Cornulete cu gem si bors

17 comentarii

Cornuletele astea cu gem si bors cred ca vor fi ultimele pe care vi le arat, din categoria „de post”, asta pentru ca am o multime de idei de Craciun, pe care de-abia astept sa vi le dezvalui 😛
…sau, cine stie?! 🙂

Ingrediente:

– 1 pahar de ulei (200 ml.)
– 1/2 pahar de bors (100-120 ml.)
– 25 g. drojdie proaspata sau o lingurita de drojdie uscata
– 1 varf de cutit sare
– 1 lingurita esenta de vanilie sau portocale
– 500 g. faina
– gem de prune/magiun, rahat sau nuca
– coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare:
Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors (daca e nevoie, mai adaugati putin bors)
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului.
Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine.
Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.

Intindeti apoi o foaie si taiati triunghiuri:

Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar (la baza)

Formati cornulete (rulati usor de la baza catre mijloc)

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil.

Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor:

Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat:

Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sectiune :)))
…ca sa vedeti ce fragede sint 😉

…nici nu zici ca sint de post 😛
S-aveti pofta!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

17 comentarii

Nicoleta 18 martie 2021 - 20:58

Le-am încercat azi și au fost extraodinar de bune. Exact gustul copilăriei. Mulțumesc pentru rețetă!

Raspunde
Claudia 10 martie 2018 - 19:33

Minunate!!! Am facut azi aceste cornulete. Am lasat coca mai mult la frigider pentru ca mai aveam si alte treburi. S-a comportat minunat. Multumesc! Cu siguranta am sa le mai fac.

Raspunde
Adriana 6 decembrie 2017 - 09:13

Buna! Ai cumva o idee de cu ce as putea inlocui borsul? E imposibil sa gasesc pe aici. Vinul sau bere ar putea fi o solutie? Multumesc

Raspunde
Camelia 4 decembrie 2017 - 15:03

Buna ziua! Cate cornulete ies din aceste ingrediente? Arata foarte bine si as vrea sa incerc si eu reteta.

Raspunde
Maria 28 martie 2016 - 19:40

De cand nu am mai facut cornulete….! cred ca de ceva ani buni, dar vazand cum arata ,in postul asta o sa fac si eu reteta de cornulete cu bors. Insa eu te-as ruga sa-mi dai o reteta de aluat cu ulei si bors, fara agenti de crestere , era un aluat din care se intindea o foaie si deasupra se punea un fel de terci , nu-mi mai amintesc reteta, e din copilarie 🙂 .Foloseam aceasta reteta la placinta cu mere, am incercat s-o fac din ce mi-am amintit, dar foaia dupa ce s-a copt a ramas f tare, nici nu puteam s-o tai , de tare ce era, undeva am gresit,de aceea te rog frumos sa-mi readuci aceasta reteta in familia mea, daca se poate :), pt. ca stiu ca era ff fraged aluatul si foarte apreciata de copiii mei.
Poate trebuia totusi sa pun putina drojdie? insa eu imi amintesc ff bine ca nu avea drojdie si nici praf de copt sau alt agent de crestere. In eventualitatea ca o sa primesc un raspuns, iti multumesc anticipat ! O zi buna iti doresc ! Iti las si o adresa de e-mail; craciunita47@gmail.com

Raspunde
Laura Sava 30 martie 2016 - 12:35

Maria draga, stiu cat de mult inseamna o reteta de suflet 🙂
Din pacate, la noi nu se prea folosea/foloseste borsul, astfel ca nu sunt foarte familiarizata cu tipul de aluat pe care il cauti. Oare daca n-am punem drojdie in alautul de fata, n-ar iesi ca cel descris de tine?! Daca il incerci, da-mi, te rog, de stire!!!

Numai bine, o zi frumoasa!!!

Raspunde
Serban Daniela 28 octombrie 2014 - 19:29

sunt extraordinar de bune!!! acum le =am facut… ti se topesc in gura, multumim pentru reteta

Raspunde
Mirabela 14 decembrie 2012 - 15:01

Doamne, cred ca am 6 luni de cand nu am mai facut reteta asta minunata iar vazand pozele tale imi ploua in gura, asa ca dau fuguta la bucatarie sa pregatesc 2 porti cu gem de prune cu nuci din productie proprie. 😀

Raspunde
Irina 20 octombrie 2012 - 18:05

Buna Laura! Ador retetele tale, am incercat multe dintre ele si mi’au placut enorm. Sunt incepatoare si as vrea sa stiu cum se face acest bors? Sau se cumpara? Pentru ca nu am inteles si nu vreau ca minuantele cornulete cu gem sa iasa un dezastru! 😀

Raspunde
Anonymous 30 martie 2012 - 19:31

Am facut si eu, sunt fenomenale! Am facut si cu nuca, precum cele din alta postare, folosind acelasi aluat pt ca nu agreez margarina si au iesit minunate! Cred ca secretul lor e sa le treci prin zahar cat sunt inca fierbinti, pt ca astfel se inmoaie ffff bine!!!

Multumesc de retetea! 🙂

A.

Raspunde
Elena Toma 23 noiembrie 2011 - 23:32

Ce frumusele sunt cornuletele! O idee excelenta pentru un dulce de rontait. De-abia astept si celelelate erete pe care le ai in proiect.

Raspunde
Mirabela 15 noiembrie 2011 - 13:21

cornuletele astea le-am facut de cel putin 5 ori si mereu ma roaga cei din familie sa mai fac 🙂 intotdeauna portie dubla si tot nu ajung.

Raspunde
Anonymous 16 aprilie 2011 - 15:43

Super cornultete.Mie si sotului meu ne plac la nebunie.Iti recomand magiunul de la Topoloveni.Este deosebit de bun si nu se scurge in tava.Felicitari pentru acest blog.Este cel mai frumos si usor de urmarit.Cu mult drag,Naty

Raspunde
Carmen 22 decembrie 2010 - 17:17

tocmai le-am facut si sunt intradevar extraordinar de bune si fragede 🙂 Multumesc de reteta!

Raspunde
Carmen 16 decembrie 2010 - 18:19

arata minunat! mi-ai facut o pofta cu pozele astea, de mult n-am mai mancat cornulete 🙂 pupici!

Raspunde
naty 16 decembrie 2010 - 12:52

arata tareee bine

Raspunde
zerzavat 16 decembrie 2010 - 01:57

great

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.