Dulceata de mere

12 comentarii

 

Sa verificam putin: dulceata de gutui, dovleac, pere, si muuuulte alte nebunii avem?…avem. Pai atunci a venit vremea sa ne indulcim cu o dulceata de mere 😛

Ingrediente:

– 3 kg. mere
– 1 litru apa
– 2 kg. zahar
– 4 linguri suc de lamaie
– 1/2 baton de scortisoara (optional)

Mod de preparare:
Se spala bine merele, se lasa sa se usuce. Se taie in felii, cu tot cu coaja, care la randul lor vor fi taiate in 4 bucati (daca merele sint mari se taie in felii potrivite sau in bastonase).
Se pun merele intr-un vas incapator, se toarna deasupra lor apa si se acopera cu cu capac de dimensiunea vasului. Se lasa sa stea asa timp de o noapte.
In ziua urmatoare se pun merele la fiert. Cand incep sa fiarba, se adauga sucul de lamaie si zaharul.
Se fierbe dulceata, fara capac, timp de aprox. 40 de minute. Se lasa putin sa se racoreasca (5 minute), apoi se toarna in borcane (mai mici, de 400 g.), bine spalate si uscate.

…doar cateva dintre borcanele mele cu aroma de mar si scortisoara 😛

…fantastica, aromata si dulce, companionul perfect, pe langa niste „clatite„, intr-o ploioasa zi de toamna, ca cea de azi 🙂

P.S. Valabil pentru toate dulceturile de pana acum: puteti reduce cantitatea de zahar, mai ales daca nu preparati multe borcane (la noi multe nu vor prinde iarna :D)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

Valeria 22 octombrie 2013 - 22:32

am facut dulceata, dar am pus 1,5 kg zahar in loc de 2 kg. in rest am respectat intocmai reteta, dar dupa 40 minute era ft. subtire si am mai lasat-o la fiert. In total a fiert la foc mic cca.2,5 ore si tot este subtire. Unde am gresit? trebuia sa fac separat siropul? Ce pot face ca sa nu o stric de tot? Iti multumesc.

Raspunde
Guest 22 octombrie 2013 - 22:25

am facut reteta, dar am pus 1,5 kg zahar in loc de 2 kg

Raspunde
Anonymous 9 august 2012 - 10:05

le punem la fiert in apa in care au stat peste noapte?sau o scurgem? mersi:)vreau sa prepar azi aceasta minunatie

Raspunde
Anonymous 27 noiembrie 2011 - 10:33

Am facut si eu dulceata de mere, dar emre padurete, din alea mici si rosii. E exact aceeasi reteta, eu am folosit-o experimental, fiind proportiile de la cea de nuca. Iese un deliciu!

Raspunde
anastasia 23 octombrie 2011 - 13:21

ai un blog minunat!
deşi îl urmăresc de 3 luni, comentez abia acum. vreau să-ncerc reţeta de dulceaţă de mere.
n-am mai făcut decât dulceaţă de vişine şi mi-a ieşit „cea mai bună dulceaţă din lumea” 🙂
muţumesc pentru reţete şi sfaturi.
o duminică plăcută!

Raspunde
Anonymous 21 octombrie 2011 - 21:35

e primul comentariu pe care il scriu pe blogul tau, desi il urmaresc cu drag de ceva vreme, dar ma bucur ca am scris acum, intr-o zi atat de speciala
si astept cu nerabdare felia de tort 🙂
pup si o seara super
oana, sv

Raspunde
Laura 21 octombrie 2011 - 21:24

Oana draga, eu si sarbatorita iti multumim din suflet pentru urare!!! 🙂
Ai fost prima la urari anul asta 😛
Te pupam dulce, si sper ca maine sa reusesc sa te servesc cu o felie din tortul mamei 🙂

Raspunde
Anonymous 21 octombrie 2011 - 21:20

felicitari pentru blog si La Multi Ani! mamei tale
oana, suceava

Raspunde
Simona 21 octombrie 2011 - 18:21

Sunt tare curioasa ce mai urmeaza! Ti`am admirat cu mare drag toate retetele de dulceturi si alte conserve. Si, asa cum a spus si Marina, imi place tare mult faptul ca fructele raman bucati. Te pup si`ti doresc spor la treaba in continuare!

Raspunde
Iulia Senacico 21 octombrie 2011 - 12:22

wow ce blog minunat ai! o adevarata arta! felicitari pentru munca depusa. o adevarata bucatareasa!! 🙂

Raspunde
marina 21 octombrie 2011 - 10:49

imi plac dulceturile tale cu fructele aproape intregi…sunt mult mai apetisante decat cele cu fructele flecite,fierte pana nu mai ramane nimic din ele..

Raspunde
Andreea Elena 21 octombrie 2011 - 10:14

tu nu glumesti, esti o gospodina tare harnicuta! tare mandru familie mai ai! ii indulceti cu atata bunatati! 🙂 pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.