Ciorba din oase de porc

2 comentarii

E inceput de saptamana, e intunecat si frig (de cand scriu la postul asta s-a inseninat 😛 ) asa ca va imbii cu un bol de ciorba din oase de porc, fierbinte si aromata, o ciorbita de porc cu legume, gustoasa tare!!!

Se face usor si cu ingrediente putine, si ieftine, ceea ce nu e deloc rau, nu?! Va urez sa aveti pofta!!! Desert primiti maine 😀

 

Ingrediente:

  • 5-6 oase de porc (cu ceva carnita pe ele 😀 )
  • 4 litri apa
  • o ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac mic (optional)
  • jumatate de telina
  • 4-5 cartofi potrviti sau o cescuta de orez
  • sare, piper
  • o legatura de marar
  • zeama de la o lamaie, bors sau o cana zeama de varza (optional)
  • smantana acra sau iaurt

 

Sfat: Daca vreti ca ciorba sa fie mai dietetica, nu mai caliti zarzavatul in ulei ci adaugati-l la fiert impreuna cu carnea de pe oase.

 

Mod de preparare:

Spalati foarte bine oasele de porc (in mai multe ape). Puneti-le apoi la fiert in apa rece, la foc mic, impreuna cu o lingurita de sare. Spumati ori de cate ori e nevoie si lasati sa fiarba la foc domol, cu capac, timp de aproximativ o ora.

Cand e gata, supa se strecoara iar carnea se ia de pe oase. Se pune din nou supa la fiert impreuna cu bucatile de carne. Zarzavaturile se curata, se spala si se dau prin razatoare sau se toaca marunt. Eu mi-am pus robotul in functiune 😛

Legumele tocate se calesc in doua, trei linguri de ulei, dupa care se adauga la supa. Se lasa sa dea in clocot si se adauga cartofii taiati cubulete sau orezul spalat. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa in continuare la fiert (cu capac). Cand zarzavatul si cartofii sunt fierte se adauga zeama de varza (fiarta separat si spumuita) sau borsul (acelasi procedeu ca si la zeama de varza) ori zeama de lamaie. Dupa cateva clocote, ciorba e gata!

Serviti ciorba cu marar verde tocat marunt sau tarhon (nu mult, pentru ca are o aroma puternica) si smantana sau iaurt.

Nu am pozat ciorba in felul asta, desi de obicei o „dreg” cu smantana si galbenus (imi place orice „a la grec” 😛 ), deoarece nu voiam sa stric culoarea frumoasa a ciorbitei 🙂

Va intrebati daca a fost gustoasa ciorbita noastra?! …va spun eu: A fost!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

crististreulea 3 octombrie 2012 - 11:20

pe criza asta numa oasele au mai ramas. cand vine craciunul o sa avem din nou carne de porc 😀

Raspunde
roxana 2 octombrie 2012 - 16:09

Sunt sigura ca a fost gustoasa! Ciorba asta imi aminteste de iernile din copilarie! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.