Supa greceasca de legume

7 comentarii

Cat de ciudata e viata. Acum exact o saptamana, cam pe la ora asta, tati meu drag intra in operatie, iar gandurile mele erau departe. Astazi am aflat ca-l lasa deja acasa. Ciudata, dar frumoasa tare viata, mai ales cand se intampla o minune. Va aduc, in asteptarea lui, o supa de legume, greceasca, culeasa din cartea pe care mi-am cumparat-o in Grecia, la poalele Sfantului Munte. De-acum voi gati mai multe retete in felul asta, adica fara prajeli sau faina ori carne grasa. Pentru tati. Ca sa-i mai povesteasca lui Bogdi cum le transforma, la ora lui de geografie, pe fetitele care aveau codite, in comete…

 

Ingrediente:

  • 3 cartofi de marime medie
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi marime medie
  • 1 ramura telina sau 1/2 gulie
  • 3 dovlecei mici
  • 50 ml ulei
  • 2 litri apa
  • sucul unei lamai
  • 3 rosii mari, proaspete sau 1 cutie rosii in bulion
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se spala si se curata legumele. Dovleceii se taie cubulete, ceapa si telina, ori gulia, se maruntesc cu cutitul sau la robotul de bucatarie. Rosiile se decojesc (plonjati-le in apa clocotita pentru a se putea decoji usor) si se taie in cuburi. Se pun toate legumele in apa, se adauga uleiul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba, cu capac, pana se inmoaie.

Dupa ce au fiert, se ia supa de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se poate orna cu frunze de patrunjel tocate sau marar.

Usoara si gustoasa!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

emma 3 decembrie 2012 - 19:16

imi pare rau ca taticul tau a fost bolnav dar ma bucur ca acum este acasa. incearca sa eviti si zaharul alb care este destul de acid si nociv, la fel si faina alba si incercati sa consumati cat mai mult legumele si fructele in starea lor naturala, crude. Atentie si la uleiul incalzit caci devine toxic, incearca sa-l adaugi doar la sfarsit in mancarea usor calda, recomandat ar fi uleiul presat la rece, cel de masline e foarte bun! multa sanatate in continuare si sper ca nu te-am suparat cu coment-ul meu 😛 pe acest site gasesti multe sfaturi utile: http://www.cristelageorgescu.ro/

Raspunde
anitanna 30 noiembrie 2012 - 23:50

Bun gasit! Interesanta supa, si ma bucur ca lucrurile s-au asezat,au revenit la normalitate in familia ta. sanatate si mult bine in casa ta! Multumesc pentru minunatele retete dupa care ma inspir de multe ori..Pup!

Raspunde
Roxana 29 noiembrie 2012 - 17:23

Super arata! N-am mai mancat astfel de supa, dar cred ca e delicioasa! 🙂

Raspunde
Mihai Emilia 28 noiembrie 2012 - 20:54

Arată delicios!!! Abia astept sa fac si eu! Multumim pentru mancarurile delicioase :*

Raspunde
MariaPintilie 28 noiembrie 2012 - 17:46

Multumim Laura,eu chiar am sa o fac in curand!imi pare pe gustul meu!
Te pup si ma bucur pt.tatal tau.
Multa sanatate!

Raspunde
Botanic Catalog 28 noiembrie 2012 - 16:44

… al meu tatic, acu 2 luni si 3 saptamani a fost internat in spital si nu s-a mai intors… degeaba am plecat in garba din Italia, nu am mai apucat sa ii spun te iubesc si sa il imbratisez…. Ma bucur sa aud ca taticul tau se intoarce sanatos acasa, iti doresc numai momente placute aproape de familia ta… si pretuieste fiecare clipa petrecuta cu ei. Numai bine si santate tuturor

Raspunde
Ada Gavris 28 noiembrie 2012 - 16:02

Bună de tot! Laura, eu sunt mare ,,mâncătoare,, de legume iar supa de legume e nelipsită .
Și gustoasă , mai ales cu legumele din grădina proprie :).
O îmbrățișare , draga mea bucătăreasă( și cofetăreasă) .
Bine că tottul este în regulă cu tatăl tău .Sănătate multă, multă ,
Ada.

http://adaro67.blogspot.ro/

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.