…e drept, acompaniata de o salata de oua (dar ce era sa fac cu ouale ramase?! 🙂 )
Ingrediente:
- 250 g iaurt (sa nu fie apos)
- 1 ou mare
- 1/2 lingurita zahar
- 280 g faina
- 1 pachet praf de copt (10 g)
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron iaurtul, oul intreg, zaharul, sarea si faina amestecata cu praful de copt.
Se rastoarna aluatul, care este extrem de lipicios, intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Forma mea a avut diametrul de 20 cm dar va sfatuiesc sa folositi una putin mai mare. Se niveleaza aluatul cu o spatula si se presara cu mac (sau se lasa simpla); se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade C (foc mare) pentru cca. 18-20 minute.
Daca painea suna a gol atunci cand o bateti pe spate, e semn ca e gata 🙂
Se lasa la racit si se savureaza. Se feliaza cu un cutit zimtat!
E foarte gustoasa si simpla!!!
Noi am mancat-o, cu iaurt 😛 , si cu salata de oua pe care am mentionat-o mai sus si pe care am sa v-o arat numaidecat.
Aici e reteta salatei: http://www.laurasava.ro/2011/04/29/salata-de-oua-in-straturi/
Reteta preluata de la Pokhas
8 comentarii
Geniala la micul dejun. Sotul zice ca e prajitura, nu paine. Asa cum au mentionat si alte persoane, ar trebui lasata un pic mai mult la copt, testul scobitorii nu da gres niciodata
Am facut-o ieri si a iesit super!
O mentiune insa: dupa 15 min era alba si moale, asa ca am lasat-o in total 35 de min pana arata rumenita. Si nu a iesit arsa sau prea coapta.
Mersi, o reteta excelenta.
Laura, si pentru reteta asta te iubesc. Cred ca asa voi incepe fiecare comentariu la retetele tale pe care le voi incerca. Painea cu iaurt este de vis. Are o textura ca de chec cu iaurt. Am aruncat si niste seminte de mac si a iesit o bunatate. Ai mei (sotul si fiul) au spus ca ar manca numai astfel de paine. Multumesc pentru reteta. Te pup cu drag.
hmm ciudat ,mie nu imi creste asa inalta cum e poza ta. Ai vreo idee de ce?
Diana, nu stiu cum ar iesi cu kefir, dat fiind faptul ca e mai lichid, mai apos decat un iaurt…mai ales ca in reteta se specifica ca iaurtul sa fie mai gros/gras 😛
…dar eu zic ca poti incerca si cu kefir, numai ca te-as sfatui sa lasi painica un pic mai mult la cuptor, pentru a se coace bine.
Daca ti-a reusit, te astept cu vesti 🙂
Andrea, prima data cand am facut-o arata chiar si mai bine :P, dar nu conteaza asta atat de mult, ci cat e de buna!!!
e super..painita pe care nu o mai astepti sa creasca…crezi ca merge cu kefir?
Ce bine arata.Gustoasa…rau.