Bors de peste cu bulion

8 comentarii
Dragilor, v-am mai spus, cred, cu cata bucurie astept eu postul Craciunului, fiindca este cel mai inaltator si cel mai usor post de peste an. Sunt multe dezlegari la peste, practic in fiecare weekend, ceea ce ma bucura nespus, caci in felul asta a mancat, si sper ca va manca si in continuare, si Bogdi meu scump. A gustat din fiecare reteta cu peste pe care am pus-o in practica, una din ele fiind aceasta ciorbita delicioasa, acest bors de peste cu bulion de casa.

N-a mancat foarte mult, dar macar nu m-a refuzat (adica nu s-a strambat 😀 ) ca alta data…
In topul preferintelor lui a ramas, insa, crapul prajit 😛

 

Ingrediente:

  • 1 kg peste (pastrav, crap)
  • 2 litri apa
  • 2 cepe (rosii) mici
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac/patrunjel mic (optional)
  • un gogosar
  • un ardei iute
  • 300 ml bulion (sau 5-6 rosii decojite si taiate cubulete)
  • 500 ml bors
  • 4 linguri pline cu orez
  • 3, 4  linguri ulei
  • o legatura leustean
  • sare, piper

 

Sfat: Daca nu aveti bors, folositi zeama acra de varza sau zeama de lamaie…desigur, nu in cantitatile date mai sus 😀 , ci dupa gust.

 

 

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul si se spala. Se taie ceapa si ardeiul marunt; radacinoasele se dau pe razatoare. Se curata ardeiul iute de seminte si nervuri si se taie felii.

Se pune uleiul la incins si se calesc toate legumele timp de cca. 2-3 minute, amestecand sa nu se prinda.
Se adauga apa, sare, piper macinat dupa gust, si se lasa sa dea intr-un clocot.

Dupa ce legumele s-au inmuiat, se toarna bulionul sau rosiile cubulete, orezul, bine spalat, si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, timp de 15-20 de minute. Se pune apoi borsul care a fost pregatit dinainte: se da borsul intr-un clocot, intr-o oala separata si de-abia dupa aceea se adauga ciorbei (borsul nu se pune „crud” in ciorbe)

Se adauga pestele, taiat in bucati potrivite (spalate foarte bine inainte de a le pune in ciorba) si se mai lasa la fiert inca vreo 10 minute sau pana cand intra furculita bine in carne.

Se potriveste gustul de sare si se aromeaza cu leustean taiat marunt.

Foarte gustos!!!!

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

christyansen 23 noiembrie 2014 - 16:57

f bun bv bv bv bv bv

Raspunde
Vinyl Banner 30 noiembrie 2011 - 12:53

I like this blog very much.Thanks for sharing such a valuable information.

Raspunde
ophelia1983 28 noiembrie 2011 - 10:03

desi nu sunt eu mare amatoare de ciorbe, la un bors nu pot rezista!bun ! bun!

Raspunde
amrit 28 noiembrie 2011 - 09:02

I like this blog very much.Thanks for sharing such a valuable information.

Raspunde
Ana 28 noiembrie 2011 - 09:41

Eu nu -l fac cu bulion,adaug un pic de suc de rosii pe langa rosiile decojite..dar am sa incerc aceasta reteta care mi se pare minunata!Multumesc pentru idee… O zi frumoasa si retetele pe care le urmaresc sunt nemaipomenite!

Raspunde
luciana 27 noiembrie 2011 - 23:24

Minunat!!! Maine cred ca o sa incerc si eu.

Raspunde
Mare Maria 27 noiembrie 2011 - 22:00

Vai, ce pofta mi-ai facut!!!!!!Este nemaipomenit de bun la gust….yammi.Pupici:x

Raspunde
Andreea Elena 27 noiembrie 2011 - 15:49

eu sunt fan bors de peste! are un gust deosebit, de care nu ma pot satura 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.