Paine fara drojdie, cu iaurt

8 comentarii
Dragilor, nu stiu voi cat de tare v-ati dezmeticit din vartejul de arome pe care l-a iscat marea sarbatoare a Pastelui, dar eu una, momentan, nu mai vreau sa vad in fata ochilor carne, oua fierte si mai ales dulciuri 😀 Asa ca astazi, iata, va voi servi cu o felie de paine cu iaurt. Satioasa si gustoasa!!!

…e drept, acompaniata de o salata de oua (dar ce era sa fac cu ouale ramase?! 🙂 )

 

Ingrediente:

  • 250 g iaurt (sa nu fie apos)
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 280 g faina
  • 1 pachet praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron iaurtul, oul intreg, zaharul, sarea si faina amestecata cu praful de copt.
Se rastoarna aluatul, care este extrem de lipicios, intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Forma mea a avut diametrul de 20 cm dar va sfatuiesc sa folositi una putin mai mare. Se niveleaza aluatul cu o spatula si se presara cu mac (sau se lasa simpla); se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade C (foc mare) pentru cca. 18-20 minute.
Daca painea suna a gol atunci cand o bateti pe spate, e semn ca e gata 🙂
Se lasa la racit si se savureaza. Se feliaza cu un cutit zimtat!

E foarte gustoasa si simpla!!!

Noi am mancat-o, cu iaurt 😛 , si cu salata de oua pe care am mentionat-o mai sus si pe care am sa v-o arat numaidecat.

Aici e reteta salatei: https://www.laurasava.ro/2011/04/29/salata-de-oua-in-straturi/

 

 

Reteta preluata de la Pokhas

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

Brindusa 27 noiembrie 2017 - 21:42

Geniala la micul dejun. Sotul zice ca e prajitura, nu paine. Asa cum au mentionat si alte persoane, ar trebui lasata un pic mai mult la copt, testul scobitorii nu da gres niciodata

Raspunde
aristodeea 7 ianuarie 2014 - 10:48

Am facut-o ieri si a iesit super!
O mentiune insa: dupa 15 min era alba si moale, asa ca am lasat-o in total 35 de min pana arata rumenita. Si nu a iesit arsa sau prea coapta.
Mersi, o reteta excelenta.

Raspunde
Violeta 17 martie 2012 - 17:11

Laura, si pentru reteta asta te iubesc. Cred ca asa voi incepe fiecare comentariu la retetele tale pe care le voi incerca. Painea cu iaurt este de vis. Are o textura ca de chec cu iaurt. Am aruncat si niste seminte de mac si a iesit o bunatate. Ai mei (sotul si fiul) au spus ca ar manca numai astfel de paine. Multumesc pentru reteta. Te pup cu drag.

Raspunde
Anonymous 2 septembrie 2011 - 17:58

hmm ciudat ,mie nu imi creste asa inalta cum e poza ta. Ai vreo idee de ce?

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:56

Diana, nu stiu cum ar iesi cu kefir, dat fiind faptul ca e mai lichid, mai apos decat un iaurt…mai ales ca in reteta se specifica ca iaurtul sa fie mai gros/gras 😛
…dar eu zic ca poti incerca si cu kefir, numai ca te-as sfatui sa lasi painica un pic mai mult la cuptor, pentru a se coace bine.
Daca ti-a reusit, te astept cu vesti 🙂

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:49

Andrea, prima data cand am facut-o arata chiar si mai bine :P, dar nu conteaza asta atat de mult, ci cat e de buna!!!

Raspunde
pokemon_diana 17 iunie 2011 - 14:03

e super..painita pe care nu o mai astepti sa creasca…crezi ca merge cu kefir?

Raspunde
Andrea's Cake 29 aprilie 2011 - 17:01

Ce bine arata.Gustoasa…rau.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.