Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
Dragii mei, daca nu ati avut pana acum ocazia sa gustati o ciorba falsa de burta, adica o ciorba cu ciuperci, pleurotus indeosebi, faceti-o cat mai curand!!!  Imita foooarte bine ciorba de burta 😛

 

Ingrediente:

– 400-450 g. ciuperci pleurotus
– 1 1/2 litri apa
– 2 bucati gogosar rosu
– 1 morcov mare
– 1 ceapa mare
– 3, 4 linguri ulei
– 150-200 g. smantana
– 2 catei usturoi
– 1 galbenus
– 2-3 linguri otet
– sare, piper
– 1 ardei iute (optional)

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica (eu am maruntit totul la robot). Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa.
Se spala ciupercile si se taie fasii (ca la ciorba de burta :P) si se adauga peste legume.
Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba si se amesteca intruna (in felul asta nu veti avea surpriza ca compozitia sa se taie)

…pentru exemplificare :P, ciupercile pleurotus:

…si bolurile cu ciorba, de care-am atarnat, decorativ, cateva inele de ardei iute:

S-aveti pofta asa cum am avut si noi!!!!!!!!!!!! 😀

Este absolut delicioasa (eu am avut ciuperci proaspete chiar de la producator :P)

Sfat: Puteti folosi la prepararea ciorbei ciuperci champignon in locul celor indicate in reteta.

Tags:
  • pescaru49

    Buna de tot. Multumim

  • Absolut delicioasa! Am facut-o si eu si a fost tare buna. Multumim!!

  • nicoleta

    Si eu o voi face, mi se pare atragator si gustos.

  • Mary

    Abia astept sa o fac si sa pap,ca dupa cum arata in boluri e bun bun tare.

  • Andreea

    Super buna o ador :-):-):-):-)

  • Doina

    Este cu mult mai bună decât ciorba de burtă. Mulţumim, Laura Sava!

  • O încerc și eu mâine!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonymous

    Fiica mea cea mare ne-a facut o ciorba de burta falsa de parca chiar era cu burta dar mult mai sanataoasa, a fost exceptionala sa-i de Dumnezeu putere sa o mai faca.Va incerca si sotia mea sau chiar eu sa o facem si noi sa vedem daca iese asa de buna ca fiicei mele Silvia

  • cred ca e tare buna. abia astept sa o prepar si eu

  • Anonymous

    🙂 Laura, draga, ce ma bucur ca exista aceste mununate retete postate de tine. Tocmai am terminat ciorba si am mancat o farfurie pliiina, dupa care am mai mancat cu polonicul direct din oala. Ciorba e excelenta, multumesc! alexandra.

  • Laura, am facut-o si eu si mi-a placut mult. Am pus iaurt gras in loc de smantana si a iesit super. Multam fain!

  • ddm

    Esti un izvor de noutati culinare.Trebuie sa iti incerc reteta ,deja salivez.Te pup.Daniela

  • Laura dragă, mi-o doresc de vreo 2 luni. Cum pleurotus n-am găsit decât acum, am făcut o variantă de post:
    http://daruindveidobandi.blogspot.com/2011/11/ciorba-tip-de-burta-de-post.html
    Mulţumesc enorm de inspiraţie! 🙂

  • Anonymous

    Noi suntem ovolactovegetarieni de cativa ani, insa inainte de aceasta ciorba de burta era preferata mea .Gratie acestei retete ma pot bucura din nou de gustul ciorbei care este mult mai sanatoasa.ESTE FOARTE BUNA!

  • Anonymous

    laura este pentru prima data cand scriu la tine pe blog, desi am facut o droaie de retete de-ale tale …tocmai am savurat minunea asta de ciorba e dementiala multumim esti o adevarata binecuvantare pentru noi

  • Laura, daca ai timp, mi-ar afce o mare placere sa participi la provocarea lunii mai “Dulce Romanie” 🙂 Te pup!

  • Oh,da,subscriu si eu.E excelenta ciorba asta.Eu nu fac ciorba de burta ca nu-mi place sa ciupilesc burta,dar asta cu pleuretos e delicioasa.Reteta ce o am eu e aproape ca a ta,daca nu chiar surori.

  • o idee grozava ! am sa incerc si eu ,desi mie imi place ciorba de burta.

  • Wow,ce idee grozava! Cu siguranta incerc,pentru ca ciorba de burta este preferata mea.Pupici.

  • Laura, this soup looks so incredibly tasty! Love your presentation- beautiful photos!

    Best wishes,
    Tanja

  • Am facut-o si eu de multe ori … reteta o am si pe blog ;)….merita incercata , este delicioasa !!!

  • O idee super, sa folosesti pleurotus ca inlocuitor de burta!
    Fi sigura ca o voi incerca!
    Pe curand.

  • super,cred ca e delicioasa

  • Am papat si eu …e tare buna!!!

  • Am facut-o si eu si e delicioasa! Mai laes pentru cei camine care nu suporta burta 🙂