaari fani ice-cream 🙂
Deci, ca sa va faceti o idee despre ce inseamna pentru mine luna Mai, va zic urmatoarele: in 8 mai e prima sarbatorita a lunii, Alina. Nu, nu e sora lui Cipi, cea cu tortul Pina-Colada…e tot o Alina, dar e a fratelui meu (ar trebui sa-mi dea un premiu pentru propozitia minunata de mai sus 😀 ). Am si eu 2 cumnatele si pe amandoua le cheama la fel!!!!!!! 😛
Apoi, in 9 mai e scumpica de Amalia, careia i-am facut tortul-fluture iar 10 mai ii apartine in totalitate lui „big brother”-Florin, cel mai bun frate din lume!!! Noroc ca eu si Cipi sintem mai pe la sfarsitul lunii, ca altfel… 😀
Ingrediente:
Blat:
- 50 g unt
- 4 oua
- 120 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat (20 g)
- 90 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 2 oua
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
- 300 ml smantana pentru frisca
- 350 ml suc de zmeura, pe care eu l-am inlocuit cu zmeura congelata 😛
Decor:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilinat (10 g)
- 100 g ciocolata rasa
- 200 g coacaze negre sau fructe de padure (zmeura, mure)
Mod de preparare:
In crema care incepe sa se intareasca se inglobeaza mai intai sucul de zmeura sau fructele intregi (eu am avut congelate):
Se amesteca apoi zmeura zdrobita cu crema de oua (puteti sa treceti zmeura printr-o sita, daca are samburii prea tari):
In jurul blatului inferior se aseaza un inel pentru torturi. Se acopera blatul cu crema:
5 comentarii
Salut! Îmi doresc să fac acest tort pentru copilul meu, arată foarte bine! Doresc sa folosesc fructele și nu sucul, dar ai uitat sa precizezi cantitatea de fructe folosita.. Mulțumesc!
Salut, as vrea sa fac si eu acest tort pentru ziua cumnatei mele si as vrea sa stiu ce dimensiune are forma de tort folosita de tine.
Arata delicios, sper sa-mi iasa.
Multumesc
Arata delicios, apetisant…!
azi o sa incerc si eu reteta asta 😀
demult voiam ceva d genul asta, acum sa vedem cat de bine imi iese, ca-s cam amatoare, doar stii :))
eu am gasit sucul de zmeura.
nimic mai frumos decat un tort cu inghetata in decembrie :)) (asta daca iese desigur).
al tau oricum arata foarte bine!
te pup
Am gasit ei eu reteta asta in ” secretele bucatariei” dar aveam un dubiu cu sucul de zmeura.Faptul ca mi-am adus aminte ca l-ai facut si tu, m-a ajutat enorm.Am pasat zmeura, i-am scos samburii si a iesti un tort exceptional.Multumesc.
Pupici tie si lui Bogdi.