2,9K

Dragilor, astazi am pentru voi o noua provocare, o dulceata de must cu dovleac, cu miros de toamna, ce musteste de dovleac bine copt si rumenit 😛
E practic o inventie de-a mea, dat fiind faptul ca reteta originala mentiona la ingrediente struguri boabe si nu must, dar de vreme ce pelteaua de must m-a cucerit vesnic si iremediabil 😀 , am „redecorat” aceasta minunatie dulce dupa gustul meu. Rezultatul a fost muuult peste asteptarile mele!!!!!!!!!
Mai jos, la post-scriptum, v-am redat si cealalta varianta. Va astept, asadar, cu impresii, ori de la una, ori de la cealalta 🙂
Ingrediente:
- 1 litru must
- 1 dovleac de placinta micut (600-700 g)
- 500 g zahar
Mod de preparare:
Spalati dovleacul, curatati-l de coaja si dati-l pe razatoarea cu gauri mari.
Amestecati cu mustul (proaspat) si cu zaharul si puneti pe foc.
Fierbeti totul la foc potrivit pana se leaga (maxim 1 ora).
Cand dulceata e gata, se pune in borcane si se lasa sub paturi pana a doua zi.


Serviti, va rog!!! 🙂

P.S. Puteti prepara dulceata si in felul urmator: se spala bine cca. 5 kg. de struguri, se fierb boabele apoi se dau prin strecuratoarea cu gauri mari; cojile si semintele se arunca. Dovleacul dat pe razatoare se amesteca cu strugurii strecurati si zaharul. Se fierbe pana se face ca o marmelada.
4 comentarii
Stiu ca este veche postarea, dar voiam sa punctez faptul ca nu va puteti asuma inventia. Bunica mea pregatea magiun (cum ii spunea ea) din must, dovleac si nuca inca din copilaria mea. Era foarte buna combinatia.
Imi aduce aminte de copilarie…cand venea toamna. Mergeam la bunici la tara si ma imbuibam cu must, gutui si alte bunatati de toamna.
chiar ca ai facut o multime de minunatii, arata extraordinar de bine aceasta dulceata !!… bravoo!!!
am facut si eu gem de struguri negri din aia mai mici si a iesit super buna felicitari pt tot ce faci