Bile de ciocolata cu nuca de cocos

8 comentarii

 

 

Scumpii mei prieteni, sunt atat de fericita!!! Tati meu drag a trecut cu bine peste operatia pe inima de acum cateva zile, operatie care a durat aproape 8 ore. Mi s-a dus nodul din gat si disperarea din privire. Zambesc din nou, cu lacrimi mari de fericire…
Daca as fi avut credinta macar cat un graunte de mustar nu ar fi trebuit sa ma uimeasca aceasta reusita (desi e o minune, avand in vedere cu cate probleme grave s-au confruntat doctorii), in ziua operatiei fiind Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Si cu o zi inainte Sfantul Grigorie Decapolitul. Iar Sfantul Luca si Sfantul Nectarie, mari doctori fara de arginti, au ascultat rugaciunile mele si ale lui mami si i-au fost alaturi, clipa de clipa, lui tati…

Totusi, desi operatia a decurs bine, sunt inca sub efectul celor intamplate. Acum e la reanimare si asteptam sa treaca cu bine peste acest sfarsit de saptamana. Sunt sigura insa ca zilele urmatoare imi vor readuce voiosia, sper eu, molipsitoare si bucuria de a sta din nou in bucatarie…

Dumnezeu sa il binecuvanteze pe domnul doctor Marian Gaspar impreuna cu echipa sa si pe voi toti impreuna cu cei dragi voua, pentru toate rugaciunile si gandurile bune pe care ni le-ati trimis. N-o sa va pot multumi niciodata. Dar pot sa imi arat recunostinta asa cum stiu eu mai bine, oferindu-va niste bile de ciocolata cu nuca de cocos. Bune, bune, desi simple, de post…

Acum viata e din nou frumoasa 🙂

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100-120 g nuca de cocos proaspat rasa
  • 80 g margarina sau 40 g ulei de cocos (solid)
  • 100 g zahar (brun)
  • 100 g ciocolata neagra (75 % cacao)
  • fulgi de nuca de cocos

 

Va pup si va doresc din toata inima multa sanatate!!! Daca inca ii aveti pe parintii vostri langa voi, lasati totul si mergeti si imbratisati-i. Spuneti-le ca ii iubiti nespus. Eu asa am facut mereu si slava Domnului, voi mai face 🙂

 

Mod de preparare:

Intai de toate va voi dezvalui cateva ponturi despre alegerea si spargerea unei nuci de cocos. Astfel, trebuie sa stiti ca o nuca de cocos buna e una mai grea, asta insemnand ca are mai mult lapte si e proaspata. Ca sa fiti siguri de asta, scuturati nuca ca sa auziti cat „lapte” are in interior.

Spargeti apoi nuca de cocos strapungand cu un tirbuson sau cu varful unui cutit una din gaurile de la baza (sunt trei „puncte”, mai inchise la culoare, din care doar unul e mai usor de strapuns). Se scurge laptele intr-un pahar (Bogdi meu drag ii bea imediat) si se sparge cu un ciocan sau satar, batand usor in „fisurile” deja facute. Se despica nuca de cocos in jumatate sau in mai multe bucati iar coaja se inlatura cu un cutit de curatat legume.

Veti obtine un miez aromat si zemos pe care il puteti savura ca atare sau il puteti rade fin si-apoi folosi la aceasta reteta 🙂

…aveti nevoie, asadar, de aproximativ 120 g nuca de cocos rasa pe razatoarea mica.

In continuare, puneti laptele de cocos la fiert impreuna cu nuca de cocos proaspata, rasa, si zaharul. Lasati pe foc mic 2-3 minute, amestecand des. Adaugati apoi margarina (sau uleiul de cocos) si amestecati pana se topeste. Puneti ciocolata rupta in bucatele; dupa ce s-a topit, mai lasati sa dea cateva clocote.

La final, turnati compozitia peste biscuitii macinati si amestecati energic. Lasati compozitia la racit cateva ore.

Bilele se pot aromatiza cu cateva picaturi de esenta de rom sau vanilie. Se formeaza apoi bile ce se dau prin fulgi de nuca de cocos.

Foarte bune!!!!

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Mariana 27 martie 2013 - 17:19

Cititnd cu atentie reteta aceasta (pe care, apropo! vreau sa o fac maine) pentru a vedea de ce ingrediente am nevoie, am descoperit ca ceea ce ti-am scris eu este foarte, foooarte adevarat. Imi esti tare, tare draga pentru aititudinea ta fata de parinti, te respect pentru asta si te invidiez ca ii ai inca langa tine. Abia cand se duc ne dam seama cat de mult inseamna pentru noi. Mi-e dor de ei in fiecare zi dar cand citesc postarile tale mi se face si mai dor. Sunt convinsa ca parintii tai sunt mandri de tine. Sa va dea Dumnezeu sanatate la toti. Numai bine.

Raspunde
Carmen 5 decembrie 2012 - 13:42

Sa va intareasca Bunul Dumnezeu ! Sanatate tatalui tau,ma gandesc cu drag la voi,Laura!

Raspunde
anitanna 30 noiembrie 2012 - 23:54

Bun gasit! La multi ani si multa sanatate tatalui.Insanatosire grabnica si ma bucur sa vad ca te rogi la acelasi sfant ca si mine..la Sf Luca din Crimeea… Doamne ajuta!

Raspunde
Oana 28 noiembrie 2012 - 00:36

Unde se gasesc ‘ambalajele’ astea de praline asa micute?:)

Raspunde
adriana 28 noiembrie 2012 - 00:26

Doamne ajută! Multă sănătate şi însănătoşire grabnică.

Raspunde
Ada Gavris 24 noiembrie 2012 - 20:59

Tare mă bucur pentru tine că te-ai liniștit, cofetăreasa mea dragă! Sănătate și credință ! O îmbrățișare ,
urmăritoarea ta :)),
Ada.

Raspunde
Marilena Vladoianu 24 noiembrie 2012 - 18:16

Slavă Domnului că e bine! A fost operat într-o mare zi! Să le dea Domnul sănătate tuturor părinților, Laura, și alor tăi!

Raspunde
Mihaela Ursu 24 noiembrie 2012 - 16:35

Multa sanatate tatalui tau!

O reteta delicioasa!

Sunt 3 indicii pentru o nuca de cocos buna, primele 2 le testam la cumparare si al treilea acasa

1) Nuca de cocos trebuie zguduita si sa se auda suficient lichid in interior (e vorba de apa de cocos din interior)

2) Nuca de cocos trebuie mirosita sa nu aiba iz de mucegai

3) Acasa cand extragem apa de cocos gustati din ea si daca e dulceaga atunci nuca de cocos e buna de mancat. Orice gust diferit de dulceag inseamna ca e stricata nuca de cocos si din pacate trebuie aruncata. Atentie ca lichidul nu e unul foarte placut la gust, nu va ganditi la un suc dulce 🙂 dar senzatia ramasa in gura trebuie sa fie aceea de lichid dulceag.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.