De ce va arat acest jeleu de soc cu mere chiar acum (am facut si gem de mere in urma lui) va veti intreba, poate…
Pai, e simplu: pentru ca a avut onoarea de a intra in compozitia celor mai haioase fursecuri din iarna care abia a inceput: Cizmulite pentru Mos Nicoale, pe care vi le voi arata numaidecat 🙂
E foarte aromat si delicios, si vi-l recomand cu toata inima!!! Nu e tarziu inca sa-l faceti, mai ales daca aveti deja in camara cateva sticle de sirop de soc
Inlocuieste cu succes siropul de sfecla sau de artar, care nu ne prea sunt la indemana.
Ingrediente:
- 1 litru sirop de soc
- 400 ml suc de mere, proaspat stors
- 300 g zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele si se fierb, amestecand continuu, pana cand siropul capata o culoare frumoasa de caramel (cca. 1 ora). Se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote si se verifica daca e destul de „legat” punand o picatura pe o farfurie. Daca se prelinge usor, e gata, nu il lasati mai mult ca se face beton :)))
…mai bine sa fie mai lichid decat prea gros…
Se pune siropul fierbinte in sticle/borcane ce se inchid ermetic:
P.S. Daca sinteti (si) mai norocosi, si aveti sirop de mure, il puteti inlocui pe cel de soc 😉
2 comentarii
arata formidabil de apetisant! te imbratisez cu drag! :*
Orice suc sau jeleu facut in casa este mult mai gustos si mai sanatos decat cel din comert.