Paine cu nuci

3 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15837″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ultima paine pe care am facut-o a fost una fara drojdie, si cu iaurt, buna tare, dar a trecut atat de mult de-atunci!!! :P. Astazi va aduc o paine cu nuci minunata, pe care o puteti savura asa cum e, sau o puteti transforma in tartine (va arat maine cum :D). Va vor inveseli Craciunul!!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru maia:

– 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata

– 1 lingurita zahar

– 2 linguri lapte cald

 

Pentru aluat:

– 200 g faina de secara

– 200 g faina de grau

– 20 g tarate de grau

– 1 lingura rasa de sare

– 80 g nuci tocate

– 220 ml lapte cald

– 120 ml apa calda

– 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se face maiaua: se marunteste drojdia intr-un bol; se amesteca cu zahar si lapte cald. Se presara cu putina faina si se lasa la crescut intr-un loc cald, ferit de curenti de aer, timp de cca. 10 minute.

Se cerne faina de grau si cea de secara si se amesteca impreuna cu sarea, taratele si nucile tocate cu cutitul (nu foarte mare). Se toarna laptele amestecat cu maiaua, apa si uleiul si se framanta un aluat elastic, ce nu se lipeste de mana. Eu am lasat robotul sa asude 😀

Se face o bila din aluat si se aseaza intr-un bol incapator. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul, cca. 40 de minute.

Se framanta din nou si se face sul; se pune intr-o forma de chec sau cozonac si se mai lasa 20 de minute la crescut (tava sa nu fie rece). Foarte important: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!!!

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare). Se pune painea la copt pentru cca. 10 minute.

Se coboara temperatura la 180 grade (foc potrivit) si se coace 20 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine in forma pana se feliaza. E foarte buna si calda si rece!!!

[shashin type=”photo” id=”15838,15839″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Amalia 8 mai 2014 - 19:00

De ce in afara de tortul egiptean? sau de Pinguin? exista ceva mai bun?

Raspunde
iuliana 22 decembrie 2013 - 16:17

Care este tortul tău preferat? Dar prăjitura? (în afară de: Prăjitură cu foaie de bezea, Tort egiptean și Prăjitură Kinder Pingui)
P.S. Preferabil ceva cu ciocolată (nu albă)…

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.